Υστερόγραφο στην απάντηση Μιωνή

Στις 16/3 δημοσιεύτηκε στην προσωπική ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν επιστολή του Μάκη Βορίδη, στην οποία ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων διαμαρτύρεται έντονα για τα «ψεύδη» που περιέχονται σε πρόσφατο άρθρο του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz στις 6/3. Το πρώην στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε στο παρελθόν την οποιαδήποτε σχέση με νεοναζιστικές οργανώσεις τύπου «Χρυσή Αυγή» ή ότι υπήρξε αντισημίτης. Ο Σ. Μιωνής ανταπάντησε στην επιστολή Βορίδη προσθέτοντας και νέα στοιχεία για τη φοιτητική δράση του νυν υπουργού.

Προς επίρρωση των όσων υποστηρίζει ο Σ. Μιωνής, να θυμίσουμε απλώς εδώ ότι στο διαδίκτυο υπάρχει και ένα βίντεο-ντοκουμέντο για τη (σχετικά) πρόσφατη δράση του υπουργού Υποδομών. 18/6/2003: Ο Βορίδης παρίσταται σε συγκέντρωση ακροδεξιών στην Αθήνα. Κάτω από τις επευφημίες του πλήθους ανεβαίνει στο βήμα, σφίγγει με θέρμη το χέρι του Λιακόπουλου –ο οποίος λίγο πριν στην ομιλία του είχε αμολήσει τον συνήθη αντισημιτικό οχετό – και λέει τα εξής (τα οποία σίγουρα θα διασκέδασαν τον επίσης παρόντα Πλεύρη):

«[…] οι Έλληνες είναι κατακτητές, οι Έλληνες είναι λαός κυρίων, λαός κυριάρχων. Και όμως, αυτοί οι Έλληνες έχουν φτάσει σήμερα να δίνουν μάχη για να διατηρήσουν την ίδια τους την πατρίδα, μια πατρίδα που καταλαμβάνεται μέρα με τη μέρα από τους παράνομους μετανάστες. Έχουμε φτάσει σήμερα, αυτούς που εμείς εκπολιτίσαμε, αυτοί που χάρη σε μας μάθανε τη γραφή και την ανάγνωση, αυτοί που χάρη σε μας, χάρη στον δικό μας πολιτισμό υπάρχουν, έχουμε φτάσει σήμερα να μας βιάζουν, να μας σκοτώνουν, να μας κλέβουν, να μας παίρνουν τις δουλειές μας […]»

Δεν το ξέραμε ότι μη αντισημίτες μπορούν με τόση άνεση να σφίγγουν το χέρι αντισημιτών, να χαριεντίζονται με τους Έλληνες Φύρερ και να προπαγανδίζουν μια Ελλάδα über alles…

Ιδού το βίντεο-ντοκουμέντο:

Σχετική ανάρτηση: Griechische Populisten und Antisemiten / Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ανακαλύπτουν το αντισημιτικό ΛΑ.Ο.Σ.

3 thoughts on “Υστερόγραφο στην απάντηση Μιωνή

 1. http://www.e-grammes.gr/article.php?id=5114
  Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι όσοι αγαπάμε την Ελλάδα.
  (Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Χατζηγώγο
  και δημοσιεύθηκε στα φύλλα της 17ης και 18ης Ιουνίου 2002
  της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα»).
  .
  […] ΕΡΩΤΗΣΗ: Και τώρα μία ερώτηση που θέλουν πολλοί να θέσουν στον Βορίδη: Αν ένας Εβραίος στο θρήσκευμα και στην καταγωγή, αλλά καλός πολίτης του ελληνικού κράτους θελήσει να ενταχθεί στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ θα τον δεχθείτε;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως. Εγώ δεν εξαρτώ την παρουσία στα ψηφοδέλτια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ από οποιαδήποτε διάκριση χρώματος, φυλής, θρησκευτικών πεποιθήσεων και λοιπά. Το κρίσιμο για μένα είναι άλλο: Ποιά θα είναι η πολιτική στάση αυτού του ανθρώπου απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που υπάρχουν σήμερα. Θα ήθελα, όμως να σας πω το εξής: Δεν έχω ακόμη συναντήσει Εβραίους Έλληνες Πολίτες που να έχουν τις ίδιες θέσεις με εμάς στα ζητήματα αυτά. Θέλω, δηλαδή, να σας πω ότι το κριτήριό μου δεν είναι ούτε φυλετικό, ούτε θρησκευτικό, αλλά κριτήριο πολιτικών θέσεων. Βεβαιότατα θα δεχόμουν στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ έναν Έλληνα, Εβραίο στο θρήσκευμα που θα δεχόταν τις θέσεις του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. Από την στιγμή που θα νοιώθαμε ότι είναι καλός Έλληνας, πατριώτης, εθνικιστής, αλλά Ισραηλίτης στο θρήσκευμα, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα.
  ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν δεν κάνω λάθος, ο φίλος σας ο Ζαν Μαρί Λεπέν έχει Εβραίους στο κόμμα του και στα ψηφοδέλτιά του;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχει και Εβραίους, έχει και μαύρους.
  ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο αρχηγός του Ελληνικού εθνικιστικού κόμματος που ονομάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Μάκης Βορίδης πιστεύει ότι τα περίφημα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι γνήσια ή πλαστά;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν το ξέρω αυτό. Ακούγονται και οι δύο απόψεις. Δεν μπορώ να σας απαντήσω σε κάτι που πρέπει να αποτελεί αντικείμενο ιστορικής μελέτης, την οποία εγώ δεν έχω διεξάγει.
  ΕΡΩΤΗΣΗ: Για το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» τι νομίζετε; Έχει γραφεί από την ίδια την Άννα Φρανκ;
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διαβάζω απόψεις και για το ένα και για το άλλο. Κοιτάξτε να σας πω: Εγώ είμαι πολιτικός. Δεν είμαι ιστορικός μελετητής. Αφήνω, λοιπόν, αυτά τα ζητήματα στους ιστορικούς μελετητές και στον ιστορικό διάλογο.
  ΕΡΩΤΗΣΗ: Σύμφωνοι, αλλά εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θέλετε να απαντήσετε γι’ αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα. Είναι περίεργο να μην έχετε γνώμη. Ίσως δεν θέλετε να την πείτε δημοσίως. Σας ρωτώ, λοιπόν, κάτι άλλο: Κατά την γνώμη σας, πόσοι από τους σημερινούς απανταχού Εβραίους ενστερνίζονται τα ιδανικά του Σιωνισμού; Κατά την ταπεινή μου γνώμη το 95% των Εβραίων όλου του κόσμου, ταυτίζονται σήμερα με τον Σιωνισμό και όχι μόνο δεν τον θεωρούν κάτι κακό, αλλά τον λανσάρουν και σαν κάτι καλό για την ανθρωπότητα.
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει. Σας απαντώ ευθέως: δεν το γνωρίζω. Με ρωτάτε κάτι που εμπίπτει στην σφαίρα της εμπειρικής πραγματικότητας. Για να σας απαντήσω στο ερώτημά σας θα έπρεπε κάπως να μπορώ να το στοιχειοθετήσω: με βάση την τάδε μελέτη, με βάση την τάδε στατιστική. […]

 2. Η περιγραφή που δίνεται κάτω από το youtube video που παραθέσατε:
  Σχετικό ποστ:
  http://jungle-report.blogspot.com/2011/05/blog-post_08.html

  Το κόμμα των Ελοχίμ – Κυριακή, 8 Μαΐου 2011
  Μεταξύ άλλων, περιγραφή του ιδεολογικού προσανατολισμού του κ.Βορίδη

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s