Η “Αντιναζιστική Πρωτοβουλία” επιτέλους αθωώθηκε

Η απαλλαγή της “Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας” από τις γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες ενός ναζιστή ήταν μια απόφαση που περιμέναμε από καιρό. Το κείμενο που ακολουθεί το εντοπίσαμε στην πάντα ενημερωμένη ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΜΙΛΗΣΕ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010

Κρησάρα 6.12.10

Σήμερα 6 Δεκεμβρίου άρχισε και τελείωσε η αναβληθείσα δίκη των τριών μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, Άννα Στάη, Ρένα Κούτελου, και Χαράλαμπου Κατσιάπη.

Εκλήθη ως μάρτυς κατηγορίας ο γνωστός φασίστας-ναζιστής Κ. Πλεύρης ο οποίος με την γνωστή ρητορική του προσπάθησε να υπερασπιστεί κάποιους δικαστές που κατηγορούσαν τα μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, ότι είχαν αντισημιτικές και φασιστικές συμπεριφορές κατά την διάρκεια της προηγούμενης δίκης που έγινε και αφορούσε το βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια.».

Κατά την διάρκεια της εξέτασής του ως μάρτυς κατηγορίας (ποιος; Ο ναζιστής εναντίον των αντιναζιστών !…) παρεδέχθει ανερυθρίαστα (πώς να ερυθριάσει όταν στις φλέβες του κυλά αντί αίμα, αντισημιτικό δηλητήριο;) ότι «ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ…»(αυτός ο άνθρωπος θεωρεί τίτλους τιμής και επαίρεται ότι είναι φασίστας, ρατσιστής, ναζιστής, αντιδημοκράτης και αντισημίτης). Αυτό εμείς το θεωρούμε ανθρώπινη κατάντια.

Κατόπιν εξετάστηκαν τρεις μάρτυρες οι κύριοι Ηλίας Ζαφειρόπουλος, Αλμπέρτος Ρευτάν και Δημήτρης Ψαράς (ο τέταρτος μάρτυς κος Ηλίας Νάχμαν δεν καλέστηκε), οι οποίοι με πολλή καλή παρουσία και άψογο τρόπο υπερασπίστηκαν τους κατηγορουμένους.

Κατόπιν εξετάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι της Α.Π. οι οποίοι με θάρρος είπαν ότι αυτά που έγραφαν στις αφίσες και στις ανακοινώσεις τους (ότι δηλαδή εντός της δικαιοσύνης υπάρχει κύκλωμα συγκεκριμένων δικαστών που διαπνέονται από ναζιστικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές ιδέες) αποδεχόμενοι ότι αυτά που έγραφαν ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΛΛΑΒΗ. Αυτή η υπερήφανη αλλά και συνεπής στάση τους έκανε αίσθηση στο ακροατήριο που αυτή τη φορά είχε γεμίσει την αίθουσα.

Κατόπιν αγόρευσε ο κος εισαγγελέας ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε ότι υπήρχε δόλος και ότι αυτά που έγραφε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία προκαλούν ανησυχία στους πολίτες και συντασσόμενος με το κατηγορητήριο ζήτησε την καταδίκη τους.

Κατόπιν αγόρευσαν οι δύο δικηγόροι της υπεράσπισης κος Γεώργιος Δούδος ο οποίος ήρθε από την Θεσσαλονίκη και ο κος Νίκος Τζένος, ο οποίος ήρθε από τα Καλάβρυτα προκειμένου να υπερασπιστούν αφιλοκερδώς τους τρεις κατηγορουμένους και με υπέροχες αγορεύσεις απέδειξαν ότι και τις δικαστικές αποφάσεις βάσει του Συντάγματος και της Δικονομίας, έχουν δικαίωμα να κρίνουν οι πολίτες , αλλά και ότι ο αντισημιτισμός έχει στη χώρα μας το θλιβερό προνόμιο της πρωτιάς σε όλη την Ευρώπη.

Το δικαστήριο θεώρησε περαιωμένη την ακροαματική διαδικασία και απεσύρθη για να βγάλει την απόφαση.

Στις 2 το απόγευμα μας ανακοινώθηκε η απόφαση και εν μέσω ενθουσιασμού και χειροκροτημάτων.

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

Αυτό σημαίνει ότι η δικαιοσύνη αθώωσε αυτούς που έγραφαν ότι ανάμεσα στους δικαστές υπάρχει κύκλωμα δικαστών με ναζιστικές, φασιστικές και αντισημιτικές αντιλήψεις και εμμέσως αυτό δίδει και μία απάντηση γιατί ο ναζιστής, φασίστας, αντιδημοκράτης, ρατσιστής Κ. Πλεύρης αθωώθηκε παμψηφεί ακόμα και με την σφραγίδα του Αρείου Πάγου.

Αυτή η ιστορική απόφαση είναι η αρχή για να αφυπνιστούν οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Έλληνες Εβραϊκού θρησκεύματος και να παραδειγματιστούμε από την ηρωική στάση των τριών μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και να αγωνιστούμε ούτως ώστε ο ναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός να πάψουν να δηλητηριάζουν την Ελληνική κοινωνία.

Τέλος εμείς οι Εβραίοι ας μην ξεχνάμε ότι διανύουμε τις ημέρες του εορτασμού του Χανουκά.

Ένα χαστούκι τότε στον εκλεκτό του Πλεύρη, Αντίοχο τον Επιφανή, ένα χαστούκι τώρα στον ναζιστή Κ. Πλεύρη από την δικαιοσύνη.

5 thoughts on “Η “Αντιναζιστική Πρωτοβουλία” επιτέλους αθωώθηκε

 1. όσο δεν αντιδρούν τα θύματα του ελληνικού φασισμού, του εθνικισμού και του αντισημιτισμού στο σημερινό καθεστώς δεν πρόκειται να έλθει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην πατρίδα μας…
  ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη μας της οποίας η τοπική άρχουσα τάξη ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ οτιδήποτε οθωμανικό αλλά κυρίως εβραϊκό…
  πότε επιτέλους θα μάθουμε από τους εβραίους συμπολίτες μας ποιοί συνεργάτες των ναζί κυρίως τουρκοασιατικής προέλευσης/εποικοι/πρόσφυγες λήστεψαν τις εβραϊκές περιουσίες ως αντάλλαγμα για την κατάδοσή τους στους ναζί…????
  οικογένειες οι οποίες αποτελούν σήμερα την εθνικιστική άρχουσα τάξη της θεσσαλονίκης μας…
  έξω η χούντα από το ελληνικό κράτος…!!!

 2. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη δημοσίευση΄και τη συμπαράστασή σας! Ο αγώνας κατά του αντισημιτισμού είναι κοινός και πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερο πείσμα με μεγαλύτερη δύναμη. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
  Με βαθιά εκτίμηση
  εκ μέρους της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας
  Άννα Στάη

 3. Μόνο που ο Αντίοχος ο Επιφανής δεν δεχθηκε κανένα χαστούκι απο εβραιο.Το αντίθετο μάλιστα… Γιατί όμως εναν Ελληνα που έζησε το 175 πΧ?

 4. Pingback: Ο Νίκος Τζένος (1956-2015) για την ανθεκτικότητα του ελληνικού αντισημιτισμού | Against antisemitism – Ενάντια στον αντισημιτισμό

 5. Pingback: O Νίκος Τζένος (1956-2015) για την ανθεκτικότητα του ελληνικού αντισημιτισμού | grassrootreuter

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s