Νέο παραλήρημα του Σεραφείμ Πειραιώς

 • Δεν πέρασε, ίσως, απαρατήρητη η πρόσφατη παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β΄που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη “Καθημερινή”: “Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες που περνάει ο τόπος μας, επισημαίνει ευθύς εξαρχής ο κ. Ιερώνυμος, ο δημόσιος λόγος γίνεται δύσκολο άθλημα. Από τη μια είναι δημοφιλής η ανέξοδη επιλογή να γίνει καταγγελτικός, αλλά κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, αν προσπαθήσει να γίνει παρηγορητικός και ενισχυτικός. Και όμως, πρέπει να αρθρωθεί λόγος.” Στο άρθρο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δε γίνεται, εντούτοις, η οποιαδήποτε νύξη σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη εκδοχή του καταγγελτικού λόγου που προέρχεται από τους κόλπους της ίδιας της Ελλαδικής Εκκλησίας, την οποία εκπροσωπεί ο κ. Ιερώνυμος: εννοούμε τα κηρύγματα μίσους με έντονο αντιμνημονιακό, αντιευρωπαϊκό και αντισημιτικό χαρακτήρα που απευθύνουν ιεράρχες όπως ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος (εκπρόσωποί του “κατέφθασαν µε ειδικό ναυλωµένο όχηµα στην Πλατεία Συντάγματος ίνα εκφράσουν την αγανάκτησή τους”) ή ο Μητροπολίτης Πειραιώς που δείχνει να μη έχει πτοηθεί καθόλου από τη διεθνή κατακραυγή που προκάλεσε η πρόσφατη εμφάνισή του σε πρωινή εκπομπή του MEGA. Αμφότεροι, πάντως, δείχνουν να έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την εξής καίρια διαπίστωση του Αρχιεπισκόπου: “Εφ’ όσον, λιγότερο ή περισσότερο, υπήρξαμε όλοι μέρος της κρίσεως, μπορούμε να γίνουμε μέρος της αλλαγής. Εχουμε και τη δυνατότητα και το καθήκον να συμβάλουμε στη διαμόρφωση της υγιέστερης κοινωνίας που όλοι επιθυμούμε και οραματιζόμαστε. Μόνο που για το έργο αυτό χρειαζόμαστε τον κατάλληλο πνευματικό εξοπλισμό.” (“Πού πάμε;”) Υπόδειγμα στοχαστικού και νηφάλιου λόγου; Ασφαλώς. Ετοιμαστείτε τώρα για βίαια αλλαγή και μάλιστα από ομόθρησκο του Αρχιεπισκόπου.
 • Η κασέτα ξαναμπήκε σε λειτουργία. Μοναδικό νέο στοιχείο, η λατρεία για τους “αγανακτισμένους”:

[…] Ο,τι ανήκε στους λαούς σήμερα ανήκει στις πολυεθνικές του Σιωνισμού. Προδόθηκαν οι λαοί από τις δοτές ηγεσίες τους. Κεφάλαια και αγορές παραδόθηκαν στα αφεντικά των Μπίλντεμπεργκς. Αν δει κάποιος τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει στην Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Βρετανία κλπ.

Πρώτα η λέσχη «εκτίμησε» τα προσόντα του Μπλερ και κατόπιν τον «ανεκάλυψε» ο Βρετανικός λαός. Πρώτα η λέσχη «εκτίμησε» τα προσόντα του Σαρκοζί και κατόπιν τον «ανεκάλυψε» ο Γαλλικός λαός. Μέχρι και η πρώην «κομμουνίστρια» Μέρκελ μέσα από τους διαδρόμους της Λέσχης έφτασε στην θέση της Καγκελαρίας της Γερμανίας. Όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης είναι επιλεγμένοι από την λέσχη. Όλοι τους διορισμένοι να υπηρετούν τα αφεντικά τους εις βάρος των λαών που τους ψηφίζουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα συλλογικά όργανα της Ε.Ε. Από το θλιβερό Μπαρόζο μέχρι τον Σολάνα, όλοι λειτουργούν με «ραβασάκια» της Λέσχης.

Όποιος αντιδρά δεν πάει απλά σπίτι του αλλά φυλακή για διαφθορά. Έχουν στήσει μια βιομηχανία παραγωγής μελλοντικών ηγετών με την δύναμη των μέσων διεθνούς προπαγάνδας, τα οποία διαθέτουν δημιούργησαν μια τρομερή βιτρίνα για κάποια πολύ συγκεκριμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Το περίφημο Ivy League περιλαμβάνει 8 από αυτά απρόσιτα για τους πολλούς, προσιτά για τους εκλεκτούς της Λέσχης και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι ελέγχονται πλήρως με προέδρους σιωνιστές Εβραίους. Στο Τάφτ πρόεδρος είναι ο εβραίος Lawrence Bacow.

Στο Χάρβαρντ πρόεδρος είναι ο εβραίος Lawrence Summers, που διαδέχθηκε τον επίσης εβραίο Neil Redenstine. Στο Γέιλ πρόεδρος είναι ο εβραίος Richard Levin. Στο Πρίνστον πρόεδρος είναι η εβραία Shirley Tilghman, που διαδέχθηκε τον εβραίο Harvey Shapiro. Στο Κορνέλ πρόεδρος είναι ο εβραίος Jeffrey Lehman. Στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας πρόεδρος είναι η εβραία Judith Robin. Εκεί κατασκευάζονται οι δοσίλογοι της Νέας Τάξης και οι ηγέτες της Νέας Εποχής. Δεν φορούν πλέον κουκούλες, ούτε κρύβονται όπως οι προκάτοχοί τους. Σήμερα φορούν πανάκριβα ρούχα και τα πρόσωπά τους προβάλονται στα περιοδικά των αφεντικών τους. Σήμερα θεωρείται must να μιλούν μεταξύ τους in english, στην γλώσσα των αφεντικών.

Να λοιπόν, γιατί συγχαίρω από τα βάθη της ψυχής μου το κίνημα «αγανακτισμένων», να γιατί σπεύδω να ασπασθώ μετ’ ευλαβείας τον μαΐστορα του τόπου και του τρόπου μας κυρ Μίκη Θεοδωράκη και τους πανεπιστημιακούς μου δασκάλους Γ. Κασιμάτη και Αιδεσιμ. Κωνσταντίνο Μπέη που υψώνουν άφοβα το λάβαρο της αντίστασης στην άθλια σιωνιστική καταιγίδα και που χρεωστούν στην ιστορία τους να κατονομάσουν και να καταδείξουν όλους τους ανωτέρω στυγνούς εγκληματίες της γης.

Τελειώνοντας, από το ταπεινό μου μετερίζι του ελαχίστου διακόνου του ευχαριστιακού σώματος της Εκκλησίας με στεντόρια φωνή διασαλπίζω στο ευλογημένο μου ποίμνιο τους μακαρίους λόγους της οριακής Αποκαλύψεως «ο αδικών αδικησάτω έτι, και ο ρυπαρός ρυπαρευθήτω έτι, και ο δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω έτι, και ο άγιος αγιασθήτω έτι. Ιδού έρχομαι ταχύ, και ο μισθός μου μετ’ εμού, αποδούναι εκάστω ως το έργον έσται αυτού, εγώ το Α και το Ω, ο πρώτος και ο έσχατος, αρχή και τέλος» (22:12-13)

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Πηγή: IEROVIMA.GR, “Ο Σεραφείμ Πειραιώς συγχαίρει τους αγανακτισμένους και αποκαλύπτει το ρόλο των Σιωνιστικών κέντρων”, 03-06-2011. Διαβάστε και τη σχετική παρέμβαση του Φώτη Γεωργελέ: “Το δαιμονιώδες σιωνιστικό τέρας” (Athens Voice, 6-6-2011)

3 thoughts on “Νέο παραλήρημα του Σεραφείμ Πειραιώς

 1. Διδαγμα!!!
  Αυτός είναι Εβραίος,εκείνος είναι Εβραίος,ο άλλος είναι Εβραίος,αυτό ανήκει σε Εβραίο ,η τάδε ειναι Εβραία ,αυτό το ‘χουν Εβραίοι, …Αυτό είναι εν περιλήψει τα λόγια αγάπης προς τον Εβραικό λαό από τον Αγιο (!?) αυτόν άνθρωπο!!

 2. Κόλλησε η βελόνα, προφανώς. Την επόμενη φορά δε χρειάζεται να κουράζεται ο άνθρωπος, μπορεί να δημοσιεύσει απλά και μόνο κάποιο απόσπασμα του “Ο Αγών μου”.
  Δείτε πώς τον μιμείται και κάποιος ταπεινός ομόθρησκός του:

  (το τσιμπήσαμε από tweet του Αμπραβανέλ)

 3. Pingback: Ο καλός, ο κακός και ο αφελής Μητροπολίτης/The good, the bad and the naive Metropolite « Abravanel, the Blog

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s