Αντιδράσεις στις αναφορές Μιχαλολιάκου στο Ολοκαύτωμα / Greek gov’t, Jews slam Golden Dawn chief for Holocaust denial

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»

15.05.2012

H Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης καταδικάζει απερίφραστα τα όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής του κόμματος της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκο, στην εκπομπή του Mega «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη που προβλήθηκε στις 13 Μαΐου 2012.

Η εξομοίωση του Ολοκαυτώματος με το αποτέλεσμα πολεμικών επιχειρήσεων και η αμφισβήτηση της εξόντωσης των 6.000.000 Εβραίων της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους 77.377 Έλληνες Εβραίοι, οι 50.000 από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί προσβολή για τους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων και τη μνήμη αυτών που δολοφονήθηκαν βάναυσα στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια, την ύπαρξη των οποίων αρνείται ο κ. Μιχαλολιάκος.

Τέτοιους είδους ανιστόρητοι ισχυρισμοί προάγουν τον φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό θέτοντας δυστυχώς τις βάσεις για την ανάπτυξη ανάλογων λόγων και πράξεων . Η κοινωνία μας οφείλει με προεξάρχοντες τους εκπροσώπους των θεσμών του Ελληνικού Κράτους να απομονώσει τις φωνές αυτές προστατεύοντας την ιστορική Μνήμη.

πηγή: www.jct.gr

Οξεία αντίδραση του Π. Καψή στις αναφορές Μιχαλολιάκου στο Ολοκαύτωμα

14/05/2012

Την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, προκάλεσαν οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου αναφορικά με το Ολοκαύτωμα, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel.

«Θέλω να καταδικάσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις απόψεις, που αποτελούν διαστρέβλωση της ιστορίας και βάναυση προσβολή της μνήμης των εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο κ. Καψής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι και ο ίδιος θρήνησε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς από τον ναζισμό, ανάμεσά τους και δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εβραίους», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας και κατέληξε: «Τιμούμε τη μνήμη τους και αντιστρατευόμαστε κάθε απόπειρα λήθης, παραποίησης των πραγματικών γεγονότων και αναβίωσης της μισαλλοδοξίας».

πηγή: www.metarithmisi.gr

Δείτε: Nikos Michaloliakos: “There were no gas chambers in the concentration camps” / “Il n’y a jamais eu de chambres à gaz dans les camps de concentration”

Read: Greek gov’t, Jews slam Golden Dawn chief for Holocaust denial, JTA News (May 15, 2012)

Advertisements

Υποβολή σχολίου / Votre commentaire / Ihr Kommentar dazu / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s