Όχι, αυτό δεν είναι Χριστιανισμός

[…] Νά ἀλλάξουμε μέ ριζοσπαστικές δομές τούς θεσμούς καί ἐπί τέλους νά πιέσωμε νά ἀντιμετωπιστεῖ τό σύμφωνο τῆς δῆθεν σταθερότητας πού εἶναι ὅλο λανθασμένο καί πού πρέπει νά ἀνατρέψει ἡ χώρα μας μαζί μέ τίς ἄλλες τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης γιά νά μπορέσουμε νά ὑπερβοῦμε τήν λαίλαπα τῆς παγκόσμιας οἰκονομικῆς κρίσης πού ἐνορχηστρώνει μαζί μέ ὅλες τίς παραπάνω παραμέτρους τό «ἐμφολεῦον» στήν μεγάλη ὑπερατλαντική χώρα Σιωνιστικό τέρας. Καί ἐδῶ μία ἀναγκαῖα διευκρίνηση πρός ἄρση τῶν «ἠθελημένων» παρερμηνειῶν, δέν ὁμιλοῦμεν γιά σημιτικό τέρας ἀλλά γιά σιωνιστικό τέρας καί ὁ νοῶν νοεῖτω …

(Ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, 9 Φεβρουαρίου 2010)

 

Αν η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Χριστιανισμός γενικότερα θέλουν να επιβιώσουν ως θρησκεία, θα πρέπει να προσέξουν καλά ποιους ανέχονται στους κόλπους τους. Και δεν εννοώ μόνο τους παιδόφιλους που καραδοκούν. Εννοώ, επίσης, κάποιους ρασοφόρους οι οποίοι, με την ανοχή δημοσιογράφων μεγάλων καναλιών, δε διστάζουν να διακηρύξουν, μεταξύ άλλων, ότι “ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν όργανο του Διεθνούς Σιωνισμού” (στο δωδέκατο και δέκατο τρίτο λεπτό του βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του MEGA, 20-12-2010). Αν οι κκ. Οικονομέας και Καμπουράκης  (Κοινωνία ‘Ωρα Mega) ήταν αρκετά έντιμοι και διαυγείς, θα έπρεπε να είχαν διακόψει τη συνομιλία σε εκείνο ακριβώς το σημείο και να μην είχαν επιτρέψει σ’ έναν φιλοναζιστή μεταμφιεσμένο σε παπά να χύνει το δηλητήριό του για τριάντα ολόκληρα λεπτά.

Παραθέτουμε αμέσως παρακάτω δύο σχόλια από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν:

Τάδε έφη Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2010 11:23

20.12.2010

Από την πρωινή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega»

http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp

Δυστυχώς ο Πειραιώς δεν είναι μόνος του στο θέμα αυτό. Ας μη ξεχνάμε και τον Θεσσαλονίκης.

Αναρωτιέμαι τι λέει για όλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας;

Αναρωτιέμαι τι λέει για όλα αυτά η Ελληνική πολιτεία. Και μη μας πει η πολιτεία πως δεν ανακατεύεται με τα της εκκλησίας διότι δεν ζητάω αυτό. Ζητάω να μάθω αν συμφωνεί ή διαφωνεί.

Ας το πει καθαρά για να ξέρουμε και εμείς η πολίτες αυτής της χώρας, που τυχαίνουν να έχουν διαφορετική θρησκεία από την πλειοψηφία, που πατάμε.

Ζαν Κοέν

 

Π Α Ρ Α Λ Η Ρ Η Μ Α  Μ Ι Σ Ο Υ Σ  Α Π Ο  Τ Ο Ν  Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η  Π Ε Ι Ρ Α Ι Ω Σ  Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ

Τρίτη, 21 Δεκέμβριος 2010 11:40

20.10.2010

ΚΡΗΣΑΡΑ

Ένα κήρυγμα μίσους από τα χείλη ενός «Αγίου». Να ποιοι φταίνε για τα δεινά του κόσμου. Ο Σιωνισμός και φυσικά οι Εβραίοι.

Τα ίδια έλεγε και ο Χίτλερ, στέλνοντας στα κρεματόρια 6.000.000 αθώους ανθρώπους. Τα ίδια λένε και όλοι οι φασίστες, οι ρατσιστές και οι αντισημίτες.

Να τα ακούς όμως από άνθρωπο που κηρύττει τον λόγο του Θεού, και την καλοσύνη και την αγάπη που γι΄αυτήν μίλησε ο (Εβραίος) Ιησούς Χρηστός, δείχνει το αβυσσαλέο μίσος που έχει μέσα του και που φυσικά δεν συνάδει με το ιερατικό του αξίωμα.

Αυτές ακριβώς οι θεωρίες είναι ναζιστικές και οδηγούν τους ανθρώπους να μετατραπούν σε κτήνη όπως έγινε και το 1943 και να ξαναεπαναλάβουν ένα ακόμα Ολοκαύτωμα στους λίγους ανθρώπους που απέμειναν μετά την ναζιστική γενοκτονία μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίοι.

Αυτά τα κηρύγματα οδηγούν στο μίσος και όχι στην αγάπη του Ιησού Χριστού.

ΟΧΙ δεν είναι αυτός ο Χριστιανισμός.

ΟΧΙ δεν είναι αυτή η Χριστιανική εκκλησία.

Ο «Άγιος» Σεραφείμ είναι ότι χειρότερο έχει να επιδείξει ο Χριστιανισμός. Αυτός ο άνθρωπος είναι και Μητροπολίτης !!! Αυτά προφανώς θα λέει και στο ποίμνιό του όταν ανερυθρίαστα τα λέει από το βήμα της τηλεόρασης που του έδωσαν στην εκπομπή τους «Κοινωνία Ώρα MEGA» στις 20/12/2010 το πρωί ο κος Καμπουράκης και ο κος Οικονομέας και τον οποίο άκουσαν χιλιάδες τηλεθεατές.

Να λοιπόν κε Μητροπολίτη Σεραφείμ. Εδώ είμαστε οι λίγοι που απομείναμε από την γενοκτονία των ναζί. Αφού εμείς είμαστε και πάλι η αιτία των δεινών του κόσμου, ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΜΑΣ και ύστερα προσευχηθείτε στο όνομα του Ιησού Χριστού. Να είστε όμως βέβαιος ότι όση καλοσύνη και αν έχει ΕΚΕΙΝΟΣ εσάς ποτέ δεν θα σας συγχωρήσει.

Μωρίς Χατζής

Ελπίζω ότι το ΚΙΣ και οι εβραϊκές κοινότητες και ιδιαίτερα η κοινότητα των Αθηνών, θα πάρουν επιτέλους δυναμικά θέση γι΄αυτές τις προκλητικές και αντισημιτικές δηλώσεις.

Κάντε κλικ στο παρακάτω link να δείτε τις σχετικές δηλώσεις του Μητροπολίτη.

http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp

Δεν παίρνουμε θέση στις πολιτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη παρά μόνο στις  αντισημιτικές του θέσεις.

Ευχαριστώ τον Ζαν Κοέν για την βοήθειά του.

 

One thought on “Όχι, αυτό δεν είναι Χριστιανισμός

  1. Pingback: Ο καλός, ο κακός και ο αφελής Μητροπολίτης/The good, the bad and the naive Metropolite « Abravanel, the Blog

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s