Πλήθος αντισημιτικών σχολίων στη σελίδα Facebook της Huffington Post Greece

Update, 06/09: Η Huffington Post μας ενημέρωσε ότι διέγραψε τα εν λόγω σχόλια από τη σελίδα της.

Πλήθος σχολίων που αμφισβητούν ή σχετικοποιούν τη Γενοκτονία των Ευρωπαίων Εβραίων έχουν αναρτηθεί από χθες στην επίσημη σελίδα Facebook της Huffington Post Greece κάτω από την είδηση της πρόσφατης καταδίκης της 87χρονης Γερμανίδας Ούρσουλα Χάβερμπεκ για άρνηση του Ολοκαυτώματος.

Antisemitic_comment_Huffington

Τα αντισημιτικά και μισαλλόδοξα σχόλια δεν έχουν αφαιρεθεί, παρόλο που ο Κώδικας Δεοντολογίας της HuffPost Greece είναι ξεκάθαρος:

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ενθαρρύνονται να εκφράσουν τη γνώμη τους, ανεξάρτητα από την ταυτότητα, πολιτικές πεποιθήσεις, την ιδεολογία, τη θρησκεία ή τη συμφωνία τους με άλλα μέλη της κοινότητας, το συγγραφέα της ανάρτησης ή τα μέλη του προσωπικού, εφ’ όσον οι απόψεις αυτές εκφράζονται με σεβασμό και συμβάλλουν εποικοδομητικά στη συζήτηση. Ωστόσο, αυτή η κοινότητα δεν ανέχεται άμεσες ή έμμεσες επιθέσεις, μειωτικούς χαρακτηρισμούς ή ύβρεις, ούτε εσκεμμένες προσπάθειες εκτροχιασμού ή κατάληψης της συζήτησης, «τρολάρισμα» ή προκλήσεις άλλων για συναισθηματικές αντιδράσεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε αυτούς τους τύπους των σχολίων, όταν επιβάλλεται. Άτομα που αναρτούν συστηματικά ή σκόπιμα τέτοιου είδους σχόλια μπορεί να χάσουν την δυνατότητα υποβολής σχολίων και, εάν το κρίνουμε απαραίτητο, να αποκλειστούν οριστικά από την κοινότητα.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s