“Προσαγωγές υπόπτων στην Αστυνομία” σύμφωνα με τα “Χανιώτικα Νέα”

Τα “Χανιώτικα Νέα” δημοσίευσαν χθες, 20 Ιανουαρίου, ένα ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρονται τα εξής ενδιαφέροντα:

Εννιά ακροδεξιές επιθέσεις σε δύο μήνες στα Χανιά!
Διευρύνονται οι αντιδράσεις -σε παγκόσμιο επίπεδο- για την ανεξέλεγκτη – ανησυχητική δράση αγνώστων ατόμων μετά και τον δεύτερο εμπρησμό της Εβραϊκής Συναγωγής στην παλιά πόλη των Χανίων. Σύσσωμοι οι φορείς των Χανίων καταδικάζουν τις ενέργειες αυτές.
Οι υποψίες των αρχών αλλά και των φορέων στρέφονται σε ακροδεξιά κατεύθυνση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων στην Αστυνομία. Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση “γίνονται επισταμένες έρευνες προς όλες τις πιθανές κατευθύνσεις”. Ο δεύτερος εμπρησμός της Συναγωγής είναι η ένατη επίθεση με ρατσιστικό – φασιστικό υπόβαθρο που γίνεται στα Χανιά μέσα σε δύο μόλις μήνες! Κάποιοι φορείς συνδέουν ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις, όπως τον εμπρησμό της Συναγωγής με τον εμπρησμό στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών. Οπως και να ‘χει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Αστυνομίας, προκύπτει ότι οι δράστες ήξεραν καλά τον χώρο, μπήκαν από παράπλευρα, θερινά (υπαίθρια) καταστήματα -παραβιάζοντας ένα παράθυρο- στον αύλειο χώρο της Συναγωγής. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν 2.500 τίτλοι σπάνιων βιβλίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει κάμερα παρακολούθησης στο σημείο από το οποίο εισήλθαν στα καταστήματα για να συνεχίσουν προς τη συναγωγή. Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες αρκετές μέρες πριν είχαν ξεσυνδέσει την κάμερα που θα κατέγραφε τις κινήσεις τους! Η Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων -Ετζ Χαγίμ όπως ονομάζεται- είναι κτίσμα του τέλους του 15ου αιώνα – αρχών του 16ου αιώνα. Αποκαταστάθηκε και ξανάρχισε να λειτουργεί το 1999 αποτελώντας ένα σημαντικό μνημείο της πόλης. (Γιάννης Λυβιάκης “Διευρύνονται οι αντιδράσεις“).

Στο ίδιο δημοσίευμα καταγράφονται όλες οι αντιδράσεις των τοπικών αρχών και κομμάτων για τον καταστροφικό εμπρησμό της Συναγωγής των Χανίων. Απουσιάζει οποιαδήποτε καταδίκη εκ μέρους της τοπικής Εκκλησίας…

Advertisements

2 thoughts on ““Προσαγωγές υπόπτων στην Αστυνομία” σύμφωνα με τα “Χανιώτικα Νέα”

  1. Such rubbish never in my life and we all know no one will ever be charged. Even if someone is charged, be assured the Greek Church in Chania plus LA.O.S & other right wing organisations will intimidate everyone. I think something similar happened with Plevris, correct if I’m wrong.

Υποβολή σχολίου / Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s