Ο Χόφες Σέχτερ στην Καλαμάτα

[…] Σε μια προσπάθεια να προβληματίσει κι αυτός το κοινό του, δίνοντας του πολλά εναύσματα για αισθήματα και σκέψεις, εργάζεται και ο Χόφες Σέχτερ, χορευτής και χορογράφος που άφησε πριν από οκτώ χρόνια πίσω του το Ισραήλ και εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο για να βρει, όπως λέει, «ένα ήσυχο μέρος για να κοιτάξω μέσα μου». Αν και τότε έλεγε ανοιχτά στις συνεντεύξεις του ότι ο λόγος που έφευγε είχε άμεσα να κάνει με την πτώση των Δίδυμων Πύργων («η πολιτική και ο πόλεμος έμπαιναν μέσα από τα παράθυρα και τις πόρτες, ήταν παντού»), σήμερα, ύστερα από πολλά χρόνια στη νέα του πατρίδα στην οποία έχει μεγαλουργήσει, αρνείται πλέον να απαντήσει σε «πολιτικές ερωτήσεις», καθώς, όπως λέει, «δεν έχουν να κάνουν με μένα ούτε με το έργο μου».

Στην «Πολιτική Μητέρα» οι χορευτές του τα δίνουν όλα. Ζευγάρια που αγαπιούνται, αιχμάλωτοι σε απόγνωση, πλήθη που εξεγείρονται κάτω από μια φράση γραμμένη στο βάθος της σκηνής, «Οπου υπάρχει πίεση, υπάρχει χορός…». Ισως όταν μιλάμε για την τέχνη ενός χορευτή ή ενός χορογράφου τα πολλά λόγια να είναι περιττά. Και η πρόκληση, η ένταση ενός έργου σαν κι αυτά που προτείνουν η Απέργη και ο Σέχτερ, να βρίσκεται στο τι τελικά θα μας κάνουν να αισθανθούμε.

Οι παραστάσεις του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ολοκληρώνονται την Πέμπτη με την παράσταση του Χόφες Σέχτερ, ενώ την ίδια μέρα, στο Εθνικό Στάδιο θα δοθεί η παρουσίαση του εργαστηρίου χορογραφίας των πέντε ελληνικών ομάδων Amorphy, Lemurius, Νταλίκα, Πρόσχημα, Φόρα etc. («Ντοπαμίνες» Ελλήνων και αιχμάλωτοι σε απόγνωση της Σάντρας Βούλγαρη, εφ. Καθημερινή, 17-07-2011)

Advertisements

Υποβολή σχολίου / Votre commentaire / Ihr Kommentar dazu / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s