Γνωρίζουμε επαρκώς το Ισραήλ; Η εμπειρία της Μαρίας Αλβανού

Χάρη στην αναδημοσίευση του Ζαν Κοέν, διαβάσαμε ένα εξαιρετικό κείμενο της Μαρίας Αλβανού για το κράτος του Ισραήλ που δημοσιεύτηκε στην Athens Voice (07/06/2010). Για να παραφράσουμε το σχόλιο ενός αναγνώστη, η Μ. Αλβανού χαλάει τις φαντασιώσεις πολλών…

Ισραήλ, αυτός ο άγνωστος…

Η Δρ. Μαρία Αλβανού μας ξεναγεί στη Δημοκρατία της Μέσης Ανατολής

Το Ισραήλ το γνώρισα κατά τη διάρκεια των διδακτορικών μου σπουδών. Μετέβηκα εκεί ως εγκληματολόγος για να μελετήσω το φαινόμενο των γυναικών βομβιστριών αυτοκτονίας (female suicide bombers). Το θέμα της έρευνας εξαιρετικά ευαίσθητο, μου έδωσε όμως την ευκαιρία για 3 χρόνια να γνωρίσω την περιοχή και τα προβλήματα δύο λαών που πάνω από μισό αιώνα δεν έχουν καταφέρει ακόμη να βρουν την ειρήνη.

Στον αντίποδα των όσων πιστεύουν πολλοί Έλληνες για το Ισραήλ (και μάλιστα τις περισσότερες χωρίς ποτέ να έχουν επισκεφτεί τη χώρα), θα ήθελα να φωτίσω και τις παρακάτω πλευρές της χώρας που είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

1. Το Ισραήλ είναι μια συμμετοχική δημοκρατία και πολιτεία μοναδικού τύπου. Οι πολίτες παίρνουν ενεργό μέρος στα κοινά και η επίλυση των προβλημάτων είναι υπόθεση όλων. Υπάρχει κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη όσον αφορά τις ανάγκες και την αντιμετώπιση τους. Τα Κιμπούτς- με μορφές κοινοκτημοσύνης σε διάφορους βαθμούς- είναι ένα καλό παράδειγμα. Επίσης θυμάμαι πως με έκπληξη πληροφορήθηκα μια μέρα ότι επιτρέπεται δεν είναι παράνομο να εισέρθει οποιοσδήποτε σε ένα αγρόκτημα, να φάει όσο θέλει από τους καρπούς και να φύγει- φτάνει να μην πάρει καρπούς μαζί του. Το μέτρο αυτό- που πηγάζει από τις αρχές της Βίβλου- είναι παράδειγμα της προσπάθειας να μην εξαθλιώνεται κανένας και αν μη τι άλλο να μπορεί να καλύψει τη βασική ανάγκη της τροφής.

2. Μετά τη στρατιωτική θητεία τους (την οποία κάνουν και γυναίκες) οι έφεδροι άντρες σε τακτά χρονικά διαστήματα υπηρετούν και αξιοποιούνται σε πόστα που έχουν να κάνουν με τις δεξιότητες τους.. Έτσι για παράδειγμα συνάντησα δικηγόρους που κάποιες μέρες τον μηνά υπηρετούν ως στρατιωτικοί δικαστές. Οι έφεδροι πολίτες, εξακολουθούν να ανεβαίνουν στη στρατιωτική ιεραρχία και μάλιστα σε υψηλότατους βαθμούς, που δεν είναι μονοπώλιο των μονίμων στρατιωτικών .Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει δημοκρατικότητα στον στρατό και αποτρέπει τη στρατοκρατία όπως τη φοβούνται τα σύγχρονα κράτη, αφού δεν επιτρέπει να δημιουργηθούν στεγανά και άβατα στον στρατό (καθιστώντας σχεδόν αδύνατο π.χ. ένα στρατιωτικό πραξικόπημα).

3. Την ίδια στιγμή που κάποια μειοψηφία θρησκευτικά αποφεύγει μέχρι και να κοιτάζει στα μάτια γυναίκα και ακολουθεί μια φορτική τυπολατρία, το κράτος και η κοινωνία του Ισραήλ είναι ιδιαίτερα ανεκτικά. Ελευθερία στα ήθη, στον σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ. Αν δεν ενοχλείς τον διπλανό σου (που συνήθως δεν ενοχλείται με τίποτα), τίποτα δεν απαγορεύεται. Εκδηλώσεις για τη νομιμοποίηση της χρήσης ινδικής κάνναβης, σύλλογοι και εκδηλώσεις ομοφυλοφίλων (και συμμετοχή τους και στον στρατό) είναι κάτι συνηθισμένο.

4. Λίγοι γνωρίζουν σχετικά με το δικαστικό σύστημα της χώρας το οποίο παρέχει δικαστική προστασία στους πολίτες του Ισραήλ, αλλά και σε Παλαιστίνιους που θίγονται. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ βάζει συχνά μάλιστα φρένο στην εφαρμογή μέτρων και πολιτικών που θεωρείται ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των Παλαιστινίων (κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του «εμποδίου» από κάποιους για την αποτελεσματική άμυνα και ασφάλεια της χώρας). Αξίζει να αναφερθεί η επιτροπή Landau που οδήγησε στην απαγόρευση της απάνθρωπης μεταχείρισης και βασανιστηρίων στην ανάκριση υπόπτων τρομοκρατίας. Η επιλογή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, όταν σε χώρες της δύσης χωρίς καθημερινά τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης, εδώ και καιρό έχουν δυστυχώς ξεκινήσει συζητήσεις για τη νομιμοποίηση βασανιστηρίων ως ανακριτική μέθοδο.

5. Σε αντίθεση με άλλες χώρες…όπου πρωθυπουργοί δεν κάθονται ποτέ στο εδώλιο του κατηγορουμένου και οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών εξασφαλίζουν το ατιμώρητο σε υψηλά μέλη του πολιτικού βίου που ζημιώνουν το κράτος…στο Ισραήλ διώκονται και μπαίνουν φυλακή υπουργοί, πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι….

6. Η χώρα διαθέτει άριστο σύστημα υγείας με νοσοκομεία άρτια εξοπλισμένα, στα οποία νοσηλεύονται και Παλαιστίνιοι που για τον λόγο αυτόν εισέρχονται με ειδική άδεια. Δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις εκμετάλλευσης της άδειας εισόδου για να οργανωθεί επίθεση. Γενικά, ιατρικά και ερευνητικά κέντρα διεξάγουν cutting edge έρευνες για τη θεραπεία νόσων και ασθενείς από πολλά κράτη (και την Ελλάδα) καταφεύγουν στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων περιστατικών.

7. Η ακαδημαϊκή ελευθερία προστατεύεται. Όταν ολοκλήρωσα τη διατριβή μου, το 1/3 περιέγραφε συνθήκες θανάτου και κοινωνικοποίησης στη βία στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη λόγω των ένοπλων συγκρούσεων. Ανάφερα μαρτυρίες και καταγγελίες Παλαιστινίων για τα δεινά τους, προβλήματα παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στον ψυχισμό και τον συναισθηματικό τους κόσμο από τις εμπειρίες τους ως θύματα σε έναν σκληρό πόλεμο με συνθήκες άγριες. Δεν δέχτηκα ποτέ καμία παρέμβαση και κανέναν έλεγχο σε αυτά που έγραψα. Μάλιστα ο επιβλέπων μου (μου είχε οριστεί και ισραηλινός επιβλέπων) σχολίασε το σχετικό κεφάλαιο ως «suberb»…

8. Το Ισραήλ είναι σε κατάσταση πολέμου. Και όμως προστατεύονται και δεν αναστέλλονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των πολιτών του. Ακόμη και όταν αντιστρατεύονται την επίσημη πολιτική του κράτους. Την ίδια στιγμή που λάμβανε χώρα η τελευταία σύρραξη με τον Λίβανο όσοι διαφωνούσαν διαδήλωναν ελεύθερα στους δρόμους κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση για την εμπλοκή. Οργανώσεις ισραηλινών, σκηνοθέτες, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί κατά καιρούς ασκούν δριμεία κριτική για τις επιλογές της χώρας τους σε σχέση με τους Παλαιστίνιους και όχι μόνο. Και όλοι αυτά χωρίς να υφίστανται κάποια κύρωση. Το Ισραήλ δεν είναι ούτε Τουρκία, ούτε Ιράν, όπου έχουμε δει συγγραφείς και σκηνοθέτες να φυλακίζονται επειδή έχουν άλλη γνώμη και την προβάλουν μέσα από τα έργα τους.

Σκοπός όσων επεσήμανα δεν είναι να παρουσιάσει το Ισραήλ ως τέλειο και να παραβλεφθούν λάθη και κακές ή άστοχες πολιτικές και μέτρα. Απλά: Όλοι οι Άραβες δεν είναι τρομοκράτες, όλοι οι ακτιβιστές δεν είναι τρομοκράτες, αλλά και όλα στο Ισραήλ δεν είναι στραβά. Η διένεξη Ισραηλινών- Αράβων γενικότερα και Ισραηλινών- Παλαιστινίων ειδικότερα είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα δίχως χώρο για άσπρο-μαύρο. Οι ρίζες είναι βαθιές και άπτονται ζητημάτων ιστορικών, θρησκευτικών, οικονομικών, πολιτικών που απαιτούν πολύ προσοχή.

Όσο για την εσκεμμένη χρήση βίας εναντίον άμαχων, παιδιών και πολιτών, αυτή θα πρέπει να καταδικάζεται από οποιονδήποτε την ασκεί, Ισραηλινό αλλά και Παλαιστίνιο. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας με στόχο πιτσαρίες, εστιατόρια, σχολικά λεωφορεία είναι τραγικό φαινόμενο και δεν έχουν να κάνουν με το δικαίωμα αντίστασης στον στρατό. Όταν βλέπουμε παιδιά θύματα ενός πυραύλου, άμεσα το καταδικάζουμε γιατί σκεφτόμαστε το δικό μας παιδί στη θέση τους. Είναι άξιον απορίας γιατί δεν ταυτιζόμαστε και με την εικόνα του παιδιού μας να ανατινάζεται και να γίνεται κομμάτια ενώ γελάει και παίζει αμέριμνο στο σχολικό λεωφορείο. Γιατί δεν μας σοκάρει το 16χρονο παιδί ενός μετανάστη από τη Ρωσία που βγαίνει να διασκεδάσει σε κλαμπάκι της παραλίας και ξαφνικά διαμελίζεται. Οι αθώοι…είναι αθώοι και από τις δύο πλευρές.

Στο Ισραήλ έχω συναντήσει ανθρώπους που θέλουν ειρήνη, αποφασισμένους να συνυπάρξουν με τον γείτονα σε δύο κράτη. Οι φίλοι, οι γνωστοί μου, οι άνθρωποι που έχω επιστημονικά συνεργαστεί είναι άνθρωποι μετριοπαθείς που αγαπούν την πατρίδα τους, αλλά δεν θέλουν ούτε το κακό, ούτε την εξόντωση των Παλαιστινίων. Αντιδρούν μάλιστα και αποδοκιμάζουν τα δεινά τους. Επιζητούν την ασφάλεια και είναι έτοιμοι για υποχωρήσεις. Αντιστέκονται στις φωνές των λίγων και φανατικών (που ναι, υπάρχουν). Το κακό όμως είναι πως επιβεβαιώνονται οι φωνές αυτών των ολίγων κι έτσι αποδυναμώνονται οι φωνές των ανθρώπων που θέλουν να προχωρήσουν και να δώσουν τα χέρια με την άλλη πλευρά. Για παράδειγμα οι λίγοι και σκληροπυρηνικοί προειδοποιούν πως τυχόν υποχωρήσεις γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την άλλη πλευρά, και δεν εξασφαλίζουν την ειρήνη. Φέρνουν για παράδειγμα τις επιθέσεις της Χαμάς από τη Γάζα πλέον με ρουκέτες. Το επιχείρημα «ούτε ένα βήμα, ούτε μια υποχώρηση» βρίσκει έδαφος και δικαιώνεται.

Εδώ βρίσκεται και η δική μας ευθύνη ως Έλληνες και διεθνής κοινότητα. Δεν χαιρετίσαμε ποτέ το Ισραήλ για θετικά βήματα. Ως αλληλέγγυοι προς τους Παλαιστινίους, έπρεπε να έχουμε επικροτήσει την έξοδο από τη Γάζα και να καταδικάσουμε απερίφραστα απόψεις φανατικών του τύπου «να εξαφανιστεί το κράτος του Ισραήλ», που απλά πολώνουν και καθιστούν αδύνατο τον όποιο διάλογο και εφικτή λύση. Επιπλέον έπρεπε να έχουμε υποστηρίξει τις προοδευτικές δυνάμεις της παλαιστινιακής κοινωνίας. Γιατί πρόκειται για κοινωνία που δεν της αξίζει η φτώχια, η βία και η εξαθλίωση, αλλά ούτε και οι φανατικοί που αν επικρατήσουν στο μέλλον θα θέσουν υπό διωγμό τα δικαιώματα των γυναικών, της ανεξιθρησκίας, της διαφορετικότητας, της επιλογής ζωής μακριά από τα ισλαμιστικά δόγματα. Δικαιώματα που ως προοδευτικοί και φιλελεύθεροι οι Έλληνες επιθυμούμε για τους φίλους μας Παλαιστινίους μαζί με την ελευθερία τους….

Μαρία Αλβανού

Athens Voice 07/06/2010

Φωτογραφία του Nati Shohat: Ultra-Orthodox Jews follow an ancient Biblical command and harvest wheat with a hand sickle in a field near the central Israeli town of Modi'in. They will store the wheat for almost a year and then use it to grind flour to make unleavened bread for the week-long Passover festival. May 24, 2009. (Via http://www.lightstalkers.org/nati-shohat)

Advertisements

7 thoughts on “Γνωρίζουμε επαρκώς το Ισραήλ; Η εμπειρία της Μαρίας Αλβανού

 1. Το Modi’in που αναφέρεται στη φωτό είναι εποικισμός παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Για να κτιστεί & να επεκταθεί έχει κλαπεί καλλιεργήσιμη γη από Παλαιστινιακά χωριά όπως το Bil’in & το Saffa & έχουν ξεριζωθεί εκατοντάδες ελαιόδεντρα που ανήκουν στους ντόπιους Παλαιστίνιους κατοίκους των χωριών. Έχω προσωπική εμπειρία από τη συγκεκριμένη περιοχή & στοιχεία (φωτό, βίντεο), άλλωστε μπορεί ο καθένας να δει χάρτες για να καταλάβει πού βρίσκεται το Modi’in! Φίλη μου Νοτιοαφρικανή Εβραία εντόπισε εδώ & 5 χρόνια μια καμπάνια του Ισραηλινού κράτους που προσπαθεί να πείσει περίπου 3000 Νοτιοαφρικανούς Εβραίους να μετοικίσουν στο Modi’in, λέγοντάς τους ότι θα πάνε εντός του Ισραήλ! Όσο για την υπόλοιπη παραπληροφόρηση από την κα Αλβανού, την οποία μπορώ να αντικρούσω με εκαντοντάδες παραδείγματα & στοιχεία, ας αναφέρω απλώς ένα: έχω δει ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ Ισραηλινούς πολίτες που τολμούν να διαμαρτύρονται για τις καθημερινές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, των ανθρώπινων δικαιωμάτων& το κτίσιμο του τείχους στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη να τρώνε άγριο ξύλο από Ισραηλινούς αστυνομικούς & τους λεγόμενους border police. Όποιος στηρίζει την καταστρατήγηση του διεθνούς δικαίου από συγκεκριμένες πρακτικές & πολιτικές του Ισραηλινού κράτους δεν μπορεί να παριστάνει ότι προσπαθεί να καταπολεμήσει τον αντισημιτισμό! Ντροπή!

  • Κυρία Νικηφόρου, αν είχατε διαβάσει και άλλες αναρτήσεις του παρόντος ιστολογίου θα είχατε καταλάβει ότι δεν διακατέχομαι από υπέρμετρο θαυμασμό για το Ισραήλ. Μετέφρασα για παράδειγμα άρθρο του Άμος Οζ που καταδικάζει απερίφραστα την αιματηρή ανάσχεση του “ειρηνικού στολίσκου” στ’ανοιχτά της Γάζας. Θεωρώ, επίσης, ότι το άρθρο της κυρίας Αλβανού αποδίδει ευθύνες στον φανατισμό και των δύο πλευρών. Αν επιθυμείτε να την αντικρούσετε, μπορείτε να το κάνετε απευθείας στην ιστοσελίδα της Athens Voice. Όσον αφορά τη φωτογραφία, ο συγκεκριμένος φωτογράφος έχει αφιερώσει ολόκληρη σειρά στη ζωή των ορθόδοξων εβραίων στο Ισραήλ. Μπορείτε να τις δείτε εδώ: http://www.lightstalkers.org/nati-shohat. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό zenith (Zeitschrift für den Orient) που αναδημοσίευσε τη φωτογραφία (Ιανουάριος 2010), ο οικισμός Modi’in δεν βρίσκεται στα κατεχόμενα εδάφη, αλλά είναι μέρος του Ισραήλ.

  • Κυρία Νικηφόρου αν σας ενδιαφέρει πραγματικά να μαθετε που ανηκει, όχι μονο η Δυτική όχθη αλλά και ολοκληρη η περιοχή που ονομάζεται “γη της Ιουδαίας” , δεν εχετε παρα να ανατρεξετε στα παμπολλα ιστορικά κειμενα , ντοκουμεντα, και γεγονότα της ιστοριας.Ως γνωστόν ο Ιουδαικός λαός πολεμηθηκε στο διαβας της ιστοριας Του ,κατακτηθηκε και εκριζώθηκε απο την γη Του (την γη που πηρε το όνομά Του “Ιουδαία” επειδη ανηκει στον Ιουδαικό λαό) πριν απο 2000 περιπου χρόνια.
   Ειναι γνωστό επισης οτι και η Σταυρωση του Κυρίου σύμφερε τον κατακτητη καίσαρα και κάθε κατακτητη που τελικά εκδιωξε τον αγιο λαό απο τη γη του Ισραήλ.Κατα εμας τους Χριστιανους αλλά και τους Ραββίνους του Ισραηλ. (βλεπε κοινη δηλωση Αρχιεπισκοπου Κυπρου και αρχιραββίνου Γιονα Μετζκερ) η Σταυρωση υποκινηθηκε και οργανώθηκε απο τον κατακτητη και μονο μερικους που πρόσκεινταν σε αυτόν, και όχι απο τον Ιουδαικό λαό ο οποίος ως γνωστόν τον δεχτηκε πανηγυρικά την Κυριακη των Βαίων σε όλη την Ιερουσαλημ.Ο λόγος του Κυρίου σαγήνευε και εφερνε στο φως και στην Ιουδαική πιστη όλα τα υποδουλωμένα εθνη με ταχύς ρυθμους και τα αφύπνιζε και αποτελουσε βομβα στα θεμελια της τοτε Ρωμαικής ειδολολατρικής αυτοκρατοριας η οποία δεν θα μπορουσε πλέον να ελεγξει δια του ξίφους της όλους αυτούς τους λαούς αν δεν διέλυαν το Ισραήλ, αφού θα γινονταν όλοι Χριστιανοι και θα ασπαζονταν την Ιουδαική πιστη, ακομα και οι ίδιοι οι στρατιώτες της και ετσι θα δοξαζονταν ο Ιουδαικός λαός ακομα και απο τους πρωην κατακτητες του ως ο λαός που διεσωσε την οικουμένη.(Πραξεις των Αποστόλων).
   Ο λαος αυτός λοιπον που μας εσωσε απο την ειδολολατρια, υστερα απο τον διωγμο απο τα δικά Του μερη, γνωρισε τον διωγμο σε όποιο μερος και αν κατοικησε.
   Θεωρουμε λοιπον δικαιως οτι , (αν μη τι άλλο) αυτός ο λαός που ευθυνεται για την σωτηρια ημων των Χριστιανων όλης της οικουμένης, εχει το δικαίωμα να παρει πισω τη γη Του ώστε να ζει ως κυριος στη γη του και να μην εχει αναγκη κανεναν λαο ουτε να διώκεται απο οποιοδηποτε μερος ζει ή επισκεπτεται.Να γνωρίζει ο κάθε Εβραίος οτι αν κουραστει απο τις διωξεις ανα τον κοσμο εις βαρος του, παντα θα υπαρχει η δικη του γη στην οποία θα μπορει να επιστρέψει και οπου θα μπορει να ζει αξιοπρεπως ως αφεντης της γης του και όχι ως φιλοξενουμενος παρακατιανος.Αυτη ειναι η ιδεολογια του δίκαιου Σιωνισμου της οποίας και εγω δηλώνω θαυμαστης και οπαδος γιατι ως Χριστιανος και εγω νιωθω Εβραίος και αγαπω υπέρμετρα τον λαο που γεννησε το φως της ανθρωποτητας.

 2. Η γνωστή Μαρία Νικηφόρου?
  .
  Από ανακοίνωση του ΣΥΝ στις 20/07/2006
  “…Η ελληνίδα Μαρία Νικηφόρου 33 ετών, δασκάλα, μέλος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης “International Solidarity Movement” συνελήφθη από τις ισραηλινές αρχές στο αεροδρόμιο του Τελ -Αβίβ στις 14.7.2006. Οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν στη Μαρία Νικηφόρου την είσοδο στη χώρα και την έθεσαν υπό κράτηση με σκοπό τη βίαιη απέλασή της. Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι αποτελεί κίνδυνο ασφάλειας για τη χώρα τους (security risk) και είναι μέλος “παράνομης οργάνωσης”. Η νεαρή γυναίκα είχε επισκεφτεί και άλλες φορές στο παρελθόν το Ισραήλ με σκοπό να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε Παλαιστινίους στο πλαίσιο της οργάνωσης “International Solidarity Movement”, που προτάσσει τη μη βίαιη αντίσταση ενάντια στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης…”
  .
  Ποιός ο ρόλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “International Solidarity Movement”
  “που προτάσσει τη μη βίαιη αντίσταση ενάντια στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης” (LOL)?
  ΕΔΩ:
  http://www.discoverthenetworks.org/Articles/ismstandforfacts25.html
  International Solidarity Movement (ISM): Profile
  ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ:
  “…ISM proclaims its commitment to humanitarian values and to the principle of non-violence. Nonetheless, it endorses the Palestinians’ right to use “armed resistance,” has been willing to work with terrorist groups such as Hamas and has demonstrated its support for Yasser Arafat. Israel banned ISM foreigners in April 2003 because ISM activists hid an Al-Aqsa terrorist and because two British-born terrorists involved in the Mike’s Place bombing in Tel Aviv in April, 2003, were able to hide their movements through association with left-wing foreign activists…”
  .
  ΚΑΙ 40 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:
  http://www.discoverthenetworks.org/Articles/CSPC_CampusTerrorism_EDr.pdf
  Campus Support For Terrorism
  Copyright ©2004 -Center for the Study of Popular Culture

 3. KAI 41 ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΚΟΜΗ ΜΕ 104 links:
  http://www.usasurvival.org/docs/kaplan_%20rpt.pdf
  .
  In this explosive report,
  “The International Solidarity Movement:
  Threat to America, Israel and the World”,
  Lee Kaplan reveals:

  -The International Solidarity Movement (ISM) misrepresents itself
  as a grassroots movement of pacifists and humanitarians.
  -Heavily influenced by the Popular Front for the Liberation of Palestine,
  a Marxist group, the ISM claims to be nonviolent,
  but its activities further the terrorism of groups like Hamas.
  -The ISM is not just one group,
  but an interlocking umbrella of many groups,
  most of them Marxist-oriented.
  -ISM activists include Bill Ayers and Bernadine Dohrn,
  former leaders of the communist terrorist Weather Underground.
  -The ISM uses the American college system to promote its agenda,
  as well as churches, libraries, and labor unions.
  -The ISM improperly and illegally relies
  on tax-deductible contributions collected in the U.S.
  -The ISM has infiltrated Congress and has enjoyed
  a privileged status relationship with the U.S. State Department.
  -U.S. law enforcement authorities have generally failed
  to recognize the danger from the ISM.

  ISM activities planned for 2011
  could further undermine the peace process
  with Israel and even bring on another Middle East war.
  It is time for America and Israel to take action
  against the terrorist-supporting subversive network.

 4. http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/pdf/ipc_e149.pdf
  The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center
  pp. 84 – January 10, 2011

  The International Solidarity Movement (ISM)
  is a network founded by extreme American leftists
  and part of the campaign to delegitimize Israel.
  In the second intifada it specialized in hindering
  IDF counterterrorism activity,
  indirectly supporting terrorism.
  Its senior figures founded FGM,
  which plays a central role in the Gaza Strip flotillas.

 5. Οσον αφορά τη “φίλη Νοτιοαφρικανή εβραία”
  http://palestinechronicle.com/view_article_details.php?id=16356
  New Scandal Rocks Zionist Federation
  10/25/2010

  “…In 2005 our research unit
  within the Media Review Network [MRN]
  had verified that the SAZF (South African Zionist Federation)
  has been actively promoting the emigration of South African Jews
  to a settlement called Modi’in in the West Bank.
  Despite Modi’in being built on stolen Palestinian land,
  it is promoted as an Israeli city! ..”
  .
  .
  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΤΩΧΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
  Η OΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΕΔΩ:
  http://honestreporting.com/hr-attacked-by-plagiarizing-palestinian-paper/
  HR Attacked by Plagiarizing Palestinian Paper
  – October 28, 2010 – by Simon Plosker

  […] False Facts: Moving the Green Line
  Another recent contribution to “The Palestine Chronicle”
  caught the eye of an “HonestReporting” staff member
  who lives in the Israeli city of Modi’in […]
  […] Sadly for the author’s “research unit”,
  as the aforementioned HR staff member can testify,
  and as even the most basic of sources such as Wikipedia shows,
  http://en.wikipedia.org/wiki/Modi%27in-Maccabim-Re%27ut
  Modi’in is not located in the West Bank,
  is not a settlement but is a large city within the Green Line
  and undisputed territory of Israel.

  Yet another example of
  The Palestine Chronicle’s poorly researched propaganda
  trying to disguise itself as a credible media outlet […]

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s