Μεταμφιεσμένος αναθεωρητισμός (Ο Καρατζαφέρης στους “Νέους Φακέλους”)

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, ο Αλέξης Παπαχελάς δεξιώθηκε στην εκπομπή του τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργο Καρατζαφέρη. Διάφοροι δημοσιογράφοι έσπευσαν ν’απομονώσουν από τη συγκεκριμένη συνέντευξη κάποιες φράσεις του ακροδεξιού τηλεκήρυκα που υποτίθεται ότι καταδεικνύουν μια μεταστροφή του ως προς το θέμα του αντισημιτισμού: «Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι υπήρξε ένα ολοκαύτωμα», παραδέχεται κάποια στιγμή ο Καρατζαφέρης [49’19’’],  ενώ λίγο αργότερα θα αποφανθεί ότι η γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης «ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα του προηγούμενου αιώνα» [50’05’’]. Σε ρεπορτάζ μάλιστα του MEGA, προβλήθηκε απόσπασμα της συνέντευξης στο οποίο ο Καρατζαφέρης εμφανίζει τον εαυτό του ως “μη δογματικό πολιτικό” που του πήρε δέκα χρόνια να καθαρίσει το ΛΑΟΣ από τους “ρομαντικούς”. Καρατζαφέρης ο μεταρρυθμιστής!

Αυτό που ελάχιστοι ίσως πρόσεξαν είναι ότι οι φράσεις που ξεστόμισε ο Καρατζαφέρης περί Ολοκαυτώματος -και που εν συνεχεία αναπαράχθηκαν άκριτα από τα μίντια- είναι εντελώς ανακόλουθες. Η καταδίκη του αντισημιτισμού γίνεται με τρόπο εντελώς επιφανειακό, ενώ όλα τα υπόλοιπα σχόλια που κάνει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δείχνουν το απύθμενο μίσος του για τους Εβραίους.

Ας δούμε τι πραγματικά υποστήριξε στην εκπομπή του Σκάι:

Θέση πρώτη : Οι ίδιοι οι Εβραίοι διακινούνε τις φήμες περί «μύθου του Άουσβιτς»

Αλέξης Παπαχελάς

Απλώς, κύριε Πρόεδρε, ψάχνοντας και στις εφημερίδες γιατί αυτά τα πράγματα είναι ανοιχτά από όλους μας, έρχεστε για παράδειγμα τον Σεπτέμβρη του 2011, κάνετε μια ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Εξωτερικών τον κ. Παπανδρέου και λέτε ότι είχατε την πληροφορία εν πάση περιπτώσει ότι 4.000 Εβραίοι είχαν ειδοποιηθεί και δεν πήγαν στη δουλειά τους την 11η Σεπτεμβρίου. Σας κάνει ένα διάβημα πάρα πολύ έντονο ο Ισραηλινός Πρέσβης, εσείς βγαίνετε μετά στην εκπομπή και λέτε: ελάτε εδώ κύριε Πρεσβευτά, να μιλήσουμε για το ολοκαύτωμα, να μιλήσουμε για τους μύθους του Άουσβιτς και του Νταχάου. Αυτό ήταν μια βαριά κουβέντα όπως και να το κάνουμε.

Γιώργος Καρατζαφέρης

Ακούστε να σας πω. Είχα παρασυρθεί τότε από μια δικιά τους εφημερίδα, μου φαίνεται λεγότανε ΧΑΖΕΤ, δεν θυμάμαι…

Αλέξης Παπαχελάς

ΧΑΡΕΤ[Ζ].

Γιώργος Καρατζαφέρης

Που είχε γράψει αυτά τα πράγματα και τα είχα αναγνώσει.

Θέση δεύτερη: Η γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης είναι μια «εβραϊκή εμμονή»

Γιώργος Καρατζαφέρης

Η αλήθεια είναι ότι εγώ θα έλεγα ότι σαν λαός κάνανε υπερπροβολή αυτών των θεμάτων, όχι πως δεν υπήρξε το Άουσβιτς, όχι το Νταχάου, αλλά υπήρξε και για μας, υπήρξε και για Έλληνες.

Θέση τρίτη: Ο Χίτλερ ένα μόνο λάθος έκανε στη ζωή του, «κατέσφαξε τους Εβραίους» (κατά τα άλλα, μακάρι να είχε νικήσει)

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Μα τι λέτε; Αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι υπήρξε ένα ολοκαύτωμα. Επαναλαμβάνω δεν είμαι αυτός που θα προσδιορίσει τον αριθμό. Λένε 6. Μπορεί να ήταν 6.500, 5.500, κανείς δεν ξέρει. Το θέμα είναι ότι ο Χίτλερ έκανε το μεγάλο λάθος της ζωής του. Πιστεύω λοιπόν ιστορικά ότι αν ο Χίτλερ δεν ήταν εναντίον των Εβραίων, δεν κατέσφαζε τους Εβραίους, δεν υπήρχε αυτή η βαρβαρότητα, ίσως είχε άλλη εξέλιξη εις τον πόλεμο. Αυτή η βαρβαρότητα κατά των Εβραίων νομίζω ότι του κόστισε αυτά τα οποία είχε στο μυαλό του και ευτυχώς.

Αλέξης Παπαχελάς

Δεν εννοείτε ότι έχασε τον πόλεμο επειδή τα έβαλε με τους Εβραίους;

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Όχι. Πιστεύω λοιπόν ότι εξάντλησε δυνάμεις απέναντι σε αυτό και δεν τις χρησιμοποίησε διαφορετικά. Για να σκοτώσεις 6 εκατομμύρια ανθρώπους χρειάζεται πάρα πολλοί άνθρωποι να ασχοληθούν με αυτό το πράγμα. Θέλω να πω λοιπόν ότι σπατάλησε δυνάμεις του που θα μπορούσε να τις χρησιμοποιήσει διαφορετικά.

Θέση τέταρτη: Τα λάθη της ισραηλινής πολιτικής δικαιολογούν το οποιοδήποτε αντιεβραϊκό παραλήρημα. Επιπλέον, οι Εβραίοι δεν μας αφήνουν να εκφράσουμε το αντιεβραϊκό μας μένος (αίσχος!)

Αλέξης Παπαχελάς

Για να τελειώσουμε αυτό το θέμα των Εβραίων εν πάση περιπτώσει για τα οποία έγινε θόρυβος κυρίως και στην Ευρώπη. Πάλι το 2009 έρχεται με αφορμή το τι γίνεται στη Γάζα, γράφετε ένα άρθρο περίφημο κατά την εβραϊκή κοινότητα που λέει «δυστυχώς είναι Εβρ(αί)ως, γνωστό ότι ο Εβραίος μυρίζει αίμα».

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Ναι, για τη Γάζα. Η τελευταία λέξη νομίζω ότι τα προσδιορίζει όλα, κ. Παπαχελά. Τελειώνει η φράση: «παιδιά της Παλαιστίνης συγνώμη». Αυτό τα λέει όλα, γιατί γράφτηκε για πράξη επαναλαμβάνω.

Αλέξης Παπαχελάς

Ναι, αλλά εδώ χαρακτηρίζετε έναν ολόκληρο λαό, όταν λέτε ότι ο Εβραίος στάζει αίμα μιλάτε για όλους τους Εβραίους.

Γιώργος Καρατζαφέρης — Πρόεδρος ΛΑΟΣ

Εννοούσα για την πράξη εκείνης της περιόδου και για τίποτα παραπάνω και γι’ αυτό κλείνω με τη φράση «παιδιά της Παλαιστίνης συγνώμη». Το ίδιο πράγμα θα μπορούσα να πω για το Ιράν, το ίδιο πράγμα θα μπορούσα να πω για το Αφγανιστάν. Απλώς όμως υπάρχει μία ευαισθησία, κ. Παπαχελά, την οποία την αντιλαμβάνομαι αλλά δεν την κατανοώ. Όταν πεις κάτι εναντίον των Γερμανών περνάει, εναντίον των Αμερικανών περνάει. Εάν πεις κάτι εναντίον του Ισραήλ ξεσηκώνεται η παγκόσμια κοινότητα. Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις εναντίον του Ισλάμ, δεν συμβαίνει αυτό. Και αυτό αν θέλετε έχει μια ιδιαιτερότητα. Πρέπει να είναι κανείς πάρα πολύ προσεκτικός γιατί μπορεί να πεις…

 • Εμείς πάντως δεν έχουμε υπόψη μας παρόμοια επαίσχυντη απολογία του ναζισμού στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης (εξαιρουμένου του καναλιού του Καρατζαφέρη)!

24 thoughts on “Μεταμφιεσμένος αναθεωρητισμός (Ο Καρατζαφέρης στους “Νέους Φακέλους”)

 1. Εξαιρετικό κείμενο με το οποίο συμφωνώ πλήρως, τα ίδια σχόλια άκουσα σε συζητήσεις μεταξύ της εβραϊκής κοινότητας αλλά εδώ παρουσιάζονται αναλυτικά τα βαθύτατα ελλείμματα δημοκρατικότητας του Γ.Καρατζαφέρη.

 2. Σ’ευχαριστώ Abravanel. Να επισημάνω επί τη ευκαιρία μια πρόσφατη παρέμβαση της Άννας Φραγκουδάκη που αναφέρεται στην επανάκαμψη της ακροδεξιάς βίας στην Ευρώπη (Ελλάδα, Γερμανία, Νορβηγία): “Η ανοχή των πολιτών σε οπαδούς των αγκυλωτών σταυρών και ιδίως η αδιαφορία των θεσμών μοιάζει με συλλογικό ύπνο πάνω σε ενεργό νάρκη. Εγκυμονεί τον κίνδυνο να ξυπνήσει μια μέρα ολόκληρη η κοινωνία κατάπληκτη από το σοκ που υπέστη το καλοκαίρι η Νορβηγία, ακόμα σήμερα σε πένθος για την εκατόμβη νεκρών που σώρευσε ο άλλος εκείνος «πατριώτης», η δίκη του οποίου, διάβασα πρόσφατα, θα γίνει στο Οσλο, αλλά θα μεταδίδεται απευθείας σε πολλά δικαστήρια, για να μπορούν να την παρακολουθήσουν συγγενείς των θυμάτων σε όλη τη χώρα.” (Ανοχή επικίνδυνη http://www.tanea.gr/vivliodromio/?aid=4674059)

  • Ποιος ο λόγος να τα αγοράσεις από το σάιτ της ΧΑ όταν μέχρι πρόσφατα μπορούσες να τα κατεβάσεις τζάμπα από το σάιτ της νεολαίας ΛΑγΟΣ; Εγώ πριν 2 χρόνια είχα κατεβάσει το «Ο Αγών Μου» μαζί άλλη ναζιστική λογοτεχνία καθώς και τα άπαντα του Κ Πλεύρη από το ΝΕΟΣ-ΦΟΡΟΥΜ..

 3. Pingback: Μεταμφιεσμένος αναθεωρητισμός (Ο Καρατζαφέρης στους “Νέους Φακέλους”) « grassrootreuter

 4. Και ο πλευρης ειναι πρωτα φασιστας και μετα πλευρης οπως και οκαρατζαφερης ειναι πρωτα ρατσιστης-κωλοτουμπας και μετα καρατζαφερης.

 5. Ωραίο εύρημα της Lifo: Σε δήλωσή του στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ τον περασμένο Ιούνιο, ο Καρατζαφέρης θέλει πρωθυπουργό τον Κωστή Στεφανόπουλο και δηλώνει για τον Παπαδήμο: «Μα ποιος τον ξέρει, ποιος τον γνωρίζει, ποιος εμπιστεύεται το ανάστημα που έχει;».
  http://www.lifo.gr/now/politics/5526

 6. Αγαπητέ Δεφκαλίον,

  Άλλο το θέμα του Ισραήλ, και άλλο το θέμα του αγώνα ενάντια του εγχώριου αντισημιτισμού. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Άλλωστε αν κάποιος είναι πράγματι ενάντια στον αντισημιτισμό, δεν θα βρει αφορμή να μην τον πολεμήσει, με όσα γίνονται στο Ισραήλ. Και αν το κάνει, αυτό σημαίνει πως δεν τον πονά και τόσο ο αντισημιτισμός. Και ας αφήσουμε στην άκρη σλόγκαν του τύπου ‘κάθε δημοκράτης…’ που ναί, μεν έχεις δίκιο, σε αυτό που λες-να μην μπερδεύουμε τα πράγματα-, όμως μπορεί να υπάρχουν και δημοκράτες αντι-ρατσιστές που συμφωνούν με το Ισραήλ (μην σου φαίνεται παράξενο) πόσο μάλλον Εβραίοι, και που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχουν να απολογηθούν για τίποτα και σε κανέναν .

  • Κ. Μορντεχαι μα αυτο λεω και εγω οτι αλλο το θεμα του Ισραηλ και αλλο το θεμα εναντια στον εγχωριο αντισημιτισμο. Και φυσικα καποιος μπορει να ειναι δημοκρατης και να ειναι υπερ του Ισραηλ σε καποιες περιπτωσεις και εναντιον του σε καποιες αλλες και παντοτε φυσικα οφειλει να ειναι εναντιων του αντισημιτικου ναζισμου. Το Ισραηλ εχει καθε δικαιωμα στην αυτοαμυνα και ειχε σε μεγαλο βαθμο το δικιο με το μερος του στην υποθεση Free Gaza και της Χεζμπολαχ. Αυτο δεν σημαινει οτι εχει δικιο σε ολα, ιδιαιτερα λαθος ειναι να αντιμετωπιζονται το ιδιο η Φαταχ και η Χαμας. Kαι για να ειμαστε ξεκαθαροι εδω οι κατα καιρους αποψεις μου σε θεματα που σχετιζονται με το Ισραηλ. http://liberalcreta.pblogs.gr/tags/israil-gr.html

 7. ”Άλλωστε αν κάποιος είναι πράγματι ενάντια στον αντισημιτισμό, δεν θα βρει αφορμή να μην τον πολεμήσει, με όσα γίνονται στο Ισραήλ”. Φυσικα ετσι ειναι τα πραγματα. Αν βρει αφορμη τοτε δεν ειναι ειλικρινης αντιναζιστης, μπορει δε να ειναι ακομη και κρυφοναζιστης. Αυτο που ειπα ωστοσο ειναι οτι οταν σε μια απολυτα σωστη κατα τα αλλα επιχειρηματολογια εναντιον του αντισημιτισμου γινονται αναφορες σε ”ψευτοπαλαιστηνιους” που προσωπικα το αντιλαμβανομαι περιπου ως αρνηση του δικαιωματος να λεγονται Παλαιστινιοι και εμμεσως ως αρνηση του δικαιωματος τους να μενουν στην Παλαιστινη, τοτε απλα λεω οτι δυσκολευετε την επιχειρηματολογια αυτων που προσπαθουν να αντιμετωπισουν τον αντισημιτισμο, σε καμια περιπτωση δεν αποτρεπετε την προσπαθεια αυτη. Πολυ απλα ειναι καπως πιο δυσκολο να αντιμετωπιστει η γκεμπελικη προπαγανδα του καθε Λαος οταν αντι ενος Ραμπιν υπαρχει στην ηγεσια του Ισραηλ ενας Νετανιαχου που επιμενει στην ανηθικη και παρανομη επικιστικη του πολιτικη που ειναι επι της ουσιας η υιοθετηση του χαρακτηρισμου ”ψευτο” για τους Παλαιστινιους στην πραξη…

 8. Αγαπητέ Δεφκαλίον,

  Διαφωνούμε σε κάποια σημεία περί του Ισραήλ (π.χ. για μένα αν δεν έχουμε δικαίωμα ως Εβραίοι να ζήσουμε στη Χεβρώνα δεν έχουμε δικαίωμα ηθικό ούτε στο Τελ Αβίβ), αλλά δεν είναι εκεί η ουσία του θέματος, και σε αυτό συμφωνούμε. Μάλιστα νομίζω πως είναι καλό να ακούγονται και οι δύο γνώμες και παρά τις όλες διαφωνίες, να αγωνίζονται μαζί στον πόλεμο ενάντια στον αντισημιτισμό.

 9. Ειναι ΟΑΣΗ να ακουγονται τετοιες φωνες στην Ελλαδα.
  Συνεχιστε την πολυ καλη δουλειά που κανετε.
  Ευχαριστουμε.

 10. Στα περι αντισημιτισμου που ειναι η ουσια του θεματος συμφωνουμε νομιζω και δεν υπαρχει διασταση αποψεων. Σε σχεση ωστοσο με την ”ηθικη” διασταση που δινετε στους εποικισμους της Δυτικης Οχθης θα πρεπει να σας πω οτι ο καθενας εχει την ηθικη του (προσωπικη, θρησκευτικη κοκ) που μπορει να ειναι διαφορη του μεσου ορου. Ωστοσο το τι πρεπει ή δεν πρεπει να κανει καποιος ή μια χωρα δεν ειναι κατα βαση ηθικο ζητημα αλλα νομικο. Η παρανομη υπαρξη των οικισμων στην Δυτικη οχθη που συχνα συνεχιζεται παρα τις κατα καιρους δεσμευσεις του Ισραηλ ειναι τετοια επειδη αυτο λεει το διεθνες δικαιο. Δημιουργει δε το ερωτημα κατα ποσο βολευει την σκληροπυρηνικη φραξια εντος της Ισραηλινης κυβερνησης να εχουν απεναντι τους την ισλαμοναζιστικη Χαμας αντι της κοσμικης Φαταχ. Ειναι κατα καποιο τροπο συμμαχοι στην αλλητροφοδοτουμενη σκληροπυρηνικοποιηση ο καθε Λιμπερμαν με την καθε Χαμας… Ο ενας ειναι πηγη υπαρξης για τον αλλο… Απο υπερορθοδοξο Ισραηλινο δολοφονηθηκε εξαλλου ο Ραμπιν και οχι απο καποιο φανατικο ισλαμιστη. Με βαση την ηθικη των υπερορθοδοξων Εβραιων συμφωνα με την οποια ”ο Θεός “υποσχέθηκε” στους Εβραίους όλη την περιοχή της Βιβλικής ‘Γης” οι Εβραιοι εχουν το ‘ηθικο δικαιωμα” να ζησουν και στην Χεβρωνα αλλα και περα απο το συνολο της Δυτικης Οχθης, μονο που τοτε δεν εχουμε να κανουμε με ενα κρατος σε αυτοαμυνα αλλα σε επεκταση. Ενα κρατος σε αυτοαμυνα εχει δικαιωμα στην στηριξη των παντων, αντιθετα ενα κρατος σε επεκταση θα δυσκολευτει να λαβει ακομη και την στηριξη και εκει που εχει δικιο… Τωρα αν στις νομικες τους υποχρεωσεις ατομα και κρατη επικαλουνται τον ”λογο του Θεου” και δεδομενου οτι καμποσοι λαοι ακολουθουν και εναν αλλο Θεο και τον λογο του, οπως καταλαβαινουν ολοι κινδυνευουμε με παγκοσμιους θρησκευτικους πολεμους…

 11. Αγαπητέ DEFK
  “Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ υπαρξη των οικισμων στην Δυτικη οχθη που συχνα συνεχιζεται
  παρα τις κατα καιρους δεσμευσεις του Ισραηλ ειναι τετοια επειδη αυτο λεει το ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ”
  Δεν νομιζω. Παραθετω αναρτησή μου σε αλλο blog :
  “Κατοχη” ?
  www—youtube.com/watch?v=XGYxLWUKwWo
  Israel Palestinian Conflict: The Truth About the West Bank
  (Μεταφορτώθηκε από το χρήστη DannyAyalon την 12 Ιούλ 2011)
  ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΠΑΤΑΜΕ cc ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ
  (ή για μια απο τις αλλες 12 γλωσσες)
  *
  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ
  www—jewishvirtuallibrary.org/jsource/myths2/Boundaries.html#i3
  www—jewishvirtuallibrary.org/jsource/myths2/Boundaries.html#i10
  ΕΙΔΙΚΑ
  www—jewishvirtuallibrary.org/jsource/myths2/Boundaries.html
  ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ
  www—jewishvirtuallibrary.org/jsource/myths2/index.html
  Myths & Facts Online – Index of Myths

 12. Οσο γινεται πιο αναλυτικα εδω
  www—jewishvirtuallibrary.org/jsource/myths2/Settlements.html
  και εδω
  www—jewishvirtuallibrary.org/jsource/Peace/settletoc.html
  [ σσ Συγνωμη για τις παυλες, δεν ειναι αναγκαιο να “φορτωνουμε” τη σελιδα]

 13. Αγαπητέ Δεφκαλίον,

  Γνωρίζω την τοποθέτηση σου στο θέμα του Ισραήλ-Αράβων, την κατανοώ, αλλά φυσικά ως Ορθόδοξος Εβραίος και Ραββίνος δεν συμφωνώ μαζί της, απλά γιατί όντως πιστεύω στην εβραϊκή Βίβλο, την Τορά, ως θεόπνευστο βιβλίο. Και δεύτερον καλό και χρυσό το διεθνές δίκαιο, αλλά κατά την εποχή του Ολοκαυτώματος, είδαμε πόσο μας στάθηκε (δεν μιλάω για τους απλούς ανθρώπους που ναί βοήθησαν ή για τους αντάρτες- μιλάω για τις κυβερνήσεις, του ελεύθερου τότε κόσμου).
  Και όμως όλα τα παραπάνω είναι για την ώρα φιλοσοφικές διαφωνίες, σεβαστές βέβαια, την στιγμή που βλέπουμε όλο και περισσότερο την άνοδο αντισημιτών στην Ελλάδα.

 14. Το διεθνες δικαιο και οι κυβερνησεις μπορει να μην σταθηκαν οσο θα επρεπε στους Εβραιους την περιοδο του Ολοκαυτωματος, σταθηκαν ομως οι απλοι ανθρωποι και οι ανταρτες οπως λες και εσυ αγαπητε Μορντεχαι. Οι απλοι μη Εβραιοι το θρησκευμα ανθρωποι και οχι καποιο θεοπνευστο βιβλιο εσωσαν εκατομυρια ζωες τοτε. Ακριβως για αυτο θα πρεπει να προσπαθησετε να μην χασετε την παγκοσμια κοινη γνωμη, αποφευγοντας πραξεις και παραληψεις που ερεθιζουν το περι δικαιου αισθημα. Οι Εβραιοι μπορει να εχουν αρκετα μεγαλη δυναμη για τον αριθμο τους, δεδομενου ομως οτι ο αριθμος τους ειναι περιορισμενος η συνολικη δυναμη του Εβραικου στοιχειου πολυ απεχει απο την θεωρια της ”παγκοσμιας Εβραικης κυριαρχιας” που διατυμπανιζουν οι ναζι. Για αυτο ειναι τεραστιο λαθος η αδιαφορια για το περι δικαιου αισθημα της παγκοσμιας κοινης γνωμης και δεν εννοω φυσικα τους προβοκατορες κρυφοναζιστες ψευτοφιλοπαλαιστινιους και τις ψευτικες περι δικαιου δημαγωγιες τους αλλα τους απλους ανθρωπους. Το κατα ποσο ενα βιβλιο ειναι θεοπνευστο ή οχι παυει να ειναι φιλοσοφικη διαφωνια οταν αυτο καθοριζει πολιτικες συμπεριφορες εκτος εγχωριας ή διεθνους νομιμοτητας. Οταν δε υπαρχουν και αλλα βιβλια πχ Κορανι που θεωρουνται απο καποιους αλλους εξισου θεοπνευστα και καθοριζουν την πολιτικη συμπεριφορα πολυ μεγαλυτερου αριθμου ανθρωπων, και πολυ πιο βιαιων, εναντιων μαλιστα αυτων που θεωρουν θεοπνευστη την Τορα. Τοτε ειναι καλυτερα να αφησουμε τα θεοπνευστα βιβλια μακρυα από την πολιτικη και μονο στο επιπεδο της φιλοσοφιας γιατι πολυ φοβαμαι οτι μονο εκκατομβες θα προκαλεσουν.

 15. Αγαπητε DEFKALION οι εκατομβες εχουν ηδη προκληθει.
  Η θεωρια της ”παγκοσμιας Εβραικης κυριαρχιας” που διατυμπανιζουν οι Ναζι”
  αποτελει και την καραμελα “πολυ μεγαλυτερου αριθμου ανθρωπων, και πολυ πιο βιαιων”
  όπως έγραψες. Και πολύ πιο δικτυωμένων και με “νεο”-Ναζί οργανώσεις (αυτό θα το επεξηγήσουμε σε κάποιο άλλο post).
  ——-
  “…While the pro-Israel lobby is centrally located in the extremely powerful American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), characterized by the author as “open…transparent” and “extra-governmental,” the Arab lobby is a “many-headed hydra” whose “machinations are often difficult, if not impossible, to trace.”…”
  http://www.mitchellbard.com/lobby.html
  ——-
  Στα ενδιάμεσα της θεωρίας/φιλοσοφίας και της κοινής γνώμης,
  εμείς πρέπει (i) να επιζήσουμε (ii) να επιζήσουμε και (iii) να επιζήσουμε.
  Οσο για τις “πραξεις και παραληψεις που ερεθιζουν το περι δικαιου αισθημα”
  ενίοτε είναι αναπόφευκτες – δίκοπο μαχαίρι.
  Διαβάζοντας προσεκτικά τα παρακάτω θα καταλάβεις οτι
  η παρουσία της “έξωθεν καλής μαρτυρίας” είναι μεν σημαντική, όχι όμως ζωτική
  Παρακαλώ :

  Click to access HAMAS_YESTERDAY_TOMORROW.PDF

  Click to access hamas_e017.pdf

 16. Καλησπέρα. Ως προς το αρχικό άρθρο, θα νευριάσω με την αμφισβήτιση του ολοκαυτώματος (σόαχ) και δεν πρέπει. Ας απευθύνω όμως ένα ερώτημα προς τους φίλους Έλληνες, να προς τον Δευκαλίωνα που φαίνεται άνθρωπος της γόνιμης σκέψης :

  Ας υποθέσουμε ότι οι Γερμανοί κατέστρεφαν κάθε απόδειξη για το Σόαχ (ολοκαύτωμα) και όλο το μέλλον της ιστορίας, κρινόταν από τη γνώμη των Ελλήνων, επειδή είχαν ανέκαθεν την ικανότητα να φτιάχνουν βιβλιοθήκες. Υποθετικά δηλαδή, μας ρωτούσαν οι Αμερικάνοι για να δούνε τι θα γράψουν στην παγκόσμια ιστορία.
  Τότε άραγε, δεν θα σκεφτόμαστε και απαντούσαμε το εξής (;) :

  Αφού για δύο νεκρούς στρατιώτες, εξολόθρευαν ολόκληρα ελληνικά χωριά, είναι σίγουρο ότι για 500-1.000 γερμανικές προπολεμικές επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω πείνας, εξαφάνισαν με το φρικτότερο τρόπο που μπορούσαν, Εβραίους.

  Είναι ντροπή τού Καρατζαφέρη, να μην έχει νοιώσει τον Γερμανό μέχρι σήμερα και να κάνει τόσο κολωτούμπα σε αυτά που τράβηξε ο παππούς του – αν τράβηξε…

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s