Η απάντηση του Άμπη Κοέν στο αντισημιτικό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” (5-4-2011)

  • Από τον κ. Σάββα (Άμπη) Κοέν λάβαμε και δημοσιεύουμε την απάντησή του σε πρόσφατο αντισημιτικό άρθρο του Φίλιππου Συρίγου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” με τίτλο “Ο νόμος του Ισραήλ” (5 Απριλίου 2011). 

Κε Συρίγo. Εάν λέγοντας ότι το Ισραήλ εξουσιάζει την παγκόσμια πολιτική και οικονομία, εννοείτε τους Εβραίους, σας απαντώ ότι πράγματι οι Εβραίοι, όπως και οι Έλληνες Χριστιανοί της διασποράς, σε σχέση με τον αριθμό τους κατέχουν μεγάλο και δυσανάλογο ποσοστό αξιωμάτων στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα ορισμένων χωρών. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σημαίνει ότι δρουν συνωμοτικά ! Θέλετε να μας πείτε π.χ ότι οι ‘κουτόφραγκοι΄ Γάλλοι εξέλεξαν τον Ελληνοεβραϊκής καταγωγής Σαρκοζί, προκείμενου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα κάποιων σκοτεινών συνωμοτών και όχι τα δικά τους ;;;

Οι Αυστριακοί συμπατριώτες του Χίτλερ, είχαν πέσει και αυτοί θύματα πλεκτάνης όταν από το 1970 έως το 1983 εκλέγανε για καγκελάριο τον Εβραϊκής καταγωγής Μπρούνο Κράισκι ;;;

Σχετικά με το τι γυρεύει το Ισραήλ στην Ευρώπη σας αναφέρω ότι το μεγαλύτερο μέρος των Ισραηλινών, είναι απόγονοι Ευρωπαίων Εβραίων, οι οποίοι κατόρθωσαν, δυστυχώς για πολλούς αντισημίτες, που δηλώνουν φυσικά αντισιωνιστές, να γλιτώσουν από τον Χίτλερ !

Σας υπενθυμίζω επίσης την μεγάλη συνεισφορά των Εβραίων στον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, Αϊνστάιν, Φρόιντ κλπ.

Επίσης σύμφωνα με πολλούς Ευρωπαίους ηγέτες, το Ισραήλ είναι το οχυρό της δύσης ενάντια στην επέκταση των φανατικών ισλαμιστών. Ο αρχηγός της εθνικιστικής Ολλανδικής δεξιάς Geert Wilders, πρόσφατα δήλωσε ότι ‘αν πέσει η Ιερουσαλήμ, μετά θα πέσει η Αθήνα και μετά η Ρώμη’, αναγνωρίζοντας έτσι τον πολύ σημαντικό ρόλο του Ισραήλ, στην υπεράσπιση της Ευρώπης άρα και της Ελλάδος μας από την ισλαμοποίηση!

Κατανοώ και συμμερίζομαι πάντως την πίκρα σας , όταν συγκρίνεται το πώς φέρεται η Ελλάς στους νεκρούς αλλά και στους ζωντανούς ήρωές της, με το πώς τους φέρεται το Ισραήλ. Σίγουρα θα γνωρίζεται ότι ακόμα και σήμερα, σε αποθήκες της Αλβανίας βρίσκονται στοιβαγμένα σε κούτες, οστά πολεμιστών του 40, ενώ άλλα οστά βρίσκονται διάσπαρτα στα βουνά, τις πλάγιες και τα δάση της Β Ηπείρου .

Παρεμπιπτόντως ορισμένα από αυτά τα οστά ανήκουν σε Eλληνοεβραίους πολεμιστές .

Αισχρή επίσης είναι και η συμπεριφορά του Ελληνικού κράτους προς τους ζωντανούς αλλά και στους νεκρούς της ήρωες, της προδομένης ΕΛΔΥΚ ,όσο και στις μαρτυρικές οικογένειες των 1588 περίπου, ακόμα αγνοούμενων, της Κυπριακής τραγωδίας! Απαίσια επίσης είναι και η συμπεριφορά της πατρίδος μας, στον ήρωα Σταύρο Λάλα, ο οποίος αφού κάθισε 14 χρόνια στις Αμερικάνικες φυλακές για κατασκοπία υπέρ της Ελλάδος, το Ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν τον υποδέχθηκε με τιμές εθνικού ήρωα, όπως θα έκανε το Ισραήλ, αλλά αρνήθηκε μέχρι προσφάτως, να του χορηγήσει την Ελληνική υπηκοότητα !!!. Βάλτε λοιπόν το χέρι στην καρδιά σας κ Συρίγο και αναρωτηθείτε, μήπως τελικά αντί να ειρωνευόμαστε το Ισραήλ, όσον αφορά την συμπεριφορά του, προς τους ήρωές του, πρέπει να το μιμηθούμε ;;;

Σάββας (Άμπης) Κοέν

Καθηγητής Οικονομικών

Στην ίδια ενότητα: Η απάντηση του Χρήστου Κολοβού στο αντισημιτικό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας” και Φίλιππος Συρίγος: “Οι Ισραηλινοί κυβερνάνε τον κόσμο όλο” / Un journaliste grec affirme que “les Israéliens dominent le monde entier”

Υποβολή σχολίου / Votre commentaire / Ihr Kommentar dazu / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s