Παρέμβαση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»!

ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΩΡΑ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ

Δημοκράτες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη,

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δημοσιεύει προς το παρόν ελάχιστα από το πλήθος των δημοσιευμάτων της «Χρ. Αυγής» στα οποία φαίνεται κραυγαλέα ο χιτλερικός κτηνώδης και βαθιά εθνοπροδοτικός χαρακτήρας αυτής της συμμορίας. Περισσότερα δημοσιεύματα στο antinazi.gr.

Είναι πρωτοφανές σκάνδαλο για όλη την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο, αδιανόητο μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, να μπει ένα ναζιστικό κόμμα η «Χρ. Αυγή» στην ελληνική Βουλή στις εκλογές 2012. Δεν βρισκόμαστε μπροστά σε αυτό το φρικτό ενδεχόμενο επειδή έσβησε το μίσος του λαού μας στο Χίτλερ και στο ναζισμό. Βρισκόμαστε επειδή σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς εδώ και πολλά χρόνια ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ στην πολιτική ζωή της χώρας, κρύβοντας από το λαό το χιτλερικό της χαρακτήρα και ακόμα χειρότερα σχετικοποιώντας τη σημασία και τη βαρύτητα αυτού του χαρακτήρα. Συγκεκριμένα όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που σήμερα εμφανίζονται «έκπληκτα» μπροστά στην άνοδο της «Χ.Α», εδώ και χρόνια:

 • Δεν κατήγγειλαν ποτέ τη «Χρυσή Αυγή» σα μια ναζιστική δολοφονική συμμορία και την άφησαν να κινείται σαν ένα νόμιμο και συνηθισμένο πολιτικό κόμμα.
 • Επέτρεψαν σ’ αυτούς τους ανοιχτούς και θρασείς ναζιστές να συμμετέχουν σε όλες τις εκλογικές μάχες και μάλιστα τους καλούσαν σε κοινές συνεδριάσεις μαζί με όλα τα κόμματα κοινοβουλευτικά και μη, για να καθορίζουν από κοινού τους τηλεοπτικούς χρόνους των κομμάτων.
 • Το κράτος και σύσσωμο το κοινοβουλευτικό πολιτικό φάσμα τους άφησε και τους αφήνει ασύδοτους να ασκούν βία κατά των δημοκρατικών πολιτών και ιδιαίτερα κατά των μεταναστών εδώ και χρόνια.
 • Τους επέτρεπαν να διαλύουν εκδηλώσεις και να καταστρέφουν τα γραφεία των κομμάτων των εθνικών μειονοτήτων και μάλιστα με την κάλυψη της αστυνομίας.
 • Τους «έσπρωξαν» να εκλεγούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και παρακολούθησαν με πλήρη «κατανόηση» τον αρχηγό τους να απευθύνει ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στο Δημαρχείο.
 • Τους επέτρεψαν να παρελάσουν οργανωμένα σε μαθητικές παρελάσεις στις 28 Οκτώβρη.
 • Το πιο βασικό είναι ότι σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς τους εγκατέστησε σαν «προστάτες» του πληθυσμού σε μια περιοχή του κέντρου της Αθήνας, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Σε αυτήν την περιοχή τους έδωσαν το δικαίωμα να μαχαιρώνουν κατά βούληση τους μετανάστες και να απαγορεύουν την παρουσία και την προπαγάνδα άλλων κομμάτων, δηλαδή τους αναγνώρισαν το δικαίωμά τους να ασκούν από τώρα τη ναζιστική, ρατσιστική τους δικτατορία.

Αυτή η μερική και ντε φάκτο προς το παρόν επιβολή του ναζιστικού νόμου στη χώρα έχει επιβληθεί σε ένα βαθμό και ντε γιούρε. Το ελληνικό ανώτατο δικαστήριο, ο Άρειος Πάγος με σύσσωμα δίπλα του όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αποφάσισε το 2010 ότι είναι νόμιμη η εξύμνηση του ναζισμού και μάλιστα ότι είναι νόμιμο το χιτλερικό κάλεσμα για την εξόντωση των Εβραίων και μάλιστα ότι είναι και δικαιολογημένο, όταν αυτός που το κάνει επικαλείται το γεγονός ότι οι Εβραίοι «συνομωτούν» για να κατακτήσουν την παγκόσμια ηγεμονία. Αυτό ήταν το σκεπτικό με το οποίο αθωώθηκε το 2010 ο αρχιναζιστής Κ. Πλεύρης για τον βιβλίο του, ύμνο στο Χίτλερ και στα SS «Εβραίοι όλη η αλήθεια».

Περιοδικό «Χρυσή Αυγή», α.τ. 9, 1983, σ. 27.
Άρθρο που υπογράφεται από τον αρχηγό της ναζιστικής συμμορίας Μιχαλολιάκο, και στο οποίο υπερασπίζεται την εξόντωση των ελλήνων εβραίων της Θεσσαλονίκης και τον χασάπη της Θεσσαλονίκης Αλόις Μπρίνερ, δεξί χέρι του Άϊχμαν. Η εξόντωση των ελλήνων εβραίων της Θεσσαλονίκης έχει καταγραφεί σαν μία από τις μεγαλύτερες σε ποσοστό γενοκτονικές επιχειρήσεις του Γ΄ Ράϊχ στην Ευρώπη. Η λέξη δήμιος για τον Μπρίνερ μπαίνει σε εισαγωγικά από τον Μιχαλολιάκο. Περισσότερα δημοσιεύματα της Χρυσής Αυγής στο antinazi.gr.

Αυτός ο εκφασισμός της πολιτικής και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και η εύνοιά τους στη «Χρ. Αυγή» ξεκίνησε πολύ πιο πριν από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και δεν έχει καμία σχέση μ’ αυτήν. Η οικονομική κρίση απλά διευκόλυνε το πολιτικό καθεστώς να σπρώχνει τώρα τη «Χρ. Αυγή» στη Βουλή. Μάλιστα ούτε μόνη της η οικονομική κρίση θα έφτανε να εκτοξεύσει ένα κόμμα χιτλερικό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει δοκιμάσει ανείπωτα μαρτύρια από την ναζιστική κατοχή. Άλλωστε υπάρχουν και άλλα υπερ-αντιδραστικά κόμματα που δυναμώνουν πάνω στην κρίση χτυπώντας τον παλιό πολιτικό κόσμο καναλιζάροντας έτσι την οργή του λαού. Το πολιτικό καθεστώς έδωσε μια άλλη προβοκατόρικη στήριξη στη «Χρ.Αυγή» για να δυναμώσει: Άνοιξε εντελώς τα σύνορα της χώρας, αυτό μόνο σε όλη την ΕΕ ακόμα και πάνω στην κρίση, σε μια πελώρια μάζα μεταναστών (περίπου 120.000 το χρόνο) που τους οδήγησε στο κέντρο της Αθήνας συντηρώντας τους την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να μεταβούν στην δυτική Ευρώπη. Την ελπίδα την συντηρεί με την πανευρωπαϊκή εκστρατεία που κάνει για να ανοίξουν οι πλούσιες χώρες της ΕΕ τις πόρτες τους στους μετανάστες της Ελλάδας. Αυτή τη μάζα μεταναστών το ελληνικό κράτος την «αποθηκεύει» κυρίως στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας όπου δημιουργεί ξαφνικά συνθήκες όχι μόνο ανθυγιεινές κι απάνθρωπες για τους ίδιους τους μετανάστες αλλά και για τον ντόπιο πληθυσμό που βλέπει παράλληλα την εγκληματικότητα να μεγαλώνει και έτσι σε συνθήκες πελώριας ανεργίας νοιώθει εντελώς ξένος και διωγμένος από τον τόπο του. Στο σημείο αυτό με την έγκριση της αστυνομίας και όλων των πολιτικών κομμάτων εμφανίζονται οι ναζιστές της «Χρ. Αυγής» και αναλαμβάνουν την «τάξη και την ασφάλεια». Δηλαδή κάνουν επιλεκτικά πογκρόμ στους μετανάστες με μαχαιριές ή «με το καλό» και «καθαρίζουν» επιδεικτικά ορισμένα συμβολικής σημασίας σημεία της πόλης από μετανάστες οι οποίοι διοχετεύονται σε νέα στέκια. Επίσης προσφέρουν προστασία σε μαγαζάτορες και τελευταία συνοδεύουν ηλικιωμένους στις τράπεζες για να πάρουν λεφτά. Αυτά είναι μέτρα πολιτικής προπαγάνδας που απλά ρατσιστικοποιούν τους κατοίκους χωρίς να λύνουν το πρόβλημα που είναι η προβοκατόρικη και διασπαστική του λαού καθώς και των παλιών με τους νέους μετανάστες πολιτική των «ανοιχτών συνόρων». Τον αντιμεταναστευτικό ρατσισμό ενισχύει και η πολιτική του «ελεύθερου σπασίματος του μεροκάματου» σε κάθε κλάδο.

Μπορεί εδώ να αναρωτηθεί κάποιος: Καλά τι λόγους είχε όλο το πολιτικό σύστημα, ειδικά η αριστερά να ανεχθεί τους ναζιστές και μάλιστα να τους βοηθήσει με την στάση της να αναπτυχθούν; Είναι απλό. Η «Χρ.Αυγή» είναι το πιο ακραία ρωσόφιλο και φιλο-Πούτιν κόμμα της χώρας. Ταυτόχρονα η κορυφή του πολιτικού συστήματος, δηλαδή οι ηγεσίες όλων των βασικών κομμάτων και ιδιαίτερα η ηγεσία της λεγόμενης αριστεράς ακολουθούν εδώ και πολλά χρόνια μια ανοιχτή ή καλυμένη φιλορώσικη πολιτική: Κάποια δέχονται οικονομικά την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, κάποια όχι, όμως όλα είναι πολιτικά με τις φασιστικές χώρες Ρωσία και Κίνα. Γι αυτό επιτρέπουν το δυνάμωμα μόνο των ρώσικων, των φιλορώσικων και των κινέζικων κεφαλαίων στην Ελλάδα, αλλά εμποδίζουν συστηματικά τις επενδύσεις των ντόπιων και φιλοδυτικών κεφαλαίων πράγμα που αποτελεί μια από τις αιτίες της χρεωκοπίας. Μάλιστα η λεγόμενη αριστερά και οι ναζιστές συνεργάζονται ανοικτά ή καλυμμένα στα κοινά αντιευρωπαϊκά τους κινήματα . Ανοιχτή συνεργασία έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ναζιστές συνεργαζόμενους με τη «Χρ. Αυγή» στο κίνημα «Δεν πληρώνω» καθώς και το «Κ»ΚΕ στην απεργία της Χαλυβουργικής.

Αθόρυβα δηλαδή οι φιλοπουτινικοί φασίστες έχουν συγκροτήσει στη χώρα μας ένα διακομματικό μέτωπο, κυρίως μάλιστα ένα φαιο-«κόκκινο» μέτωπο με αντιευρωπαική- «αντιμνημονιακή» πολιτική πλατφόρμα που ξεπλένει το ναζισμό σαν κάτι φυσιολογικό και φασιστικοποιεί ραγδαία την πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό το μέτωπο το στηρίζουν ανοιχτά ηγετικά στελέχη της ελληνικής εκκλησίας, ισχυρά τμήματα της αστυνομίας και οργανώσεις αποστράτων. Αν οι δημοκράτες της Ελλάδας δεν σταματήσουν τους ναζιστές στην Ελλάδα και δεν αποκαλύψουν το φαιο-«κόκκινο» φασιστικό αντιευρωπαϊκό μέτωπο που έχουν στήσει από κοινού με την καθεστωτική «αριστερά», οι ναζιστές θα σηκώσουν κεφάλι παντού σε όλη την Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο.

Δημοκράτες!

Γι αυτούς τους λόγους είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να αποκαλυφθεί το πραγματικό και αποτρόπαιο πρόσωπο αυτής της συμμορίας. Υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν αυτό που λέει η «Χρ. Αυγή» , ότι δηλαδή μπορεί να είναι κανείς θαυμαστής του Χίτλερ αλλά να είναι ταυτόχρονα και έλληνας πατριώτης : Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία αποδεικνύει και με κάποια από τα παρακάτω ντοκουμέντα που τα κρύβει συστηματικά η «Χρ. Αυγή» ότι αυτή ΔΕΝ είναι ούτε «πατριωτική», ούτε καν «εθνικιστική». Είναι ένα κόμμα εθνο-προδοτών που όμοιούς τους σε κτηνωδία και ξεδιαντροπιά δεν έχει ξαναδεί η ελληνική ιστορία. Η απόδειξη είναι ότι υπερασπίζεται με πάθος τους ταγματασφαλίτες, δηλαδή τους δοσίλογους της Κατοχής, τους έλληνες προδότες που μπήκαν κάτω από τις διαταγές των SS και σκότωσαν και βασάνισαν όσους αντιστάθηκαν στους κατακτητές. Απλά τώρα οι ναζιστές της ΧΑ καλύπτονται από το ότι είναι αντιγερμανοί. Είναι αντιγερμανοί γιατί η Γερμανία είναι τώρα μια αντιχιτλερική χώρα ενώ οι ίδιοι έχουν «μυριστεί» ότι οι νέοι Χίτλερ είναι η φασιστική Ρωσία του Πούτιν και Σια και τους ακολουθούν δουλικά όπως οι πολιτικοί τους πρόγονοι ταγματασφαλίτες ακολουθούσαν δουλικά τους παλιούς Χίτλερ ενάντια στη δικιά τους χώρα και το δικό τους λαό .

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία** δημοσιεύει προς το παρόν ελάχιστα από το πλήθος των δημοσιευμάτων της «Χρ. Αυγής» στα οποία φαίνεται κραυγαλέα ο χιτλερικός κτηνώδης και βαθιά εθνοπροδοτικός χαρακτήρας αυτής της συμμορίας.

Αθήνα 11 Απρίλη 2012

** Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 1997 μετά από πλατύ αντιφασιστικό κάλεσμα της ΟΑΚΚΕ κύρια για να αντιμετωπίσει τον ναζισμό, τον εθνορατσισμό, τον αντισημιτισμό που είχε σαν πηγή του τον πυρήνα του επίσημου ελληνικού πολιτικού συστήματος και να ενημερώσει την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη για την χιτλερική φύση της ΧΑ που ως τότε σχεδόν οι πάντες τη θεωρούσαν απλά ακροδεξιά ή ακόμα και εθνικιστική οργάνωση.

Advertisements

3 thoughts on “Παρέμβαση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας: ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»!

 1. Μέχρις ενός σημείου, σωστά. Από ένα σημείο και πέρα, διαπιστώνω (προσωπική μου εκτίμηση) συνομωσιολογικές θέσεις, που καθόλου δεν με βρίσκουν σύμφωνη (πχ, και χωρίς να είμαι αριστερή, τα περί φιλορωσικής και φιλοκινεζικής πολιτικής, που δε νομίζω ότι χαρακτηρίζουν το σύνολο της αριστεράς). Επίσης, το μεταναστευτικό δεν πιστεύω πως ήταν εκούσιο δημιούργημα, με τον τρόπο που το θέτει η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία, με σκοπό, δλδ, το άνοιγμα των δυτικοευρωπαϊκών αγορών.
  Προσοχή. Μήπως, προσπαθώντας να χτυπήσουμε τον ναζισμό, γίνουμε ρατσιστές.
  Μαρίνα Α.

  • Προς την κ. Μαρίνα Α.
   Λέτε: «Μέχρις ενός σημείου σωστά». Δηλαδή μέχρι ποιου σημείου είναι σωστά; Μήπως μέχρι εκεί που η «Χρ. Αυγή» αποκαλύπτεται σα ναζιστική; Μα αυτό είναι το εύκολο το σχεδόν προφανές (αρκεί να έχει κάποιος μερικά έντυπά τους στο αρχείο του). Ή μήπως εννοείτε μέχρι και του σημείου που διατυπώνεται η βασική θέση του κειμένου, ότι δηλαδή σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς – ιδιαίτερα η επίσημη αριστερά – τους κάλυψε πολιτικά και τους προστάτευσε για πάρα πολλά χρόνια; Αν δεν συμφωνείτε μ’ αυτή τη θέση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, έπρεπε σ’ αυτό κατ’ αρχήν να προβάλλετε την ένστασή σας πράγμα που δεν κάνατε. Αν όμως συμφωνείτε, ποια είναι η εξήγηση για σας αυτού του τρομερού φαινομένου; Διότι ο καθένας ξέρει ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης αν δεν απαντήσουν τα βασικά αντισώματα της κοινωνίας στο φασισμό (που είναι η πραγματική αριστερά) τότε κανείς άλλος δε θα απαντήσει.
   Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία δίνει λοιπόν σ΄αυτό το ερώτημα εδώ και χρόνια την ερμηνεία ότι η «Χρ.Αυγή» και η αυτοαποκαλούμενη αριστερά στην Ελλάδα έχουν κοινό κύριο εχθρό και κοινό φίλο σε διεθνές επίπεδο. Ο κύριος εχθρός τους είναι η Ενωμένη Ευρώπη και ο κύριος φίλος τους (ομολογημένος ανοιχτά ή έμμεσα) η φασιστική Ρωσία του Πούτιν. Ενώ σε εσωτερικό επίπεδο κοινός τους εχθρός είναι ο αστικός δημοκρατισμός. Αυτή λοιπόν την ερμηνεία χωρίς μάλιστα να προβάλλετε κάποια άλλη και χωρίς κανένα επιχείρημα την κατηγορείτε σαν «συνομωσιολογική». Της δίνετε δηλαδή, και όχι τυχαία, και ένα «άρωμα» ακροδεξιό, φασιστικό. Λέω «όχι τυχαία» γιατί παρακάτω σαφώς εννοείτε – σχετικά με το μεταναστευτικό – ότι οι θέσεις της Αντιναζιστικής οδηγούν σε ρατσισμό. Αντίθετα όμως ακριβώς, υπέρ του ναζισμού και του ρατσισμού οδήγησε ήδη η προβοκατόρικη θεωρία και πρακτική των «ανοιχτών συνόρων». Πρόκειται για θεωρία δουλεμπορίας, θεωρία και πρακτική που διασπά τη ντόπια και μεταναστευτική εργατική τάξη, και που ιδιαίτερα στρέφεται ενάντια στους παλιότερους μετανάστες που τους παίρνει η μπάλα της αναπτυσσόμενης αντιμεταναστευτικής μανίας του ντόπιου πληθυσμού. Ενώ και τους κάθε φορά καινούργιους μετανάστες , ιδιαίτερα σε εποχές βαθιάς κρίσης και ανεργίας, τους καταδικάζει στη πιο απάνθρωπη εξαθλίωση και τους μετατρέπει σε φόβητρο για τον πληθυσμό και άλλοθι για τη ναζιστική βία. Για όλους αυτούς τους λόγους φτάσαμε ως εδώ και κινδυνεύουμε να κάτσει στο σβέρκο της χώρας ο ναζισμός.
   Πάντως αν θέλετε να βρείτε στην Ελλάδα πραγματικές συνομωσιολογικές θεωρίες για να χτυπήσετε, είναι εκείνες που μιλάνε για «τους Εβραίους» , τους «Μασόνους», τους «Γερμαναράδες», που χρεοκόπησαν τη χώρα μας για να….την αγοράσουν τζάμπα!
   Α.Σ μέλος της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας

 2. @Μαρίνα Α., ενδιαφέρουσες οι ενστάσεις σας (δεν θα ήθελα, όμως, να απαντήσω εκ μέρους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας). Δεν γνωρίζω, πάντως, άλλη Πρωτοβουλία που να έχει προειδοποιήσει τόσο έγκαιρα για τον ναζιστικό κίνδυνο στην Ελλάδα και που να έχει αντιταχθεί έμπρακτα και σθεναρά στην αντισημιτική προπαγάνδα των νοσταλγών του Χίτλερ. Υπό αυτή την έννοια, οι ενστάσεις που ενδεχομένως έχει κανείς για ορισμένες θέσεις της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας ίσως να μην είναι το κυρίως ζητούμενο στην παρούσα συγκυρία.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s