Οι πολιτικοί κίνδυνοι της κρίσης

Γράφει η Άννα Φραγκουδάκη

23/03/2012, εφημερίδα Τα Νέα

# Δημοσκόπηση προ δεκαημέρου εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή με ποσοστό κοντά στο εκλόγιμο 3%. Είναι κακό σημάδι η ενδεχόμενη επαλήθευση των πολιτικών κινδύνων που παραμονεύουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και ιδίως του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει. Είναι επικίνδυνο το ενδεχόμενο της νομιμοποίησης που θα αποχτήσει αναπόφευκτα η ακραία ιδεολογία αυτής της οργάνωσης με την είσοδό της στο Κοινοβούλιο και καλό θα ήταν να μη συμβεί το ενδεχόμενο. Επειδή ωστόσο δημοκρατία σημαίνει σεβασμός της γνώμης των πολιτών και της πλειοψηφίας, θα έπρεπε να μη συμβεί επειδή οι πολίτες θα διατηρήσουν τη σωφροσύνη να μην επιλέγουν ακραίες εκδοχές τέτοιου είδους και μάλιστα σε ώρες τόσο μεγάλης κρίσης.

# Καθώς οι περισσότεροι πιθανοί, κατά τη γνώμη μου, ψηφοφόροι της οργάνωσης αυτής είναι νέοι στην ηλικία και οι νέοι παίζουν στα δάχτυλα τις νέες τεχνολογίες, χρήσιμο είναι που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ένα μεγάλο άρθρο (JUNGLE – report: ΦΑΚΕΛΟΣ «Χρυσή Αυγή») με λεπτομερή παρουσίαση θέσεων, κειμένων και δραστηριοτήτων της οργάνωσης από τα πρώτα τεύχη του ομότιτλου περιοδικού που εκδίδει το 1980 ο γ.γ. της οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, έως τις μέρες μας. Ολη η ιστορία της οργάνωσης από τον νεοπαγανισμό της με επίκεντρο τη θέση κατά του «Ιουδαιοχριστιανισμού» έως τα ναζιστικά σύμβολα και την προβολή των ηγετών του ναζισμού με τη μορφή πολιτικών προτύπων.

# Μπροστά σε πολλά από τα περιεχόμενα ωχριά ο γνωστός ναζιστικός χαιρετισμός του γ.γ. της οργάνωσης σε συνεδρίαση του Δήμου Αθηναίων, Ιανουάριος 2011, όπου μάλιστα επικαλέστηκε τους ψηφοφόρους «του». Τη μεγαλύτερη εντύπωση από όσα δεν ήξερα μου προκάλεσε η ακόλουθη βιντεογραφημένη σκηνή που θέτει και ένα μεγάλο ερώτημα για το πού άραγε στηρίζεται όποιος τολμάει να απειλεί δημόσια με αδικοπραξίες. Δίαυλος Αλτερ, 23/5/2009, στην οθόνη ο δημοσιογράφος Α. Παυλόπουλος μιλάει στο τηλέφωνο και ρωτάει: «Κε Μιχαλολιάκο, είπατε πριν λίγο τηλεφωνώντας ότι αν δεν σας βγάλω στον αέρα, θα πρέπει να προσλάβω σωματοφύλακες;». Και η απάντηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής: «Ναι, το είπα και το επαναλαμβάνω».

 πηγή: tanea.gr

2 thoughts on “Οι πολιτικοί κίνδυνοι της κρίσης

 1. http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post_29.html
  Ντοκιμαντέρ: Η ιστορία του αγκυλωτού σταυρού
  Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

  […] Εδώ απαντιούνται, συνοδεία ιστορικών τεκμηρίων, ερωτήματα όπως:
  Τι ήταν ο αγκυλωτός σταυρός;
  Γιατί επέλεξε ο Χίτλερ τον αγκυλωτό σταυρό ως σύμβολο του 3ου Ραϊχ;
  Τι ήταν η «Άρια Φυλή»; κλπ […]

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s