Για αντισημιτικό παραλήρημα καταγγέλεται ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

aithousa_benaroja_thessaloniki

Φωτογραφία από παλιότερη εκδήλωση στην αίθουσα “Αβραάμ Μπεναρόγια”. Πηγή: Seleo.gr

Via Voria.gr

Σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Δημήτρη Τσερμενίδη για πρωτοφανή αντισημιτική συμπεριφορά διατυπώνουν με ανακοινώσεις τους η Ένωση Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και η συνδικαλιστική παράταξη «Ανατροπή».

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ο κ. Τσερμενίδης στη διάρκεια της απολογιστικής ομιλίας του στη γενική συνέλευση των μελών του συνδικάτου την περασμένη Παρασκευή η οποία έγινε στην αίθουσα “Αβραάμ Μπεναρόγια” του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησε ιδιαιτέρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο κατά του ιδρυτού της Federation όσο και συλλήβδην κατά όλων των Εβραίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» Γιώργο Χατζηβαλάση ο κ. Τσερμενίδης ήταν ιδιαίτερα προσβλητικός μιλώντας για τους Εβραίους, λέγοντας μάλιστα σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ότι «δυστυχώς ο Χίτλερ δεν ολοκλήρωσε το έργο του».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Με δηλώσεις του στις 28/6 στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης «Ανατροπή» Βαγγέλης Πιτσαλίδης διευκρίνισε ότι η φράση με τον Χίτλερ δεν ειπώθηκε στη συγκεκριμένη γενική συνέλευση, αλλά σε προηγούμενες (αν όντως ισχύει, ακόμα χειρότερα). Ο κ. Πιτσαλίδης επιβεβαίωσε συγχρόνως ότι την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων ότι “ο Θεός έκανε ένα λάθος κι έκανε τους Εβραίους”. Στην ίδια εκπομπή, ο Δημήτρης Τσερμενίδης επανέλαβε το αντισημιτικό στερεότυπο της θεοκτονίας. Ακούστε τον από το έκτο λεπτό και μετά να λέει ότι “ο Θεός έκανε τον λαό τον Εβραίων και οι ίδιοι σταυρώσαν τον Χριστό” αναπτύσσοντας, μάλιστα, μια περίεργη θεωρία περί “πλειοψηφιών”.

Update: Ανακοίνωση του ΚΙΣΕ για δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ (1.7.2016)

2 thoughts on “Για αντισημιτικό παραλήρημα καταγγέλεται ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

  1. Pingback: Thessaloniki is changing « Abravanel, the Blog

  2. Pingback: Για αντισημιτικό παραλήρημα καταγγέλεται ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ | grassrootreuter

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s