Βεβήλωση εβραϊκού μνημείου στην Κεφαλονιά / Profanation d’une plaque commémorative sur l’île de Céphalonie

Selon le site d’information grec tvxs.gr, un monument commémorant l’aide que les Juifs de Céphalonie ont apporté aux autres habitants de cette île ionienne après les séismes de 1953 a été profané sans que la date exacte de la profanation ne soit précisée. La plaque commémorative est située derrière la cathédrale d’Argostoli. Les vandales ont agi très probablement début septembre. Le groupuscule néo-nazi “Fraxia Marinos Antypas” a revendiqué la responsabilité de cet acte de vandalisme avec une vidéo qu’il a diffusée sur YouTube (voir ci-dessous). A signaler que la plaque avait été déjà profanée en 2005, sans que la mairie procède au nettoyage du monument.

Χρυσή Αυγή και νεοναζιστές τρομοκράτες δρουν ανενόχλητοι στην επαρχία

tvxs 8/09/2010

Via txvs.gr

Πριν από λίγες ημέρες βεβηλώθηκε στην Κεφαλλονιά εβραϊκό μνημείο το οποίο βρίσκεται πίσω από τη Μητρόπολη Αργοστολίου. Πρόκειται για μια αναμνηστική πλάκα για την συνδρομή της εβραϊκής κοινότητας στην Κεφαλλονιά μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953. Το εν λόγω μνημείο βεβηλώνεται για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν το 2005 και μάλιστα υπήρξε σχετική καταγγελία του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Η δεύτερη βεβήλωση του ίδιου μνημείου, πριν λίγες ημέρες, δεν αποδόθηκε σε συγκεκριμένη οργάνωση. Ωστόσο, μια ομάδα νεοναζιστών με το όνομα «Φράξια Μαρίνος Αντύπας» ανέλαβε την ευθύνη μέσα από site, όχι μόνο για την βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου αλλά και για την επίθεση στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο ΤΕΙ Αργοστολίου, την οποία χαρακτηρίζουν «μια καθαρά ψυχαγωγική ενέργεια» και «πρόγευση και προειδοποίηση για όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον».

Το κείμενο της ανάληψης συνοδεύεται από σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιεύεται στο ίδιο site που παλαιότερα είχε «φιλοξενήσει» την ανάληψη ευθύνης για την απεχθή βεβήλωση του μνημείου του αγωνιστή Νίκου Τεμπονέρα στην Πάτρα. Την ταυτότητα των δραστών εκτός από την ανάληψη ευθύνης και το βίντεο πιστοποιεί και η «υπογραφή» τους… Μια σβάστικα δίπλα στο μνημείο.

Δυστυχώς από πλευράς Δήμου δεν υπήρξε ενδιαφέρον ώστε να αποκατασταθεί η πλάκα. Το σύμβολο του 2010 δημιουργήθηκε πάνω στο σύμβολο του 2005. […]

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s