Ο Πλεύρης ως “νηφάλιος δημοκράτης” (σύντομο σχόλιο για την πρόσφατη “Αυτοψία”)

Μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο, ο Αντώνης Σρόιτερ ήταν ένας από τους λίγους Έλληνες δημοσιογράφους που αντιμετώπισαν τη ναζιστική αυτή συμμορία με τη δέουσα σοβαρότητα. Πρόσφατα αφιέρωσε μία εκπομπή στην οποία παραθέτει νέα στοιχεία για τη δράση του «Έλληνα Φύρερ».

Σε αυτήν την εκπομπή, όμως, ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει κατά τη γνώμη μας ένα λάθος. Επαναφέρει άθελά του στο προσκήνιο τον Πλεύρη, τον βασικό ιδεολόγο του ελληνικού ναζισμού, ο οποίος μάλιστα καταφέρνει να πλασαριστεί ως εκπρόσωπος μιας «πολιτισμένης εκδοχής» του εθνικοσοσιαλισμού που υποτίθεται ότι είναι σε θέση να τεκμηριώσει τις απόψεις της [27’40’’ και εξής]. Επικεντρώνοντας την προσοχή του στο βίο και την πολιτεία του Μιχαλολιάκου, ο Σρόιτερ ξεχνάει ότι και ο Πλεύρης τα ίδια ακριβώς έχει υποστηρίξει, για παράδειγμα στο εβραιόφοβο βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια»: «Η ιστορία της ανθρωπότητος θα καταλογίση στον Αδόλφον Χίτλερ τα εξής: Δεν απήλλαξε, ενώ ηδύνατο, την Ευρώπην από τους Εβραίους». «Εμείς δεν υπολογίζομεν τους Εβραίους. Τους καταφρονούμε δια την ηθικήν των, δια την θρησκείαν των, δια τας πράξεις των, που όλα μαζί αποδεικνύουν ότι είναι υπάνθρωποι». (via) Ο δημοσιογράφος δεν προέταξε δυστυχώς κανένα αντίλογο στους ισχυρισμούς του Πλεύρη.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Καλέντζη που βρίσκει την ευκαιρία να εμφανιστεί ακόμα και ως υπερασπιστής της αριστοτελικής θεώρησης της πολιτικής [56’ 50’’ και εξής]! Και σε αυτή την περίπτωση, ο Καλέντζης αυτοπροβάλλεται ως εκπρόσωπος μιας «έντιμης και ορθολογικής ακροδεξιάς». Ελπίζουμε ο Αντώνης Σρόιτερ να αντιτάξει αποτελεσματικότερο αντίλογο σε μελλοντικές του εκπομπές σχετικά με το ίδιο θέμα.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s