Ένοχος για αντισημιτικά σχόλια

  • Και ενώ στην Ελλάδα οι αντισημίτες δρουν και εκφράζονται ανενόχλητα:

Ολοκληρώθηκε η δίκη του Γκαλιάνο

Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ένοχο τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας

AFP PHOTO / JACQUES DEMARTHON (FILES) - A photo taken on June 22, 2011 shows fashion designer John Galliano arriving at the Paris' court hall for his trial. Πηγή: http://prdchroniques.blog.lemonde.fr/2011/09/08/john-galliano-condamne-pour-injures-publiques/attachment/1556/

Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε σήμερα ένοχο τον Βρετανό σχεδιαστή μόδας Τζον Γκαλιάνο για τα αντισημιτικά σχόλια που είχε κάνει σε καφέ του Παρισιού και τον καταδίκασε να καταβάλει πρόστιμο συνολικά 6.000 ευρώ με αναστολή.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Dior καταδικάστηκε από το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να καταβάλει πρόστιμο 4.000 ευρώ με αναστολή για περιστατικό που σημειώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2011 και πρόστιμο 2.000 ευρώ με αναστολή για άλλο περιστατικό που είχε σημειωθεί στις 8 Οκτωβρίου του 2010 στο ίδιο καφέ του Παρισιού.

Ο Γκαλιάνο θα πρέπει επίσης να καταβάλει ένα ευρώ για ηθική βλάβη στα θύματα των προσβολών του, τις οποίες διατύπωσε ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, όπως και σε πέντε αντιρατσιστικές οργανώσεις που προσέφυγαν εναντίον του. Επίσης θα πρέπει να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα στις SOS Racisme, Mrap, UEJF και Licra.

Η εισαγγελία είχε ζητήσει την επιβολή προστίμου τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο Γκαλιάνο είχε παραδεχτεί ότι υποφέρει από «τριπλό εθισμό» στο αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια και τα Βάλιουμ και ότι είχε κάνει θεραπεία αποτοξίνωσης για δύο μήνες στην Αριζόνα και στη συνέχεια στην Ελβετία.

«Σε όλη μου τη ζωή, πολεμούσα τις προκαταλήψεις, τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις», είχε προσθέσει.

Πηγή: tovima.gr

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s