Ναζιστικό πορνό

Από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο

lifo.gr / 10.05.2012

Υπάρχει κάτι άρρωστο στην υπερπροβολή της Χρυσής Αυγής

Πιστεύω ότι η υπερπροβολή που γίνεται αυτες τις μέρες στη Χρυσή Αυγή (και από το lifo.gr) δεν οφείλεται μόνο στην έκπληξη και το φόβο που προκαλεί το φαινόμενο. Οφείλεται και σε ένα είδος ηδονής. Τα φαινόμενα αυτά, που σχετίζονται με τα χαμηλά ένστικτα, “χτυπάνε” σε πολλά μαζί σκοτεινά σημεία: στην ορμή του θανάτου που ενδεχομένως να έχει μια κοινωνία, στη λατρεία προς τα άκρα που ενδεχομένως εχουν μερικοί (θυμηθείτε την υπερπλούσια αλλληλογραφία που παίρνουν πολλοί βιαστές και σίριαλ κίλερς στις φυλακές) -κυρίως όμως στο ηδονοβλεπτικό θέαμα του απαγορευμένου: σβάστικες, ξυρισμένα κεφάλια, παραβατικότητα κλπ.

Τα έχει πεί εξαίρετα, πολύ πριν από εμάς, ο Βισκόντι στους “Καταραμένους” και τον “Λούντβιχ”.

Πολλοί λένε ότι για να νικηθεί αυτή η γοητεία του απαγορευμενου πρέπει να πάψουμε να απαγορεύουμε τους ναζί. Μπαίνουν στο σύστημα, γλυκαίνονται και εξημερώνονται. ‘Ο,τι δεν μπορείς να πολεμήσεις, το ενσωματώνεις.

Αλλά εγώ έχω, τελικά, άλλη απόψη. Όπως είχα γράψει σε ένα παλιό εντιτόριαλ, θεωρώ ότι το ρητό «Διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα υπερασπίσω έως θανάτου το δικαίωμά σου να μιλάς» είναι η κερκόπορτα, μέσα από την οποία τα πιο δολοφονικά και ανελεύθερα πνεύματα μπήκαν στη νεοφιλελεύθερη κοινωνία για να τη μαγαρίσουν. Είμαι υπέρ της λογοκρισίας και της αυστηρής πόρτας. Όταν οι φασίστες μιλούν, δεν θέλω να τους ακούω. Κάτι παραπάνω: Πιστεύω ότι θα ήταν χρήσιμο τέτοιοι άνθρωποι να απομονωθούν, να μην τους μιλάει κανείς, να μην μεταδίδει κανείς τις επίτηδες προκλητικές μπαρούφες τους. Να γυρίσουν στις καταπακτές τους, με τα γελοία σύμβολα, τα παραστρατιωτικά τάγματα, τις φαιδρές πυραμίδες, τις ανελλήνιστες ελληνικούρες τους.

Για αυτό και το lifo.gr απο δώ και πέρα θα φιλτράρει πολύ προσεκτικά τι περνάει από την φαιδρή προπαγάνδα τους. Γι αυτό και θεωρώ φάουλ το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Σρόιτερ και ποιός άλλος αύριο δέχονται να συνομιλούν με ναζιστές στο όνομα της δημοσιογραφίας (και του σουξέ).

Απομονώστε τους!

Advertisements

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s