Ο αντισημιτισμός έχει βαθιές ρίζες στο κόμμα της Λεπέν / L’antisémitisme reste fort au sein de l’électorat Front national

EurActiv.gr  

Η Μαρίν Λεπέν μιλά σε συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου το 2012 / Marine Le Pen en meeting, en 2012 (source: euractiv.fr)

Η Μαρίν Λεπέν μιλά σε συγκέντρωση του Εθνικού Μετώπου το 2012 / Marine Le Pen en meeting, en 2012
(source: euractiv.fr)

Ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν και του αντισημιτισμού στην Γαλλία, διαπιστώνει νέα έκθεση του Ιδρύματος Πολιτικής Καινοτομίας.

Η έρευνα για τον αντισημιτισμό στη γαλλική κοινή γνώμη απειλεί να υπονομεύσει τις προσπάθειες του εθνικιστικού Εθνικού Μετώπου να μπει στο πολιτικό κατεστημένο της Γαλλίας. Ο αντισημιτισμός έχει μικρή θέση στο σύνολο της γαλλικής κοινωνίας αλλά η μελέτη βρήκε έναν ισχυρό υπόγειο ρεύμα αντισημιτισμού μεταξύ των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου.

«Μπορούμε να πούμε ότι η γαλλική κοινωνία στο σύνολό της είναι σχετικά ανεπηρέαστη από αντισημιτικές προκαταλήψεις, με τέσσερις κύριους τομείς εξαίρεσης: το εκλογικό σώμα του Εθνικού Μετώπου, οι Γάλλοι Μουσουλμάνοι, οι υποστηρικτές του Αριστερού Μετώπου και βίντεο σε YouTube και το Dailymotion, όπου ο αντισημιτισμός έχει τη μεγαλύτερη προβολή από ότι στα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης», τόνισε ο διευθυντής του Ιδρύματος, Ντομινίκ Ρεΐνιέ.

Η Λεπέν δεν μπορεί να κινηθεί στο «κέντρο»

1005 Γάλλοι πολίτες άνω των 16 ετών και 575 άτομα που γεννήθηκαν σε μουσουλμανικές οικογένειες πήραν μέρος στην έρευνα.

Η μελέτη βασίστηκε στην παρατήρηση ότι ο αντισημιτισμός ευθύνεται για πάνω από το ήμισυ των πράξεων βίας με ρατσιστικά κίνητρα στη Γαλλία, ενώ τα άτομα εβραϊκής καταγωγής αποτελούν μόνο το 1% του γαλλικού πληθυσμού.

Το 84% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ένας Γάλλος εβραϊκής καταγωγής θεωρείται κανονικός Γάλλος πολίτης. Το 61% των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου έχει την ίδια άποψη όπως και το 91% των μουσουλμάνων. 53% των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου δεν θα ήταν χαρούμενοι να ψηφίσουν υπέρ ενός Εβραίου Προέδρου, συγκριτικά με το 21% του συνολικού πληθυσμού, και 22% θα προσπαθούσαν ενεργά να αποφύγουν να έχουν Εβραίους γείτονες, συγκριτικά με το 6% όλων των Γάλλων πολιτών.

Απόρριψη των ευρωπαϊκών θεσμών                                                       

Ο Ντομινίκ Ρεΐνιέ είπε ότι «το Εθνικό Μέτωπο είναι το μόνο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που απορρίπτει όλες τις μορφές ετερότητας, όχι μόνο τους Εβραίους, σε τέτοιο βαθμό: ακόμη και οι Κορσικανοί δεν αποτελούν εξαίρεση». Πρόσθεσε ότι τα συμπεράσματα της έρευνας είναι σε πλήρη αντίθεση με αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει το Εθνικό Μέτωπο.

Διαπιστώνει επίσης και σχέση μεταξύ του αντισημιτισμού και των αντιευρωπαϊκών πολιτικών του Εθνικού Μετώπου. Ενώ το 32% των ερωτηθέντων είπαν ότι εμπιστεύονται τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι υπάρχει μια παγκόσμια Σιωνιστική συνωμοσία ήταν μόνο 20%.

Πηγή: EurActiv Γαλλίας

External links: 

One thought on “Ο αντισημιτισμός έχει βαθιές ρίζες στο κόμμα της Λεπέν / L’antisémitisme reste fort au sein de l’électorat Front national

  1. Ε βέβαια, ΤΙ περιμένατε?… χεχε

    Μια φορά φασίστας, για πάντα φασίστας.

    Οι ελιγμοί της υποκριτικής “στήριξης του Ισραήλ” είναι για τους αφελείς.

    Εμείς, οι υποστηρικτές της ισραηλινής αριστεράς που πολύ συχνά παρεξηγούμαστε, είμαστε πολύ πιο ξεκάθαροι στο θέμα της καταδίκης του αντισημιτισμού από όσο είναι κάθε εθνικιστής που το παίζει φιλο-σιωνιστής για λόγους “στρατηγικών συνεργασιών”…

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s