Δελτίο Τύπου της “Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας” για τον εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων

  • Από την “Αντιναζιστική Πρωτοβουλία” λάβαμε και (ανα)δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αφορά τον εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων και την αναλγησία των διαφόρων πολιτικών φορέων απέναντι στην άνοδο της αντισημιτικής βίας στην Ελλάδα.

  • L’Initiative contre le nazisme nous a fait parvenir un communiqué de presse où elle appelle à un sursaut contre la montée de l’antisémitisme et de l’intolérance en Grèce, et plus particulièrement sur l’île de Crète où une synagogue a été incendiée à la mi-janvier. L’Initiative contre le nazisme accuse en outre le monde politique grec de rester inactif face à la recrudescence d’ incidents antisémites dans des villes comme Ioannina, Larissa ou Athènes.

Από τις βεβηλώσεις στο κάψιμο

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ!

Οι ναζιστές αποθρασύνονται

Μέσα σε διάστημα 20 ημερών έγιναν δύο εμπρηστικές επιθέσεις στη συναγωγή στα Χανιά. Η πρώτη επίθεση έγινε στις 5 Γενάρη και οι δράστες εκτόξευσαν και μία πλάκα σαπούνι (!) στον εξωτερικό τοίχο της Συναγωγής. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση δύο μεταναστών η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε γρήγορα και οι δράστες δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Μετά την πρώτη επίθεση ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, προφανώς «ξέχασε να προστατεύσει» τους έλληνες εβραίους πολίτες. Όπως καταγγέλλει ο διευθυντής της Συναγωγής κ. Σταυρουλάκης παρόλο που είχε επισημανθεί η ανάγκη για φύλαξη, δεν έγινε καμία τέτοια κίνηση από την αστυνομία. Στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου της 16 Γενάρη σημειώθηκε ο δεύτερος πιο μεγάλος εμπρησμός που προκάλεσε πολύ σημαντικές ζημιές στη Συναγωγή καίγοντας ένα μεγάλο τμήμα του αρχείου της και των σπάνιων βιβλίων που είχε στη βιβλιοθήκη της.

Η διπλή εμπρηστική επίθεση στη Συναγωγή των Χανίων αποτελεί κορύφωση ενός μπαράζ αντισημιτικών επιθέσεων σε συναγωγές, εβραικά μνημεία και νεκροταφεία που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στο Βόλο, στη Λάρισα, στην Κέρκυρα, στη Αθήνα, και στα Γιάννινα.

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καταγγέλλει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που κάλυψαν με την ουσιαστική σιωπή τους τη διπλή εμπρηστική επίθεση στα Χανιά!

Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα εγκρίνουν τη νομιμότητα της δολοφονικής συμμορίας των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής».

Είναι οι ίδιοι που νομιμοποίησαν το γενοκτονικό αντισημιτισμό καλύπτοντας την αθώωση του ναζιστή Κ. Πλεύρη!

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θεωρεί ιδιαίτερα υπεύθυνους γι αυτή την κατάσταση, τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς που είναι αντισημίτες!

Καλούμε όλους τους δημοκράτες σε συναγερμό και αγώνα για να πολεμήσουμε τον κανιβαλικό αντισημιτισμό που έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια του στο κράτος, στη δικαιοσύνη και σε όλα στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Αθήνα 20 /1/2010

Advertisements

2 thoughts on “Δελτίο Τύπου της “Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας” για τον εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων

  1. Pingback: Αλληλεγγύη στα αδίκως δικαζόμενα μέλη της “Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας” / Solidarität mit den ungerechterweise verfolgten Mitgliedern der “Antinazi-Initiative” «

  2. Pingback: Αθωώνουν τον Ναζισμό και Δικάζουν τους Δημοκράτες « Abravanel

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s