Νέο αξιόλογο ιστολόγιο: “Αθήνα Ιερουσαλήμ Τώρα”

  • Αναδημοσιεύουμε το ιδρυτικό κείμενο του ιστολογίου “Αθήνα Ιερουσαλήμ Τώρα” που αναρτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2010. Ευχόμαστε καλή συνέχεια στον δημιουργό του.

Αθήνα-Ιερουσαλήμ, μια νέα προσέγγιση

Μια νέα μορφή επικοινωνίας ξεκινάει, ένας νέος τρόπος καταγραφής των ειδήσεων που αφορούν το Ισραήλ.

Πιστεύουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ είναι σημαντικές, αμοιβαία επωφελείς και μπορούν να βελτιωθούν περισσότερο. Κάθε ουσιαστική σχέση όμως προϋποθέτει την κατανόηση της άλλης πλευράς, πέρα από στερεότυπα και συνθηματολογία.

Φιλοδοξία μας είναι να καλύψουμε το κενό και να αντιμετωπίσουμε την προκατάληψη που υπάρχει σε μεγάλος μέρος των ελληνικών ΜΜΕ και στο διαδίκτυο όσον αφορά σε θέματα σχετικά με το Ισραήλ και την Μέση Ανατολή, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και την πραγματικότητα του Ισραήλ πέρα από την πολιτική επικαιρότητα. Σε αυτή την κατεύθυνση, αυτή η ιστοσελίδα θα καταπολεμά φαινόμενα που ενισχύουν την προκατάληψη όπως ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η ξενοφοβία.

Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες αρκεί να γίνονται με πολιτισμένο τρόπο. Όμως τα όποια υβριστικά ή ρατσιστικά σχόλια θα διαγράφονται αμέσως. Ελπίζουμε ότι αυτή η ιστοσελίδα θα μετατραπεί σε έναν γόνιμο χώρο διαλόγου για θέματα που αφορούν το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή και τις σχέσεις Ελλάδος – Ισραήλ.

Χρήστος Παπαγεωργίου

Advertisements

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s