Μια κακόγουστη φάρσα

Πηγή: dexios.gr

Σε μήνυμα που απηύθυνε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στην Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), η οποία εύλογα εκδήλωσε την ανησυχία της για την πρόσφατη ένταξη των Βορίδη και Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία, τη διαβεβαίωσε ότι «οι βασικές αρχές της ΝΔ –πλήρης αντίθεση στον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος– παραμένουν ακλόνητες». Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί ούτε στο «ιδεολογικό DNA [sic] της ελληνικής κοινωνίας και φυσικά της Νέας Δημοκρατίας» το οποίο αντιτάσσεται σθεναρά σε κάθε μορφή ρατσισμού, αλλά ούτε και στις «εκατοντάδες οικογένειες Ελλήνων που αισθάνονται υπερήφανες για τη διάσωση Ελλήνων Εβραίων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας μας».

Στην πραγματικότητα, μέσω της στομφώδους επίκλησης του παρελθόντος επιχειρεί ο κ. Σαμαράς να συγκαλύψει την κατ’εξακολούθηση παραβίαση ενός ιδρυτικού κανόνα της μεταπολεμικής ευρωπαϊκής δημοκρατίας: τον αποκλεισμό ακροδεξιών αντισημιτών και αρνητών του Ολοκαυτώματος από την άσκηση της εξουσίας (Σταύρος Ζουμπουλάκης Ανίερη Συγκυβέρνηση, σελ. 25). Ο Α. Σαμαράς συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο στην οδό που χάραξε η κυβέρνηση Παπαδήμου, καθιστώντας τους κολλητούς του Πλεύρη ρυθμιστές της πολιτικής ζωής του τόπου. Σαν μία κακόγουστη φάρσα μπορεί, επομένως, να διαβαστεί η απόκριση του κ. Σαμαρά στην AJC, γιατί επικαλείται αυτές ακριβώς τις αξίες που παραβιάζει!

Σχετικές αναρτήσεις:

Advertisements

2 thoughts on “Μια κακόγουστη φάρσα

  1. Samaras wrote to AJC
    “Today, there are hundreds of families in Greece, taking pride for rescuing Greek Jews during the Nazi occupation of our country. I know well since my family is one of them. And this tradition of pride is shared by people from all walks of life and of all political affiliations.”

    http://www1.yadvashem.org/yv/en/righteous/pdf/virtial_wall/greece.pdf
    Righteous Among the Nations Honored by Yad Vashem

  2. Αυτό που πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό από το Ελληνικό Εβραϊκό στοιχείο είναι ότι ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα έχει πλάτες πολύ ισχυρές στο εξωτερικό, ειδικά στις ΗΠΑ και σε βάθος μέσα στην ίδια τη Γερμανία. Αυτές οι συμμαχίες που βλέπετε, και οι κινήσεις των ανθρώπων του Πλεύρη είναι κατόπιν εντολών άνωθεν. Κανείς δεν μπορεί να κουνήσει το Ναζισταριό από την Ελλάδα και αλλού, απλά επειδή έχει χοντρές πλάτες. Το να σέρνουν ορισμένοι όλα τα στραβά στον Ελληνικό λαό, και να λένε ότι είναι αντισημιτκός, το κάνουν διότι δεν ξέρουν με ποιές πλάτες και ποιοί στηρίζουν τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα. Η αντισημιτκή προπαγάνδα βγαίνει μέσα από υπηρεσίες που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη για ειδικούς λόγους.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s