Ο “φίλος του Σερφ” ξεσπαθώνει…

  • Στην ιστοσελίδα της “Ελευθεροτυπίας” δημοσιεύτηκε σήμερα η απάντηση του Φ. Συρίγου σε όσους “γελοίους” τόλμησαν να τον επικρίνουν. Στο απόσπασμα της απάντησης που παραθέτουμε,  συμπυκνώνεται, νομίζουμε, η νοοτροπία του σημερινού Έλληνα: ένα (επικίνδυνο) μείγμα θρασύτητας (“Συνεννοηθήκαμε τώρα;”-το “ρε” λείπει), ημιμάθειας αλλά και εντόνου αισθήματος αδυναμίας απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις:

«ΕΜΑΣ -γράφει ο Λ. Κωνσταντινόπουλος από την Πάτρα- τι μας νοιάζει αν κάνουνε τη χάρη στη Μακάμπι ή δεν την κάνουνε; Στο Ισραήλ σέβονται τον εαυτό τους και την πατρίδα τους, γι’ αυτό και τους κάνουνε χάρες. Ενώ εμάς, που δεν σεβόμαστε τίποτα, μας έχουν όλοι διά βίου».

ΑΠΟ ΤΗ διεθνή πρακτική, πάντως, προκύπτει κάτι άλλο. Οτι η διεθνής κοινότητα έχει θεσπίσει προνομιακή συμπεριφορά όχι απέναντι στις χώρες που σέβονται το δίκαιο και τις αποφάσεις των διεθνών οργάνων, αλλά απέναντι σ’ εκείνες που συστηματικά καταπατούν και τα δύο. Οπότε το περί σεβασμού παράδειγμα του καλού αναγνώστη κρίνεται τουλάχιστον ατυχές… (Φίλιππος Συρίγος, Περί Αντισημιτισμού, Ελευθεροτυπία 12-04-2011)

Σχετική ανάρτηση: Η απάντηση του Χρήστου Κολοβού στο αντισημιτικό δημοσίευμα της “Ελευθεροτυπίας”

Advertisements

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s