Στο ημίφως

  • Ένα από τα αγαπημένα μας ιστολόγια έχει τον τίτλο Φωτομέρες και τον υπότιτλο Αστικά και άλλα τοπία. Ο συντάκτης του βρέθηκε πρόσφατα στα Γιάννενα και φωτογράφισε κρυφές γωνιές της πόλης. Μπορεί, βέβαια, το μνημείο για τους Εβραίους των Ιωαννίνων που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα να βρίσκεται σε κεντρική αρτηρία της πόλης, το βράδυ, ωστόσο, χάνεται κάτω από τις φυλλωσιές των δέντρων.

Κάτω απ' τα δέντρα, το μνημείο για τους Εβραίους των Ιωαννίνων. Πηγή: http://arcphotodays.blogspot.com/2010/09/blog-post_8822.html

 

 

3 thoughts on “Στο ημίφως

  1. Σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση και τα καλά λόγια. Προσθέτω εδώ σύνδεσμο για δύο φωτογραφίες σχετικές με τον εβραϊσμό της Καστοριάς:

    http://arcphotodays.blogspot.com/2011/07/blog-post_27.html

    Υπάρχει ένα ποίημα του Celan που τώρα αδυνατώ να εντοπίσω 🙂 , που μιλάει για την αγωνία να υπάρχουν μάρτυρες, μαρτυρίες γι’ αυτό που συνέβη ή και γι’ αυτό που υπήρξε. Στην περίπτωση του Καστοριανού Εβραϊσμού αυτή η αγωνία είναι πολύ πραγματική θαρρώ.

    • Αγνοούσα αυτές τις δύο φωτογραφίες και σας ευχαριστώ που τις επισημαίνετε. Όσον αφορά τον Celan, ίσως να εννοείτε το ποίημά του “Aschenglorie” με τους καταληκτήριους στίχους “Niemand/zeugt für den/Zeugen” (via).

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s