Αντισημιτικό παραλήρημα από δημοσιογράφο της εφημερίδας “Αμαρυσία”

1-AMAROYSSIO-122 (2)

  • Η “Αμαρυσία” αυτοπροσδιορίζεται ως “εβδομαδιαία πολιτική εφημερίδα Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων”. Και όμως, στο τελευταίο της φύλλο (2245) δημοσίευσε τον παραπάνω ύμνο στη ναζιστική συμμορία της “Χρυσής Αυγής” (“[…] ο δήμαρχος αποφάσισε να απαγορεύσει στη Χρυσή Αυγή να κάμει το καθήκον της στους συμπατριώτες μας […]”!) με την υπογραφή τής Χαριτίνης Καλαμπόκη. Τα όσα καταμαρτυρεί στους Εβραίους η “εμβριθής” αυτή δημοσιογράφος (“μισούν τους Έλληνες”, “ευθύνονται για την πτώση της Κωνσταντινούπολης”, κλπ.) ανακαλούν το ύφος έτερου Έλληνα φιλοναζιστή, του Κ. Πλεύρη. Μας κάνει εντύπωση που ο διευθυντής σύνταξης και ο εκδότης της “Αμαρυσίας” επέτρεψαν τη δημοσίευση ενός κειμένου που προωθεί ενεργά το φυλετικό μίσος και που προτρέπει, εμμέσως πλην σαφώς, στο φόνο.
  • Ευχαριστούμε την Angela Maria Arbeláez Arbeláez για την επισήμανση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος.
  • Update, 23.05.2013: Από τον κ. Θάνο Σταθόπουλο, διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας “Αμαρυσία”, λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ κύριε Δημήτρη Κράββαρη,

Λάβαμε την επιστολή σας αναφορικά με το άρθρο της κ. Χαριτίνης Καλαμπόκη, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 18/5 στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ. Κατά πρώτον, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη συγνώμη μας για το γεγονός ότι ένας αρθρογράφος που φιλοξενεί η εφημερίδα μας χρησιμοποίησε μία γλώσσα, η οποία είναι εντελώς έξω από το δημοσιογραφικό ύφος και ήθος που υπηρετεί και εκφράζει η ΑΜΑΡΥΣΙΑ στα 48 χρόνια της εκδοτικής ιστορίας της.

Κατά δεύτερον, οφείλουμε να απολογηθούμε που ένα τέτοιο άρθρο διέλαθε της προσοχής μας και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα μας. Ήδη, το συγκεκριμένο άρθρο αποσύρθηκε από την ηλεκτρονική πύλη μας www.amarysia.gr.

Κατά τρίτον, θα επιθυμούσαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ, όπως έχει αποδείξει μέσα από την κεντρική αρθρογραφία της, η οποία εκφράζει και τη γενικότερη γραμμή της έκδοσης, είναι κάθετα αντίθετη με οποιαδήποτε προσπάθεια συλλήβδην καταδίκης λαών και κοινωνικών ομάδων. Ως Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης οφείλουμε και είμαστε πάνω από φυλές, φύλα, γένη, χρώματα και οτιδήποτε άλλο προσδιορίζει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα κάθε ανθρώπου. Μοναδικό μας μέλημα και καθήκον είναι η ενημέρωση των δημοτών-πολιτών μας.

Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε που σπεύσατε να μας ενημερώσετε για τα συναισθήματα που σας προκάλεσε το εν λόγω δημοσίευμα και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες μέριμνες ώστε το συμβάν αυτό να μην έχει επανάληψη.

Με εκτίμηση

Θάνος Σταθόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης

ΑΜΑΡΥΣΙΑ (www.amarysia.gr)

Πολιτική Εφημερίδα Αμαρουσίου & Βορείων Προαστίων

Advertisements

9 thoughts on “Αντισημιτικό παραλήρημα από δημοσιογράφο της εφημερίδας “Αμαρυσία”

  1. Ακομα μια “καλή” “δημοκράτισα”, ακόμα μια ντροπή, μιας “αμόρφωτης” “εμπαθούς” γυναίκας, που μας κάνει να ντρεπόμαστε που η πατρίδα μας παράγει αυτού του είδους αστοιχίωτων πολιτών. Αυτούς τους πολίτες χωρίς μνήμη, χωρίς ηθικές υποδομές, χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπο!

  2. na katalavoune oti oi apopseis aftes den einai dektes apo to koino. poso mallon otan koinopoiountai me ta lefta ton dimoton

  3. I call twice the Municipality and ask them to remove , at least the News Paper from the City Hall. They say we cant do it. When I told them my daughter is afraid to go to the school, they told me: ax, ine iperbolika!!! ” … ο διευθυντής σύνταξης και ο εκδότης της “Αμαρυσίας” επέτρεψαν τη δημοσίευση ενός κειμένου που προωθεί ενεργά το φυλετικό μίσος και που προτρέπει, εμμέσως πλην σαφώς, στο φόνο….” but who cares. I really would like to protest by a letter to the General Secretariat of Information….

  4. Η συγγραφέας του άρθρου έχει, προφανώς, το ακαταλόγιστο λόγω ηλικίας. Μπορεί και λόγω κάποιων ελλείψεων. Ου γαρ έρχεται μόνον.

  5. Όχι μόνο πρέπει να θυμόμασε τι πέρασαν οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής, πρέπει να θυμόμαστε τι πέρασαν όλοι οι άνθρωποι που στάθηκαν απέναντι στη ναζιστική μηχανή.
    Όσο για τα κυρήγματα μίσους ανάμεσα σε έλληνες και ιουδαίους, καλά θα κάνουν και οι 2 να μαζέψουν τα κτήνη που βρίσκονται αμφότερα και στις 2 χώρες, γιατί ο κόσμος δεν θέλει φασαρίες, θέλει ειρήνη, πρόοδο και ευημερία.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s