Ένα βίντεο για τα κρούσματα αντισημιτισμού κατά το 2013

 • Στην πρόσφατη μελέτη του για την εκδοτική διαδρομή των Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών στην Ελλάδα (εκδόσεις Πόλις 2013) – ενός πλαστογραφήματος των αρχών του 20ου αιώνα που παρουσιάζει ένα υποτιθέμενο σχέδιο κυριαρχίας του κόσμου από τους Εβραίους, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς κατέδειξε όχι μόνο ότι ο εγχώριος αντισημιτισμός έχει βάθος και συνέχεια αλλά και ότι η Ελλάδα είναι σχεδόν η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, η οποία διαθέτει κοινοβουλευτικά κόμματα, τα οποία προπαγανδίζουν και εκδίδουν ατιμώρητα τα Πρωτόκολλα. Τον Οκτώβρη του 2012 και κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος τύπου του ναζιστικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», επικαλέστηκε τα Πρωτόκολλα για να αντικρούσει τις εις βάρος του κατηγορίες, ενώ τη χρονιά που μας πέρασε ο ίδιος βουλευτής αυτοπροβλήθηκε – και πάλι στη Βουλή – ως «αρνητής του Ολοκαυτώματος». Ο Δημήτρης Ψαρράς μάς θυμίζει ότι ο πρώτος που άρχισε να μιλάει για τα Πρωτόκολλα στη Βουλή – τον Ιούνιο του 2008 πιο συγκεκριμένα – ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος ΛΑΟΣ (σελ. 263-267). Δύο χρόνια αργότερα, ο ίδιος βουλευτής και τηλεπλασιέ θα υπαινιχθεί ότι ο διπλός εμπρησμός της συναγωγής των Χανίων είναι προϊόν προβοκάτσιας. Μαζί του θα συμφωνήσει ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος.
 • Παραθέτουμε παρακάτω ένα ενδιαφέρον βίντεο που συνοψίζει τα κυριότερα κρούσματα αντισημιτισμού κατά το 2013. Η απολογία του γενοκτονικού αντισημιτισμού και ο αναθεωρητισμός-αρνητισμός της «Χρυσής Αυγής» θα μπορούσαν να είχαν τονιστεί κάπως περισσότερο. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί από τους δημιουργούς της ανασκόπησης (The Coordination Forum for Countering Antisemitism) στην ανησυχητική εξάπλωση ενός νέου είδους ναζιστικού χαιρετισμού με την επωνυμία «la quenelle». Δημιουργός της ο Ντιεντονέ Μπαλά Μπαλά, Γάλλος καμερουνέζικης καταγωγής. Ο εν λόγω κύριος συμπύκνωσε σε αυτόν τον χαιρετισμό τα αντισιωνιστικά του απωθημένα και το μίσος του για τις πολιτικές ελίτ. Έχει δε την ευκαιρία να εξωτερικεύει τον αρρωστημένο του ψυχισμό κάθε τόσο επί σκηνής και ενώπιον κοινού που τον ακολουθεί σαν γκουρού.

2 thoughts on “Ένα βίντεο για τα κρούσματα αντισημιτισμού κατά το 2013

 1. Πρόσφατα και πριν τον Nicolas Anelka
  (ή αν προτιμάτε το καινούριο του όνομα: Abdul-Salam Bilal)
  είχε προηγηθεί ο γνωστός και μη εξαιρετέος Alain Soral
  http://antisemitism.org.il/article/80570/alain-soral-desecrates-holocaust-memorial-site-berlin
  Alain Soral desecrates the Holocaust Memorial site in Berlin (17-07-2013)

  ακολούθησε ο Tony Parker
  http://www.timesofisrael.com/french-nba-star-tony-parker-also-panned-for-nazi-like-salute/
  French NBA star Tony Parker also panned for Nazi-like salute – A day after top soccer player condemned for ‘quenelle,’ Simon Wiesenthal Center calls out basketball player for using gesture (BY LAZAR BERMAN December 30, 2013)

  για μιά ακόμη φορά είδαμε το πραγματικό πρόσωπο
  της γνωστής “ανθρωπιστικής” εφημερίδας
  http://cifwatch.com/2013/12/29/the-guardian-whitewashes-antisemitism-of-nicolas-anelka-pal-dieudonne/
  The Guardian whitewashes antisemitism of Nicolas Anelka pal, Dieudonné (December 29, 2013)

  και τέλος, για όσους υποκρίνονται μια συλλογή εδώ
  http://k00ls.overblog.com/2013/12/pour-ceux-qui-pr%C3%A9tendent-que-la-quenelle-n-est-pas-un-geste-antis%C3%A9mite.html
  Pour ceux qui prétendent que la quenelle n’est pas un geste antisémite .. (Publié le 4 Décembre 2013)

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s