Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Ουγγαρίας

  • Τον Οκτώβριο του 2012, βουλευτής της Χρυσής Αυγής διαβάζει απόσπασμα από “Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών” κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ελληνική Βουλή. Εντός και εκτός Βουλής δεν κουνήθηκε φύλλο. Νοέμβρης του 2012: κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ουγγρική Βουλή για την πρόσφατη ανάφλεξη στη Γάζα, βουλευτής του ναζιστικού κόμματος Jobbik ζητά να καταρτιστεί λίστα των Εβραίων πολιτών που ζουν στη χώρα. Δείτε και διαβάστε τι επακολούθησε:
0,,16423736_401,00

Πηγή: dw.de

Από τα “Νέα” (02-12-2012):

Βουδαπέστη: Χιλιάδες σε διαδήλωση κατά των ακροδεξιών

Περίπου 10.000 πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακή στη Βουδαπέστη κατά του ακροδεξιού κόμματος Jobbik, με αφορμή τη δήλωση βουλευτή του ότι πρέπει να καταρτιστεί λίστα των εβραίων που ζουν στη χώρα. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επαναληφθούν γεγονότα που γράφτηκαν στις μαύρες σελίδες της ιστορίας» δήλωσε στη διάρκεια της διαδήλωσης ο Αντάλ Ρόγκαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Fidesz.

Ο Αντάλ Ρόγκαν απαίτησε επίσης την παραίτηση του Μάρτον Γκιονγκόσι, ο οποίος ξύπνησε τη μνήμες του ναζισμού τη Δευτέρα, στη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πιστεύω πως είναι ώρα να καταμετρηθούν οι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής που βρίσκονται στη χώρα, ειδικά στο ουγγρικό Κοινοβούλιο και την ουγγρική κυβέρνηση. Αποτελούν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για την Ουγγαρία» είπε.

Το κόμμα Jokkik ιδρύθηκε το 2003 και έγινε το 2010 το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στη βουλή, έπειτα από εκστρατεία που δαιμονοποιούσε τους Ρομά.

Στις τελευταίες εκλογές εξασφάλισε 44 από τις 386 θέσεις του ουγγρικού κοινοβουλίου.

Foto: Tamas Kovacs dpa / Πηγή: augsburger-allgemeine.de

Foto: Tamas Kovacs dpa / Πηγή: augsburger-allgemeine.de

Advertisements

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s