Βεβηλώνοντας με λέξεις

Το παρακάτω ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα της Κομοτηνής “Ο Χρόνος”. Τα εμβόλιμα σχόλια είναι δικά μας.

ΑΠΟ 3oΕΤΗ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ

Αγκυλωτοί σταυροί στο μνημείο των Εβραίων

05.06.2010

Διώκεται για πρόκληση φθορών, η δίκη θα γίνει τον Σεπτέμβριο

“Φοιτητής συνελήφθη τα ξημερώματα στην Κομοτηνή την ώρα όπου ζωγράφιζε με μαύρο σπρέι αγκυλωτό σταυρό στο μνημείο των ισραηλινών [ως γνωστόν, στον ελλαδικό χώρο δεν κατοικούν Έλληνες εβραϊκού θρησκεύματος, αλλά “ισραηλινοί”, δηλαδή ξένοι] στο πάρκο της Κομοτηνής.

Η ενέργειά του θεωρήθηκε βεβήλωση και φθορά [δηλαδή δεν ήταν;] και ο 3ετής φοιτητής της Νομικής σχολής συνελήφθη οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου η δίκη του προσδιορίστηκε σε τακτική δικάσιμο τον Σεπτέμβριο.

Όπως έλεγε «ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας σε όσα παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα και τον άδικο θάνατο ακτιβιστών που πήγαιναν με το καράβι της ειρήνης στην Παλαιστίνη», μια πράξη διαμαρτυρίας [ο αγκυλωτός σταυρός ως πράξη διαμαρτυρίας, έλεος!] συνειδητή στην εγκληματική και σχεδιασμένη ενέργεια των Ισραηλινών σε βάρος αθώων ακτιβιστών [ως γνωστόν, τα θύματα των Ισραηλινών είναι πάντα “αθώα”].

Βέβαια το μνημείο που υπάρχει στο πάρκο της Κομοτηνής και βεβηλώθηκε μέσα σε λίγες ώρες τα ξημερώματα της ίδιας μέρας με συνεργεία καθαρίστηκε και εμφανίζει την εικόνα που παρουσιάζουμε αποκλειστικά στον «Χρόνο» όπου φαίνεται το πριν και το μετά.
Αξίζει να θυμηθούμε ότι το μνημείο υπάρχει για να τιμηθεί η μνήμη των Εβραίων της Κομοτηνής που την περίοδο του ολοκαυτώματος το 1943 εξοντώθηκαν από την Γερμανική και Βουλγαρική κατοχή ενώ τοποθετήθηκε μετά την αναχώρηση [sic!] στον Δήμο του οικοπέδου της Εβραϊκής χάβρας που υπήρχε στην Κομοτηνή.

Ο φοιτητής, τα αίματα του οποίου άναψαν με όσα συνέβαιναν στην πομπή των πλοίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, προφανώς δεν τα; Είχε με τα θύματα του ολοκαυτώματος αλλά με το σύγχρονο πρόσωπο του Ισραήλ και ξεσπάθωσε με τις σβάστικες στο μνημείο που βρήκε… [δηλαδή καλά έκανε αφού του άναψαν τα αίματα του παιδιού από την αδικία]
Δεν υπολόγισε όμως ότι υπήρχαν αυστηρά μέτρα περιφρούρησης και η ενέργειά του έγινε αμέσως αντιληπτή με αποτέλεσμα την σύλληψή του. [γιατί ο νεαρός δεν τηλεφώνησε πριν στη συντάκτρια του κειμένου να του πει πότε δεν έχει φύλαξη, ώστε να πάει να βεβηλώσει ανενόχλητος;]

Μελαχροινή Μαρτίδου

Εφ. Ο Χρόνος (Θράκη), 05/06/2010

Advertisements

Υποβολή σχολίου / Votre commentaire / Ihr Kommentar dazu / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s