Ο Πλεύρης στον “Ιανό” (διαμαρτυρία)

Διαμαρτυρία

Με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα, στυγνού δολοφόνου της 17Ν, ο Αριστείδης Χατζής επισήμανε οκτώ βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας, σε ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στις 12 Μαρτίου. Υπενθυμίζουμε τις τρεις πρώτες:

«1. όποια/ος θέλει μπορεί να δημοσιεύσει ό,τι θέλει εφόσον της/του ανήκει πνευματικά

2. ακόμα κι ένας στυγνός δολοφόνος έχει το δικαίωμα να γράψει και να δημοσιεύσει κείμενα όπου θα περιγράφει τα εγκλήματά του

3. μία/ένας εκδότρια/της έχει δικαίωμα να εκδώσει το βιβλίο του δολοφόνου και να το διανείμει σε όσα βιβλιοπωλεία θέλουν να το πουλήσουν […]»

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης δεν είναι δολοφόνος, το 2006 εξέδωσε ωστόσο ένα ογκώδες βιβλίο με τον τίτλο «Εβραίοι, όλη η αλήθεια», στο οποίο επαναφέρει με επιμονή τον γενοκτονικό αντισημιτισμό των ναζί. Παραθέτουμε τρεις μόνο φράσεις από το βιβλίο, ώστε να φανεί ευκρινέστερα ο νοσηρός χαρακτήρας του συγκεκριμένου πονήματος:

«Ξυπνήστε, οι επίβουλοι Εβραίοι σκάπτουν τον τάφον των Εθνών. Ξυπνήστε και ρίξατέ τους μέσα, διότι τους αξίζει».

«Φταίει ο πολιτισμένος κόσμος που ανέχεται τα διεθνή παράσιτα που λέγονται Ιουδαίοι… φθάνει η ώρα των αντιποίνων…».

«Διότι Εβραίος (στο θρήσκευμα) και άνθρωπος είναι έννοιαι αντιφατικαί, δηλαδή η μία αποκλείει την άλλην». (Πηγή: http://www.antinazi.gr/articles/dikiplevri/ad_pantaz.htm)

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ενημερωμένα ελληνικά βιβλιοπωλεία, ο «Ιανός», επέλεξε να διαθέσει αυτό το ναζιστικό βιβλίο στο κεντρικό του κατάστημα (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη) και μάλιστα στο ράφι που έχει αφιερώσει «στους Εβραίους»! Ένα βιβλίο, δηλαδή, που προτρέπει στην επανάληψη της γενοκτονίας των Εβραίων της Ευρώπης («Καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδον [το Άουσβιτς] εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον») διατίθεται στο υπόγειο του «Ιανού» μαζί με μαρτυρίες Εβραίων συμπολιτών μας για το Ολοκαύτωμα ή με τη «Διάσωση» της Καρίνας Λάμψα και του Ιακώβ Σιμπή (Αθήνα 2012)! Ο τρόπος με τον οποίο διατίθεται αυτό το βίαια αντιεβραϊκό πόνημα αποτελεί ασφαλώς προσβολή όχι μόνο για τους Έλληνες Εβραίους αλλά και για κάθε δημοκράτη πολίτη.

Απευθύνουμε λοιπόν έκκληση στον «Ιανό» είτε να αποσύρει τον κατάπτυστο λίβελλο από τα ράφια του είτε να μετακινήσει το εν λόγω βιβλίο σε άλλο ράφι, προσθέτοντας μάλιστα, ει δυνατόν, προειδοποιητικό σημείωμα για τους αναγνώστες. Ενδιάμεση λύση, για εμάς, δεν υπάρχει! Μπορεί, τέλος, να μας εξηγήσει ο «Ιανός» για ποιο λόγο παραθέτει άκριτα στο ηλεκτρονικό του βιβλιοπωλείο σημείωμα του ίδιου του Πλεύρη, σύμφωνα με το οποίο το έργο του είναι «αυστηρώς επιστημονικόν»;

Angela María Arbeláez, Δημήτρης Κράββαρης, Παναγιώτης Κράββαρης

Απρίλιος του 2014

2 thoughts on “Ο Πλεύρης στον “Ιανό” (διαμαρτυρία)

  1. Pingback: Η απάντηση του “Ιανού” κι ένα σχόλιο | Against antisemitism – Ενάντια στον αντισημιτισμό

  2. Pingback: 5 + 5 αναρτήσεις για το 2014 | Against antisemitism – Ενάντια στον αντισημιτισμό

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s