Real hate: η θυματική ρητορική του Γιώργου Τράγκα

του Γιώργου Σταματιάδη

Ο λόγος του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού παρουσιαστή, δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «hate speech» (μισαλλόδοξου λόγου) : πρόκειται ξεκάθαρα για «μορφή έκφρασης συνιστάμενη στη διάδοση, προτροπή, προαγωγή ή τη δικαιολόγηση του φυλετικού μίσους, της ξενοφοβίας, του αντισημιτισμού και άλλων μισαλλόδοξων μορφών μίσους», σύμφωνα με τον ορισμό του Συμβουλίου της Ευρώπης [υποσημ. 1]. Οι εκπομπές του κ. Τράγκα στοχεύουν ολοφάνερα στην πρόκληση μίσους σε βάρος του γερμανικού λαού και στην αναμόχλευση παθών με επίκληση των γεγονότων της ναζιστικής κατοχής. Παραθέτουμε τις φράσεις από μια τυχαία πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή του στον Real Fm για να καταστούν ευκρινέστερα τα ανωτέρω συμπεράσματα, σε όσους δεν έχουν μέχρι στιγμής την «τύχη» να τον ακούσουν: «οι γερμανοί είναι εχθροί μας», «νέα κρεματόρια», «φούρνοι της ψυχοπαθούς Μέρκελ», «κατεχόμενη αποικία», «γερμανικό προτεκτοράτο», «χουντική συγκυβέρνηση», «οι προδότες», «οι δωσίλογοι», «οι δυνάμεις κατοχής», «με την μπότα στο στήθος», «οι κατακτητές», «οι βάρβαροι», «οι Ούνοι».

Οι φράσεις αυτές μπορούν να αναγνωστούν υπό το φως των πρόσφατων νομοθετικών εξελίξεων. Στις 5/12/2011 κατατέθηκε στην Βουλή το Νομοσχέδιο με τίτλο: «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στη σχετική Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1 του νομοσχεδίου, «Όποιος με πρόθεση, δημόσια, είτε προφορικά είτε διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, παροτρύνει, προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος, κατά ομάδας προσώπων ή προσώπου, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) έως δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ». Το Νομοσχέδιο εξασφαλίζει μάλιστα ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων.

Ανεξάρτητα από την ποινική μεταχείριση του κ. Τράγκα, όταν και όπως ψηφιστεί το νομοσχέδιο, και αναμένοντας τη στάση των κρατικών οργάνων αναφορικά με τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης δίωξης, είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε τους λόγους απήχησης μιας ραδιοφωνικής εκπομπής σε έναν πολλαπλώς τραυματισμένο λαό. Μήπως, απλουστεύοντας, να θεωρήσουμε ότι η απήχηση αυτού του είδους του discours σε ευρύτερα -λαϊκά και μη- στρώματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το σύμπτωμα ενός λαού σε διαρκή υποχώρηση και αυτοπεριχαράκωση ενώπιον δυνάμεων που θεωρεί ότι τον απειλούν με εξαφάνιση; Σημαντικά μερίδια του λαού μας δεν ζούσαν άραγε σε κατάσταση γαλήνιας ύπνωσης, αδιαφορίας για τα μεγάλα και σημαντικά της ζωής όσο κυριαρχούσε η καταναλωτική φρενίτιδα, η οποία μεταφραζόταν σε λατρεία του ασήμαντου, αναβιβάζοντας το χυδαίο και το ρηχό σε κανόνα, σε αρχή ενσωμάτωσης στην κοινωνία;

Μήπως θρηνούμε συλλογικά μέσω του κ. Τράγκα όχι για την προϊούσα συρρίκνωση του ελληνικού έθνους, ως συλλογικής αυτοκυβερνούμενης οντότητας, αλλά για τον ανεπίστρεπτο τρόπο ζωής, τα χαμένα ήθη, το χρόνο που επενδύθηκε σε αντικείμενα απολύτως περιττά; Η θρησκεία, υποχωρώντας διαρκώς από τη θέση της ως κύρια δύναμη συγκρότησης του ορίζοντα σκέψης και πράξης (και) του ελληνικού λαού, αντικαταστάθηκε εντέλει από την πίστη σε ένα νέο Θεό: το χρήμα. Μια κατά βάθος συντηρητική κοινωνία εξακοντίστηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τις χαρές του καπιταλισμού, στις οποίες βούτηξε με βουλιμία, χάνοντας κάθε σημείο στήριξης και πετώντας δίχως προσανατολισμό και αλεξίπτωτο ασφαλείας. Είναι ίσως πλέον μάταιο να επαναλαμβάνεται ότι τα τελευταία χρόνια έλλειψε παντελώς ο πραγματισμός στην πολιτική αντιμετώπιση των πραγμάτων, η διαγενεακή προσέγγιση, η πρόνοια για το αύριο. Ένα έθνος γερασμένο, υπό δημογραφική πίεση, παρακολουθώντας ανήμπορο τις διεθνείς εξελίξεις και τις ανερχόμενες γειτονικές δυνάμεις, βυθίζεται όλο και βαθύτερα στην ύφεση και την πολιτισμική παρακμή.

Η απότομη πτώση είναι λογικό να προκαλεί πόνο, αποστροφή, αγωνία, ιδίως στα στρώματα εκείνα που πίστεψαν και επένδυσαν ολόψυχα στη διαρκή βελτίωση των υλικών συνθηκών διαβίωσης. Σε αυτό το πρόσφορο έδαφος φυτεύει τους σπόρους του μίσους ο κ. Τράγκας. Ο υπερκαταναλωτισμός και η ψευδεπίγραφη ευμάρεια μάς κοίμισαν συλλογικά: νομίσαμε ότι τα χαμηλά επιτόκια και ο εύκολος δανεισμός προσφέρονταν αφιλοκερδώς, ζούσαμε σε ένα ψεύτικο κόσμο, ο οποίος κατοχύρωνε μόνο δικαιώματα και δεν επέβαλε υποχρεώσεις [υποσημ. 2]. Η ομαδική τύφλωση μάς απέκρυβε το γεγονός ότι ζούμε αντικειμενικά σε ένα πολυπρισματικό, πολυμερή κόσμο, που διέπεται από αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, πάθη και επιθυμίες. Βιώσαμε ίσως στην πράξη τη φιλελεύθερη ουτοπία του «τέλους της ιστορίας»;

Η κρίση μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι ο άφρων δανεισμός αφαιρεί τη δυνατότητα χειρισμού του παρόντος, υποθηκεύοντας το μέλλον. Ο κ. Τράγκας μας επαναφέρει με τον τρόπο του στον κόσμο της ασφαλούς μονομέρειας, όπου είμαστε πλέον μόνοι εναντίον όλων. Σε κάθε περίπτωση, η ανάλυση του ιδεολογικού υποβάθρου του λόγου του δε μειώνει το σοκ μπροστά στη συστηματική εργαλειοποίηση του ολοκαυτώματος [υποσημ. 3]. Το πέρασμα από τους «φούρνους της Μέρκελ», στα εγκλήματα των ναζί και από εκεί στο ανάθεμα κατά των εβραίων (και) για την τωρινή κατάσταση, δεν είναι δύσκολο για όσους «σκέφτονται» με όρους κρεμάλας ή δοσίλογων. Ο απόλυτος εχθρός (Μέρκελ-ναζί) και το αιώνιο θύμα (έλληνας-εβραίος) είναι τα δύο πρόσωπα του Ιανού: φοβάμαι ότι η αντιστροφή των θέσεων είναι απλή υπόθεση, ιδίως σε ένα κλίμα συστηματικής καταγγελίας και συνωμοσιολογίας κατά του διεθνούς ιμπεριαλισμού και του σιωνιστικού κεφαλαίου. Ο λόγος του κ. Τράγκα φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο της θυματικής ρητορικής που υιοθετεί η ακροδεξιά στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στη Ρωσία [υποσημ. 4]. Ο ίδιος ο Λεπέν ήδη από το 1993 υποστήριζε ότι κατά την αριστερή διακυβέρνηση το κράτος «επέβαλε ένα σοσιαλιστικό ή κομφορμιστικό καθεστώς αντάξιο του δόκτορα Γκέμπελς» (δική μας υπογράμμιση).

Ο λόγος του κ. Τράγκα αποκαλύπτει εξ αντιθέτου και την παντελή έλλειψη σοβαρής και υπεύθυνης ηγεσίας, σε πολιτικό και πνευματικό επίπεδο. Είναι ταυτόχρονα λυπηρό ότι παρά τη δημαγωγία, το λαϊκιστικό, ψευδο-σκληρό ύφος και τις ακροδεξιές εκφράσεις, ο κος Τράγκας κερδίζει την αναγνώριση αν όχι την αποδοχή μέρους της εθνοπατριωτικής και της μηδενιστικής «αριστεράς», που ψαρεύουν σε θολά νερά. Οι φασίζουσες ή και ξεκάθαρα φασιστικές συμπεριφορές που πολλαπλασιάζονται τελευταία καταδεικνύουν πόσο εύθραυστη ήταν η δημοκρατία μας, σε πόσα σαθρά πόδια πατούσε το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Αρκούσε μια ύφεση τριών ετών για να εκκολαφθεί ταχύτατα το αυγό του φιδιού σε μια κοινωνία, όπου ο αυτοπεριορισμός και η συμμόρφωση στο Νόμο ήταν, και παραμένουν, απ’ό,τι φαίνεται, άγνωστες έννοιες. Πόσο δίκαιο είχε ο Καστοριάδης όταν έγραφε ότι το πολιτικό καθεστώς πρέπει να στηρίζεται σε ένα καθεστώς ηθών. Ο μόνος ουσιαστικός περιορισμός που γνωρίζει η δημοκρατία είναι ο αυτοπεριορισμός. Και αυτός πρέπει να είναι το έργο ατόμων παιδευμένων στη δημοκρατία, από τη δημοκρατία και για τη δημοκρατία.

Υποσημειώσεις:

1. Recommendation no. R (97) 20 of the Committee of Ministers to Member States on “hate speech” στο: http://www.coe.int/t/dghl/standardsetting/media/Doc/CM/Rec%281997%29020&ExpMem_en.asp#TopOfPage

2. Όπως προσφυώς γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΑΜΦΟΣ, «Χωρίς δικαιώματα οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν ζώα· χωρίς υποχρεώσεις οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν ζώα», Κρίσι εμπιστοσύνης, εισήγηση σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο βιβλίο Η λογική της παράνοιας, Μούσες, Εκδ. Αρμός, σελ. 313.

3. Σημειώνεται σχετικά ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του νομοσχεδίου : «Όποιος με πρόθεση, δημόσια, είτε προφορικά είτε διά του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει, αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που κυρώθηκε με το ν. 3003/2002 (Α΄ 75) ή των εγκλημάτων που ορίζονται στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945 και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά μιας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία (3) έτη και χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) έως δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ».

4. Η κεντρική ιδέα και τα επιμέρους στοιχεία αντλούνται από το βιβλίο του ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ, ο Πειρασμός της αθωότητας, εκδ. Αστάρτη, σελ. 142 και επ.

 • Το παραπάνω άρθρο του Γιώργου Σταματιάδη δημοσιεύεται για πρώτη φορά στο ιστολόγιο enantiastonantisimitismo.wordpress.com. Ο Γιώργος Σταματιάδης δημοσιεύει τακτικά κείμενα κινηματογραφικής κριτικής στην ιστοσελίδα postcinema.gr και στο ιστολόγιο stamatiadis.blogspot.com.
Advertisements

43 thoughts on “Real hate: η θυματική ρητορική του Γιώργου Τράγκα

 1. Ας κριθεί και ο Γιώργος Τράγκας, δημοκρατία έχουμε, όσοι τολμάμε τουλάχιστον.
  Όμως επιτρέψτε μου να παρατηρήσω ότι ο νόμος, όταν αφαιρεθούν φράσεις με εναλλακτικές ισόποινες περιπτωσεις, λες και περιγράφει τους συμμέτοχους της σημερινής οικονομικής σκευωρίας :

  «Όποιος με πρόθεση, δημόσια …προκαλεί … βιαιοπραγίες … κατά … προσώπων … με βάση … την εθνική … καταγωγή … κατά τρόπο που … ενέχει απειλή για τη ζωή… τιμωρείται …».

  Δυστυχώς, αν ξαναασχοληθώ με νομοθεσίες, μόνο τους σκευωρούς θα βλέπω σε κάθε εδάφιο, πλέον. Μανία καταδίωξης λέγεται …ή… συναίσθηση πειραματόζωου ; Χεχεχ

 2. Ας μην ξεχνάμε την παροιμία: “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

  Ο Τράγκας για πάρα πολλά χρόνια είχε μάθει τα παράγει κέρδος με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ο εξορθολογισμός του συστήματος θα βάλει πολλούς “τέτοιους” στο περιθώριο. Αυτή τη στιγμή ακούμε τις κραυγές των συμμετεχόντων σε ένα πάρτι που άδοξα τελείωσε, το οποίο όμως είχε στηθεί σε βάρος των επομένων γενεών.

  Ήταν καιρός να μπει ένα τέρμα στην αλητεία, αλλά ας δείξουμε λίγη κατανόηση στους αλήτες. Στην δύση της ζωής τους, βλέπουν τα παλάτια που έχτισαν στην άμμο να γκρεμίζονται.

  (Οι αναφορές υπέρ της θρησκείας και κατά του καπιταλισμού, αποτελούν απλούστευση. Και στην Γερμανία καπιταλισμό έχουν.)

 3. “Ο λόγος του κ. Τράγκα φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο της θυματικής ρητορικής”

  Δηλαδή αυτό που κάνουν γενικά και οι εβραίοι (no offence).

  Αν οι ελληνάρες συνειδητοποιούσαν πόσο πολύ μοιάζει η συμπεριφορά τους με εκείνων που κατά τα άλλα θεωρούν αιτία όλων των δεινών τους νομίζω θα πάθαιναν αποπληξία.

  • “Έτσι κάνουν οι Εβραίοι”, “αυτά κάνουν οι Εβραίοι”, κλασικές αντισημιτικές γενικεύσεις. Τον χαρακτηρισμό “ελληνάρας” σας τον επιστρέφουμε.

   • “Έτσι κάνουν οι Έλληνες”, “αυτά κάνουν οι Έλληνες”, κλασικές ανθελληνικές γενικεύσεις;;

    Παρεξηγήσατε αγαπητέ/ή. Και “ελληνάρας” προφανώς είναι ο Τράγκας.

 4. Εγώ θα πρότεινα να τα βρούμε και να ρωτούσαμε τον αγαπητό συμμετέχοντα Condor, ποιά είναι αυτή η …θυματική ρητορική… μαζί με 1-2 παραδείγματα από κάθε περίπτωση.
  Είμαστε και οι 2 αρκετά εύστροφος λαός, τι πιό ωραίο να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας, παρά την άμυνά μας στο χυλό, εις βάρος του γιαουρτιού.
  Δεν επιμένω κιόλας, μπορεί να ζητάω κουραστικά πράγματα. Όμως ίσως και να γίνονται ευχάριστα.

  Η Θυματική Ρητορική είναι περιγραφή ή μεγαλοποίηση ;
  Είναι διασκευή της πραγματικότητας ή τονισμός ;
  Είναι κάτι περιττό ή είναι κάτι τροποποιημένο ;
  Θα μπορούσε κάποια κατάσταση να περιγραφεί ακόμα καλύτερα ; Πως ;

  Την ανέχεστε την Ενημερωτική Ρητορική ; (τώρα κάνω χιούμορ) χεχεχ

  • Υποτίθεται ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει. Το ένα υπάρχει και απλά τονίζεται, το άλλο δεν υπάρχει δηλαδή εφευρίσκεται.

   Δείτε σύμπτωση. Και οι ΕΛ τα ίδια πιστεύουν.

 5. Αγαπητέ condor, μήπως θα μπορούσατε να μας αναπτύξετε/διευκρινίσετε
  λίγο περισσότερο το συλλογισμό σας?

 6. Αν και είναι σχετικό με το θέμα, θα το αφήσω επίτηδες χωρίς δικό μου σχόλιο :
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2012/01/27/costa-concordia-schettino-auschwitz-giornale_n_1236650.html?ref=uk
  ‘We May Have Schettino But You Have Auschwitz’ Italian-German Media Row Over Costa Concordia
  27/01/2012
  .
  …But Allesandro Sallusti, editor-in-chief of Il Giornale, the Berlusconi-owned publication, reacted virulently to the accusations with the headline “We may have Schettino but you have Auschwitz.”
  The headline was published on 27 January, which is also National Holocaust Memorial Day. Despite this, Sallusti deepens the comparison, continuing in the editorial:
  “We already read in Hitler’s speeches that the Germans are a superior race. But reminding us today, during the Holocaust Remembrance Day, is in bad taste. It is true, we Italians are guilty of 30 passenger deaths because of Schettino. You Germans killed six million.
  “And no one from the superior German race saved any one of them. Unlike us, who saved 4,200 [the number of the passengers on the boat]. And hundreds of thousands Jews during the Holocaust.
  “It is true, us Italians we are like this, inclined not to respect the law, be it the naval or the racial one. The Germans in the contrary are better at that. We saw them in action in our cities obeying the orders of shooting at women and children, often in the back.
  “Their superiority and cleverness was at the origin of two World Wars, which have destroyed Europe, twice. They are bragging, but it is only in September 2011 that they finished paying the compensations they owed for WWI.
  “It took them 92 years, and in the meantime we helped them first to defend themselves from the USSR, and later to pay the bill of Germany’s unification”…

  • Πάντως εδώ που τα λέμε, αυτό όντως μόνο ιταλός καπετάνιος θα το ‘κανε. Δηλαδή ούτε καν ελ θα το’κανε, αν και φυσικά δεν τους έχω σε καμία εκτίμηση.

   • Κι αυτά μόνο Γερμανοί KAI οι συν αυτοίς:
    “Είναι αλήθεια, έτσι είμαστε εμείς οι Ιταλοί, έχουμε την τάση να μη σεβόμαστε το νόμο, είτε αυτός είναι ο νόμος της θάλασσας, είτε ο ρατσιστικός. Οι Γερμανοί αντίθετα είναι καλύτεροι σ’ αυτό. Τους είδαμε εν δράσει στις πόλεις μας να υπακούνε εντολές να σκοτώνουν γυναίκες και παιδιά, συχνά πισώπλατα.
    Η ανωτερότητα και η εξυπνάδα τους ήταν η αιτία για δύο Παγκόσμιους Πολέμους, οι οποίοι κατέστρεψαν την Ευρώπη , δυο φορές. Καυχιούνται, αλλά μόλις τον Σεπτέμβριο του 2011 αποπλήρωσαν τις αποζημιώσεις που χρωστούσαν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
    Τους πήρε 92 χρόνια, και στο μεταξύ τους βοηθήσαμε να αμυνθούν από την ΕΣΣΔ, και αργότερα να πληρώσουν το λογαριασμό για την ενοποίηση της Γερμανίας”

   • Ναι αλλά πού καταλήγουμε έτσι; Μην τηρείτε τους νόμους γιατί μπορεί τελικά να φτιάξετε Άουσβιτς; Ε τότε να γίνουν όλοι μια απέραντη Ελλάδα να μην ανησυχούμε κιόλας. Βρίσκονται οι ελ άθελά τους στην πρωτοπορία του παγκόσμιου αντιφασισμού και δεν το ξέρουν;; 🙂 🙂

    Αλλά για να ‘χουμε και καλό ερώτημα, οι ιταλοί από πού κι ως πού βγάζουν και γλώσσα; Σύμμαχοι του Χίτλερ (ο οποίος άλλωστε το παράδειγμα του Μουσολίνι είδε και εμπνεύστηκε) δεν ήταν; Τι λέει ο μακαρονάς λοιπόν, θα μας τρελάνει;

 7. Αγαπητέ condor, προφανώς δεν μποροείτε να μας αναπτύξετε/διευκρινίσετε
  λίγο περισσότερο το συλλογισμό σας…

  • Αν αυτά που λέμε πρέπει και να τα εξηγούμε, τότε ποιος θα λέει αυτά που πρέπει να εξηγούμε;

   Peace bro.

   • Ποιός ;

    Μα… ο Πρόλογος.

    Ξέρεις. Εκείνος ο ημίθεος που μάλωσε με το Κυρίως Θέμα, ένα καταπιεστικό τέρας που καταδυνάστευε τον Αρακλή.
    χεχεχ

 8. Ναι βέβαια. Νόμος .
  (είχα αποφασίσει να μην σχολιάσω τον ανωτέρω “νόμο” και το ανωτέρω “άρθρο”,
  αλλά μου άλλαξες γνώμη).
  .
  (Πρόσφατη είδηση – αντί προλόγου)
  Το CDU τάσσεται υπέρ της έκκλησης Μέρκελ για να τεθεί εκτός νόμου το NPD
  15 Νοε 2011
  Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), το κεντροδεξιό κόμμα της καγκελαρίου της Γερμανίας,
  τάχθηκε σήμερα υπέρ της έκκλησης που έκανε η ‘Αγγελα Μέρκελ να τεθεί εκτός νόμου
  το ακροδεξιό Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα (NPD) μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στη χώρα εξαιτίας της έρευνας για τις δολοφονίες μεταναστών και ενός αστυνομικού από νεοναζί. Η απόπειρα που είχε γίνει το 2001 να απαγορευθεί το NPD είχε αποτύχει λόγω τυπικών λόγων
  που ανάγονται στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, όμως η Μέρκελ υποστηρίζει πως πλέον η γερμανική δικαιοσύνη πρέπει να μελετήσει τρόπους για να παρακάμψει αυτά τα νομικά προβλήματα. Η πρότασή της να επανεξεταστούν οι επιλογές που υπάρχουν για να τεθεί εκτός νόμου το ακροδεξιό κόμμα υιοθετήθηκε ομόφωνα την τελευταία ημέρα του ετήσιου συνεδρίου της CDU στη Λειψία, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 στελεχών του κόμματος.
  Το NPD διαψεύδει ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα,
  παρότι νεοναζί το στηρίζουν ενεργά σε εκλογικό και πολιτικό επίπεδο.
  .
  (παρένθεση για “νομοταγείς” πολίτες- και ο νοών νοείτο)
  Οσον αφορα τα Συντάγματα άλλων χωρών?
  Και να το δούμε καλοπροαίρετα, πως από το 2001 προσπαθούν οι κακόμοιροι…
  Ούτε που είχαν ιδέα τι γινότανε (αν είναι δυνατόν) – επεξήγηση ακολουθεί..

 9. Αφού λοιπόν ως σήμερα μεσολάβησε Πανευρωπαϊκή (και όχι μόνο) γκεμπελίστικη προπαγάνδα
  νεοναζιστικού περιεχομένου (ο όρος hate speech αδυνατεί να την περιγράψει – θα αποδειχθεί σύντομα, υπομονή) και το απαραίτητο φίμωμα όπως φαίνεται και εδώ:
  Οι Γερμανικές Εκτελέσεις –
  – Σαράντος Ι. Καργάκος, Ιστορικός – Συγγραφέας
  Πηγή: “Αθηναϊκό Ημερολόγιο” (2012, Εκδόσεις Φιλιππότη)
  .
  “…Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών
  για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς.
  Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς.
  Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου.
  Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι,
  πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω
  και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις.
  Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις.
  Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων»…”
  “…Αλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι
  η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη.
  Γι’ αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο – κάποτε φίλο-
  και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που,
  χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ»,
  συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.
  Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους,
  τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν.
  Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ.
  Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση,
  η νέα εθνική μας επανάσταση.
  Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού
  που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη)
  πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας”.
  .
  http://www.sarantoskargakos.gr/content/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82

 10. …και παραβλέποντας όψιμα καλέσματα για μποϋκοτάζ Γερμανικών προϊόντων,
  υπεράριες κατηγορίες για διεφθαρμένους (αλλά όχι για διαφθορείς), τεμπέληδες (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!) και άλλα τέτοια χαρωπά, φτάσαμε σήμερα να μιλάμε ανοιχτά για φτου-κακά! μέσω του internet.
  .

  ΚΑΖΑΚΗΣ. ΝΑΖΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
  Μεταφορτώθηκε από το χρήστη pcrepair592 την 30 Δεκ 2011
  ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
  .
  Σχετικό βιβλίο (2010, Dr. Rath Health Foundation) για ΝΟΜΙΜΟ κατέβασμα :
  http://www.relay-of-life.org/nazi-roots/chapter.html
  The Nazi Roots of the ‘Brussels EU’

 11. Ο σχολιαστής πιο πάνω έγραψε “Ας μην ξεχνάμε την παροιμία, Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης”. Και το έθεσε διακριτικά – η αλήθεια είναι πως ο βιαστής πάντα κατηγορεί το θύμα. Ρίχνοντας άφθονη λάσπη , ακολουθώντας τις διδαχές του μπαμπά της προπαγάνδας ως σήμερα.
  Οι φυλετικά ΠΑΠΑΡήφανοι και ανώτεροι επιστράτευσαν ακόμη και ΣΗΜΙΤΕΣ (όμως μη-Εβραίους)
  στην μεταπολεμική προπαγάνδα, και στην χώρα μας αλλά ας αρχίσουμε από ένα κοντινό θέατρο του Β’ παγκόσμιου πολέμου :

  http://media0.terrorismawareness.org/files/NaziRoots.pdf
  “The Nazi Roots of Palestinian Nationalism and Islamic Jihad.” – by David Meir-Levi 2007

 12. www—warandgame.com/2011/12/03/book-review-the-mufti-of-jerusalem-and-the-nazis-the-berlin-years-1941-1945/
  Klaus Gensicke: “The Mufti of Jerusalem and the Nazis: The Berlin Years, 1941-1945″
  (Vallentine Mitchell, 2010. pp 256) – 03 Dec 2011
  .
  www—warandgame.com/2011/11/22/book-review-nazi-propaganda-for-the-arab-world/
  Jeffrey Herf: “Nazi Propaganda for the Arab World” – (Yale University Press, 2009. pp 252) – 22 Nov 2011
  “…Furthermore, el-Husseini and other Arab exiles stepped up their collaboration with the Nazis
  by aiding in the creation of SS (Schutzstaffel) units among Balkan Muslims
  and (less successfully) Allied Muslim POWs (prisoners of war)…”
  “…In chapter 8 and the conclusion, Herf follows the fortunes of the Grand Mufti and movements in the Arab world, particularly Egypt’s Muslim Brotherhood, that in the postwar era attempted to further popularize
  antisemitic, anti-Zionist, and anti-imperial agendas that Nazi/Arab collaborationist propaganda had attempted to co-opt and direct. The Muslim Brotherhood’s proto-fascist ceremonies, “unbridled authoritarian moralism” (p. 250),
  and lionizing of the Grand Mufti upon his return to the Middle East for Herf are suggestive of the deeper impact of Nazi propaganda on the Arab world. He concludes the eighth chapter with a one-paragraph survey of the points of agreement (or antisemitic meeting of hearts and minds)
  between the founder of the Muslim Brotherhood and the Egyptian president Gamal Nasser…”
  .
  www—warandgame.com/2009/01/28/germany%e2%80%99s-efforts-to-influence-the-arab-and-muslim-world-before-and-during-the-nazi-period-2/
  Germany’s Efforts to Influence the Arab and Muslim World before and during the Nazi Period
  (German Studies Association, 32nd Annual Conference, October 2-5, 2008) – – 28 Jan 2009
  “…In his paper, Herf provided considerable evidence that the main substance of Nazi Germany’s propaganda in the Arab world was the idea of an absolute solidarity in the war against the Jews,
  one that it alleged was the dominant force uniting the Arab world with the Axis, and Islam with National Socialism. This propaganda line appeared to over-shadow even the notion of liberating the Arab world from British imperialism.
  Via various media that included the dissemination of literature and radio broadcasts to the region during the war, as well as through the Nazi regime’s relationship with Arab exiles in wartime Berlin,
  foremost among them Haj Amin al-Husayni, the Mufti of Jerusalem, Jeffrey Herf identified the primary focus of the Nazi message to the Arab and larger Islamic world…”
  .
  www—en.wikipedia.org/wiki/13th_Waffen_Mountain_Division_of_the_SS_Handschar_(1st_Croatian)
  13th Waffen Mountain Division of the SS Handschar (1st Croatian)
  “…In Spring 1943, the Mufti of Jerusalem, Mohammad Amin al-Husayni, (a.k.a. Amin al-Husseini),
  was invited by the Nazis to assist in the organizing
  and recruiting Bosniaks into the Waffen SS and other units in Yugoslavia…
  …The Encyclopedia of the Holocaust states that
  “The Germans made a point of publicizing the fact
  that Husseini had flown from Berlin to Sarajevo
  for the sole purpose of giving his blessing to the Muslim army
  and inspecting its arms and training exercises”.
  According to Aleksa Djilas in “The Nation That Wasn’t” that al-Husayni:
  “accepted, visited Bosnia, and convinced some important Muslim leaders
  that a Muslim SS division would be in the interest of Islam…”
  .
  www—eushmm.org/wlc/en/article.php?ModuleId=10007665
  (United States Holocaust Memorial Museum: Holocaust Encyclopedia) Hajj Amin al-Husayni: The Mufti of Jerusalem
  “…As the Nazi regime collapsed in 1945, French authorities took al-Husayni into custody.He escaped to Egypt in 1946. Al-Husayni devoted the remainder of his life to supporting Palestinian nationalism and to agitating against the State of Israel. He continued to produce and disseminate anti-Zionist, anti-Jewish, and anti-Israel propaganda.He died in Beirut, Lebanon, on July 4, 1974

 13. Αν όλα αυτά μοιάζουν του παρελθόντος,
  ας δούμε τι συνέβη ΑΜΕΣΩΣ μετά την ένταξη της “Παλαιστίνης” στην UNESCO:
  http://elderofziyon.blogspot.com/2011/12/unesco-stops-funding-palarab-kid.html
  UNESCO stops funding PalArab kid magazine that thanked Hitler – December 22, 2011
  .
  http://www.washingtonpost.com/world/middle-east/unesco-cuts-funding-for-palestinian-youth-magazine-over-praise-for-hitler/2011/12/23/gIQABZNBDP_story.html
  UNESCO cuts funding for Palestinian youth magazine over praise for Hitler
  By Associated Press, Published: December 23, 2011

 14. Ας δούμε κι αυτά
  http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=20831
  Islam’s Nazi Connections – By Serge Trifkovic – December 05, 2002
  .
  http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=27468
  The Nazi Connection to Islamic Terrorism – By Chuck Morse – July 20, 2007
  .
  http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=5204
  The Nazi Connection to Islamic Terror – By Jamie Glazov – March 15, 2006
  .
  http://www.matthiaskuentzel.de/contents/national-socialism-and-anti-semitism-in-the-arab-world
  National Socialism and Anti-Semitism in the Arab World – By Matthias Küntzel
  (Jewish Political Studies Review, Spring 2005)
  .
  http://www.siotw.org/modules/news_english/item.php?itemid=315
  The Grand Mufti and the Nazi Protectorate of Bosnia-Hercegovina, 1941-1945 – 2011/5/10

 15. Από τα αρχεία της δίκης του Άιχμαν (γιμάχ σμο):
  See “Transcript of the Trial of Adolf Eichmann; Session 50”; published by The Nizkor Project.
  http://www.nizkor.org/hweb/people/e/eichmann-adolf/transcripts/Sessions/Session-050-07.html
  The Trial of Adolf Eichmann Session 50 (Part 7 of 7)

  AΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
  Historical and Investigative Research – An HIR Series, in four parts
  http://www.hirhome.com/israel/pal_mov4.htm
  Understanding the Palestinian Movement – by Francisco Gil-White- 13 June 2006
  .
  “…Hajj Amin al Husseini, leader of the ‘Palestinian movement,’
  becomes an architect of Adolf Hitler’s Final Solution,
  and then continues the extermination effort beyond the World War,
  helping create Al Fatah, the controlling core of the PLO…”

 16. (***) Το Bayerischer Rundfunk είναι το κρατικό κανάλι της Βαυαρίας με έδρα το Μόναχο.
  .

  Hitler, The Mufti Of Jerusalem And Modern Islamo Nazism
  .
  This news report from Bayerischer Rundfunk (***) explains in detail
  the cooperation between the Nazis and the Muslim Arab leaders during WW2.
  It goes on to explain how high ranking heads of the SS fled to the Arab world
  and carried on their activities under the protection of leaders such as President Nasser
  and how modern Islam has adopted a Nazi style ideology
  of hate and conspiracy against the Jews.
  Thanks to the Editrix (www.editrixoffice.com) for providing the translation
  and revealing this ray of light in the darkness
  of vitriolic reporting about Israel in the German media.

 17. Handschar – la Waffen-SS en Bosnie
  .
  La tentation nazie du Grand mufti
  Handschar (en bosnien, Handžar) : la 13 e division de montagne de la Waffen-SS en Bosnie
  Il sagit de brefs extraits du reportage de Heinrich Billstein
  « La croix gammée et le turban » diffusé en déc. 2009 par Arte.
  Le reportage apporte également un éclairage sur le début des tensions au Proche Orient..
  La version originale et intégrale n’est pus accessible sur Arte.

 18. 110 σελίδες – ζωή να ‘χουν
  http://www.archives.gov/iwg/reports/hitlers-shadow.pdf
  HITLER’S SHADOW- Nazi War Criminals,
  U.S. Intelligence, and the Cold War
  -Richard Breitman and Norman J.W. Goda –
  – Published by the National Archives
  .
  PREFACE
  In 1998 Congress passed the Nazi War Crimes Disclosure Act [P.L. 105-246] as part of a series of efforts to identify, declassify, and release federal records on the perpetration of Nazi war crimes and on Allied efforts to locate and punish war criminals. Under the direction of the National Archives the Interagency Working Group [IWG] opened to research over 8 million of pages of records – including recent 21st century documentation. Of particular importance to this volume are many declassified intelligence records from the Central Intelligence Agency and the Army Intelligence Command, which were not fully processed and available at the time that the IWG issued its Final Report in 2007.
  As a consequence, Congress [in HR 110-920] charged the National Archives in 2009 to prepare an additional historical volume as a companion piece to its 2005 volume U. S. Intelligence and the Nazis. Professors Richard Breitman and Norman J. W. Goda note in Hitler’s Shadow that these CIA & Army records produced new “evidence of war crimes and about wartime activities of war criminals; postwar documents on the search for war criminals; documents about the escape of war criminals; documents about the Allied protection or use of war criminals; and documents about the postwar activities of war criminals”.
  This volume of essays points to the significant impact that flowed from Congress and the Executive Branch agencies in adopting a broader and fuller release of previously security classified war crimes documentation. Details about records processed by the IWG and released by the National Archives are more fully described on our website iwg@nara.gov.
  William Cunliffe, Office of Records Services,
  National Archives and Records Administration
  .
  CONTENTS
  Preface vi
  Introduction 1
  CHAPTER 1 | New Information on Major Nazi Figures 5
  CHAPTER 2 | Nazis and the Middle East 17
  CHAPTER 3 | New Materials on Former Gestapo Officers 35
  CHAPTER 4 | The CIC and Right-Wing Shadow Politics 53
  CHAPTER 5 | Collaborators: Allied Intelligence
  and the Organization of Ukrainian Nationalists 73
  Conclusion 99
  Acronyms 101

 19. Το διάβασα πριν από λίγο στο “Βήμα” (όταν πρόκειται για μη Έλληνες ακροδεξιούς, αμέσως η είδηση):
  “Σάλο προκάλεσε ο ηγέτης του ακροδεξιού «Κόμματος της Ελευθερίας» της Αυστρίας, Χανς-Κρίστισν Στράσε, διάδοχος του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ, τολμώντας να συγκρίνει τους δήθεν «καταδιωκόμενους» ομοϊδεάτες του με τα εκατομμύρια θύματα του εβραΐκού Ολοκαυτώματος από τους ναζιστές.

  «Εμείς είμαστε οι νέοι Εβραίοι!» τόλμησε να πει ο 42χρονος πολιτικός, σχολιάζοντας τις διαδηλώσεις δημοκρατικών Αυστριακών έξω από μέγαρο όπου διεξήχθη χοροεσπερίδα στη Βιέννη, οργανωμένη από ακροδεξιές οργανώσεις νεολαίας την περασμένη Παρασκευή συμπίπτοντας, δήθεν τυχαία, με την παγκόσμια ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος. […]”
  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=441044&h1=true

  Ο Τράγκας δεν είναι μόνος του, αυτό είναι σίγουρο… Το να ξεστομίζει, όμως, κάτι τέτοιο κάποιος σαν τον Στράσε συνιστά ακόμα μεγαλύτερο ατόπημα. Να δούμε τι άλλο θα ξεστομίσουν τα φιλαράκια του Λεπέν και του Καρατζαφέρη.

  • Με 23-25 εκατομύρια ανέργους στην Ευρωπαϊκή ένωση (ένα εξ αυτών στην Ελλάδα) δεν θα δυσκολευτούν να μπολιάσουν οπαδούς. Αλλά τσιμουδιά – για το hate speech, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε. Από δω και πέρα politically correct. Να λέμε πως μας αρέσει κιόλας.
   Kαι να μάθουμε να μην κάνουμε μπάνιο μετά τις 10 το βράδυ, γιατί απαγορεύεται. Οπως επίσης οι πεζοί στις τρεις τη νύχτα μες σε χιονοθύελλα και με μηδενική κίνηση να περιμένουν το πράσινο.
   Α! και η εργασία απελευθερώνει, ντε.

  • Άσχετα από το πόσο ατόπημα είναι, θα ήθελα να το εντοπίσω σαν παρομοίωση.
   Ο Χανς-Κρίστισν Στράσε, το είπε ενώ έκαναν διαδηλώσεις οι Δημοκρατικοί έξω από την χοροεσπερίδα του.
   Προφανώς δεν εννοούσε κάτι Γερμανο-Κεντρικό, αλλά κάτι που σχετίζεται με τους ευρύτερους ιστορικούς διωγμούς Εβραίων, για λόγους εθνικής ιδεολογίας και σταθερής θρησκείας.

   Δεν του δίνω άλλοθι, με ενδιαφέρει το πως το λέει.
   1. Πως το λέει για τον ίδιον 2. πως εννοεί τη θέση των αντίθετων 3. Πως προσδιορίζει το ιστορικό πάθημα.

   Αλλά ας μην γίνομαι φορτικός. Θα έχετε φορτιστεί κι εσείς κάμποσο, ας το αφήσω.

  • Αγαπητέ κύριε DiKra,
   η είδηση όπως μεταφέρθηκε από το “Βήμα” είναι ελλιπής. Ετυχε να την ακούσω την ίδια μέρα σε ένα από τα πρωινά ενημερωτικά magazino της τηλεόρασης (δεν ξαναπροβλήθηκε στη διάρκεια της ημέρας από κανένα κανάλι). Ο ετήσιος χορός των Αυστριακών ακροδεξιών λαμβάνει χώρα την τελευταία Παρασκευή του Ιανουαρίου – δηλαδή πρόκειται για “κινητή” ημερομηνία. Διεθνώς δεδομένης όμως της 27ης Ιανουαρίου ως “Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος”, τους ζητήθηκε εκ των (πολύ) προτέρων να μετατοπίσουν την ημερομηνία της χοροεσπερίδας, προσέκρουσαν όμως στον προφανή “Αριο” τραμπουκο-τσαμπουκά …

 20. Γειά σου ρε Κύριο Θέμα. Αφού δεν εννοούσε κάτι Γερμανο-Κεντρικό και δεν του δίνεις άλλοθι,
  τότε κι εγώ δεν ταϊζω τα ύποπτα troll. Oύτε φορτικός γίνεσαι , να μας έρχεσαι συχνά να υπερασπίζεις τους Ναζί.

  • Kι αν φτιάξεις κι ένα blog enantiastonantigermanismo,
   σίγουρα θα μαζευτείτε μπόλικοι εγχώριοι.

  • Καταλαβαίνω τη φόρτιση. Το είχα ξεκαθαρίσει
   Η εφημερίδα Βήμα, πως τόλμησε άραγε να μεταφέρει τη δικαιολογία στην κοινή γνώμη ;

   «Η συνομιλία μεταφέρθηκε διαστρεβλωμένη από την εφημερίδα. Ουδέποτε ο πρόεδρος θέλησε να υποβαθμίσει τα δεινά όσα υπέφεραν οι εβραίοι, αντιθέτως οι επιθέσεις των διαδηλωτών εναντίον των συμμετεχόντων, του θύμισαν τρομακτικές στιγμές από την καταστροφική περίοδο των ναζιστών»

   Και αυτή η εφημερίδα Ντερ Στάνταρντ, που το πρωτομετέφερε, δεν μου αρέσει.
   Άμα ακούω ”πάρτον” αγριεύω γκκκρρρρ γκρρρ……

   • “Καταλαβαίνω τη φόρτιση. Το είχα ξεκαθαρίσει”
    Η φόρτιση θα ΕΠΡΕΠΕ να είναι και δικιά σου.
    Aφού το ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ στον ίδιο προβοκατόρικο σκοπό,
    εγώ ΑΠΟΧΩΡΩ σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού στα θύματα του Ολοκαυτώματος.
    Κύριε Dikra ζητώ συγνώμη.

 21. http://tinyurl.com/7rxkv6h
  ΣΚΟΤΩΝΩ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ: Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΛΕΞΗ-ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ “ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”
  30/01/2012 – Βούλγαρης Χρήστος

  Έγραψε ο Σοβιετικός συγραφέας και λογοτεχνικός κριτικός Ίλια Εχρέμπερκ αναφερόμενος στην συμπεριφορά των Ναζί στην Σ. Ένωση ”Έτυχε να θυμηθώ όταν άκουσα αυτές τις τρομερές ιστορίες,.ότι η Γερρμανική γλώσσα έχει μια λέξη για την οποία δεν γνωρίζω να υπάρχει ακριβές αντίστοιχο σε άλλη γλώσσα, ή λέξη “Lustmord” ή΄για να δώσω την πλησιέστερη δυνατή μετάφραση φόνος προς χάριν ψυχαγωγιάς”[1]
  Αυτή η μαρτυρία επιβεβαιώνεται εν μέρει και από το Αγγλογερμανικό λέξικο Colins Gem :“ Lustmord= sexual murder”[2] Περιτό να πώ ότι ούτε και στα Ελληνικά υπάρχει ακριβές αντίστοχο αυτής της λέξης…Οι συνγκρίσεις και τα συμπεράσματα ανήκουν σε όποίον διαβάσει το παρών σημειώμα…
  Χρήστος Βούλγαρης

  [1] Jonathan Bastable , “Voices from Stalingrad” D&C ,
  Λονδίνο, (2006), σελ. 64
  [2] Ute Nicol ,Veronica Schnort. “German Dictionary”,
  William Collins and Sons Co, Λονδίνο, (1999), σελ 166

 22. http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.com/2012/02/blog-post_288.html
  Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012
  ΒΙΝΤΕΟΣ-PHOTOS
  ΑΠ’ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
  ΚΙ ΑΠ’ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

  Έντονη ήταν η αντίδραση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
  για το κάψιμο της γερμανικής σημαίας με την σβάστικα
  στα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη.
  Ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, δήλωσε:
  “Είναι απαράδεκτο μια Δημοκρατία, μια συντεταγμένη Πολιτεία,
  να ανέχεται μειοψηφίες τραμπούκων
  που προβαίνουν σε ακραίες πράξεις βεβήλωσης.
  Η απόδοση συλλογικών ευθυνών είναι μια πρακτική βάρβαρη
  που πρέπει να καταπολεμηθεί στις ρίζες της.”

  • http://news247.gr/oikonomia/eksafaniste_apo_edw_toys_nazi.1609858.html
   “Εξαφανίστε από εδώ τους Ναζί”
   Διαβάστε τι γράφει η Bild για το κάψιμο γερμανικής
   αλλά και ναζιστικής σημαίας
   στις πορείες της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας (Vids)
   Δημοσιεύτηκε: Φεβρουάριος 08 2012

   Τον γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες από τις χθεσινές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, όπου απεικονίζονται πολίτες να καίνε την γερμανική σημαία μαζί με μια ναζιστική. Όπως αναφέρει η γερμανική Bild, σε πρωτοσέλιδό της μερικές εκατοντάδες διαδηλωτών ήθελαν να προκαλέσουν τις εντυπώσεις, με το να κάψουν την γερμανική σημαία, μαζί με μία ναζιστική φωνάζοντας “Εξαφανίστε από εδώ τους Ναζί”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για αύξηση των “αντιγερμανικών συναισθημάτων”, ενώ τονίζει πως “τα αρνητικά συναισθήματα των Ελλήνων απέναντι στην Γερμανία γιγαντώνονται, ειδικά μετά την πρόσφατη πρόταση για διορισμό επιτρόπου”.

   • http://www.koutipandoras.gr/?p=4700
    Εκπομπή:
    Πολεμικές αποζημιώσεις-Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία;
    Ά ΜΕΡΟΣ – Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 στη ΝΕΤ
    .
    Η Γερμανία σήμερα δεν έχει τίποτα που να θυμίζει τον Β Παγκόσμιο πόλεμο. Οι Γερμανοί πολύ πιο γρήγορα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έγιναν φίλοι μας. Η φιλία όμως αυτή δεν συνοδεύτηκε με τις αποζημιώσεις από τις καταστροφές που προξένησαν στην Ελλάδα. Το ιστορικό και όχι μόνο δημοσιογραφικό ερώτημα είναι, αν για αυτό φταίει η Γερμανία ή η Ελλάδα. Οι Γερμανοί αποδέχονται ότι πήραν το κατοχικό δάνειο. Περιέργως η ελληνική διπλωματία, δεν διεκδίκησε ούτε αυτό το αναγνωρισμένο από τους Γερμανούς, χρέος. Η Γερμανία αρνείται να μιλήσει για τις αποζημιώσεις και το δάνειο. Στο πρόσφατο μάλιστα μνημόνιο απαίτησε να υπάρξει όρος ότι δεν πρόκειται να συμψηφιστεί το δάνειο που παίρνει η Ελλάδα με άλλες οφειλές. Μπορεί σήμερα το ελληνικό κράτος να έχει αποτελέσματα στην διεκδίκηση του δανείου ή των αποζημιώσεων; Ποια είναι η σχέση του «χασάπη της Θεσσαλονίκης» Μαξ Μέρτεν στην υπόθεση των αποζημιώσεων; Ποια η αλήθεια για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή; Τo «Κουτί της Πανδώρας» ταξιδεύει στη Γερμανία που ενώ έχει αφήσει πίσω το ναζιστικό παρελθόν, στις διαπραγματεύσεις για το χρέος, θυμίζει πάντα την εικόνα του ανυποχώρητου ισχυρού. Ταξιδεύει στο Δίστομο, στο χωριό που ζητά δικαίωση για τη σφαγή από τα ναζιστικά στρατεύματα και καταγράφει τις μαρτυρίες Εβραίων της Θεσσαλονίκης, που έζησαν την κόλαση των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για μια από τις πιο «μαύρες σελίδες» στην Ιστορία της Ελλάδας.

  • http://www.koutipandoras.gr/?p=4901
   Εκπομπή:
   Η υπόθεση Μέρτεν, Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία;
   Β’ ΜΕΡΟΣ – Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 στη ΝΕΤ
   .
   Η υπόθεση Μέρτεν είναι από τις πιο συγκλονιστικές και πιο άγνωστες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Ένας ναζί εγκληματίας συλλαμβάνεται στην Αθήνα, δικάζεται αλλά δεν εκτίει την ποινή του. Απελευθερώνεται στην Γερμανία. Η ελληνική κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, δέχεται τα πυρά όλων των κομμάτων. Μια μεγάλη πολιτική κρίση ξεσπάει στην Ελλάδα. Φόντο της η μυστική διπλωματία, ο Ψυχρός Πόλεμος, και το γεγονός πως πολλοί από τους στυλοβάτες του κρατικού μηχανισμού είναι πρώην συνεργάτες των Γερμανών. Ίσως η υπόθεση Μέρτεν να είχε τελειώσει εκεί, σε κάποια πολιτικά συμπεράσματα, αν ο Μαξ Μέρτεν, δεν κατηγορούσε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και μέλη της κυβέρνησής του ως συνεργάτες του. Η Ελλάδα από το 1957-1963 θα πέσει σε μια πολιτική θύελλα, όπου αλήθειες και σκοπιμότητες αλληλοπλέκονται. Η ταραγμένη δεκαετία του 60, η Χούντα αργότερα δεν θα βοηθήσουν στο να πέσει φως στην υπόθεση. Ήταν η υπόθεση Μέρτεν, ένας εκβιασμός που άσκησαν οι Γερμανοί στον Καραμανλή ώστε να οδηγηθούμε στην μη διεκδίκηση των αποζημιώσων και του κατοχικού δανείου.

 23. Ορισμένοι εδώ μέσα έχουν το σύνδρομο της Στοκχόλμης, άλλοι όμως δεν το έχουν. Συγνώμη, ο λαός που έφερε το Χίτλερ στην εξουσία, τι έκανε για να τιμωρήσει τις δεκάδες χιλιάδες Ναζιστές που είχαν την ευθύνη για τα εκατομμύρια αθώους νεκρούς; Μήπως έκανε τουμπεκί; Μήπως έκρυψε τους ναζιστές και τους προφύλαξε μετά τον πόλεμο; Πόσους από αυτούς φυλάκισε αυτός ο “πολιτισμένος” και “δίκαιος” λαός. Ναι, δεν μπορούμε να κατηγορούμε ένα λαό ολόκληρο, υπάρχει μεγάλο ποσοστό αθώων Γερμανών. Όμως, ξ κάθε χώρα και ο κάθε λαός έχουν βγάλει ένα όνομα μέχρι τώρα. Εμείς οι Έλληνες βγάλαμε το όνομα του απατεώνα μπατήρη, οι Γερμανοί έχουν το όνομα του Ναζιστή δολοφόνου, πως να το κάνουμε. Έλεος, ορισμένοι αντιρατσιστές και ορισμένοι Εβραίοι δεν έχετε το Θεό σας, τώρα σας βρίσαμε τους Γερμανούς; Σας έχουν εξαπατήσει και κατακάψει οι Γερμανοί πολλές φορές, και οι περισσότεροι Γερμανοί του σήμερα είναι καθ’ όλα ικανοί να σας ξανακάψουν. Ο Ναζισμός δεν ψόφησε καθόλου, ζει και βασιλεύει και είναι πανίσχυρος και μεγαλώνει, μόνο που στις μέρες μας φοράει άλλα ρούχα και λέει άλλα λόγια. Ο Τράγκας, ότι και να έχει πει ενάντια σε Εβραίους λόγω αμάθειας ή λάθους, πιστέυω ότι δεν είναι ικανός ποτέ να πειράξει κανένα Εβραίο. Δεν ξέρω τι λέει για τους Εβραίους, αν όμως μιλάει ενάντια στο άντρο του Ναζισμού, τη Γερμανία, μάλλον λίγα σέρνει εναντίον τους. Πάρτε και λίγες πληροφορίες πως ακόμα ζει το αρχαίο Γερμανικό έθιμο που λέει ότι ένας έφηβος δεν γίνετε άνδρας αν δεν σφάξει κάποιον, δείτε πως το συνεχίζουν οι πολιτισμένοι Γερμανόριζοι, και τρίψτε τα μάτια σας, να το αρχαίο Γςρμανικό έθιμο της ενηλικίωσης, ζει και βασιλεύει όπως στο Μεσαίωνα:
  ohifront.wordpress.com/2012/03/02/εκατοντάδες-νεαροί-δολοφόνοι-βόρειο/

 24. Λυπάμαι, ο κ. Σταματιάδης δεν έχει ιδέα για το ότι πράγματι δωσίλογοι Ναζιστές, υπηρέτες του τρίτου και τέταρτου Ράϊχ, έχουν φέρει την Ελλάδα στα χάλια του σήμερα. Το δίκτυο Βουλπιώτη που εργότερα έγινε δίκτυο Χριστοφοράκου είχε και έχει στενές σχέσεις με ένα μεγάλο δωσιλογικό παρακράτος στην Ελλάδα, το οποίο εκτόπισε από την Ελλάδα σχεδόν τους πάντες εκτώς από το Γερμανικό κεφάλαιο. Κοιμάτε όρθιος ο αρθρογράφος, λυπάμαι, ο Τράγκας κάτι ξέρει για το πως οι Γερμανία εδώ και δεκαετίες έχει ξεσκίσει την Ελλάδα μέσα από την παράνομο χρηματισμό όλου σχεδόν του πολιτικού μας συστήματος, για να αγοράζει τις υπερτιμολογημένες σαβούρες της. Ο δολοφόνος του Νέου Ελληνισμού είναι το τρίτο και το τέταρτο Ράϊχ και ο ντόπιος ακροδεξιός ναζιστής υπόκοσμος των Ελληνικών νηστικών παρακρατικών υπηρεσιών. Ξυπνάτε ορισμένοι, σας τα έλεγαν κάποτε κάποιοι παριώτες ότι σας πάνε για τους φούρνους, και εσείς σαν χάχες ακούγατε τι σας έλεγε ο αρχιραβίνος της Θεσσαλονίκης, ότι οι Γερμανοί είναι καλοί άνθρωποι. Έλεος, πάλι τα ίδια θα πάθετε από αυτούς, είναι αδίστακτοι επεκτατιστές, το έχουν μέσα τους. Υπάρχουν και πολλοί αθώοι Γερμανοί, αντιναζιστές, αλλά ποτέ δεν πήραν την εξουσία στα χέρια τους σε βαθμό που να τιμωρήσουν το Ναζισμό. Ο Ναζισμός την έβγαλε πολύ φτηνά, ο Ναζισμός έμεινε ατιμώρητος και έρχετε πίσω με άλλο πρόσωπο. ΞΥΠΝΑΤΕ

  • Απαράδεκτο ύφος και συνωμοσιολογική αυταρέσκεια. Δεν ντρέπεστε λίγο; Κάνετε κατάχρηση της φιλοξενίας και εκφράζεστε με απαράδεκτο τρόπο απέναντι σε αρθρογράφους που επιχειρηματολογούν. Δεν είστε ευπρόσδεκτος στο παρόν ιστολόγιο.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s