Ποιοι έκαψαν ιερά βιβλία στη Συναγωγή της Κέρκυρας; Θα το μάθουμε ποτέ;

Λόγω πολυήμερης απουσίας δεν μπορέσαμε να σχολιάσουμε έγκαιρα την απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής της Κέρκυρας Scuola Greca (19 Απριλίου). Από την on-line έκδοση της εφημερίδας “Ενημέρωση”, πληροφορούμαστε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μάς διαβεβαίωσε πως “οι ελληνικές αρχές έχουν λάβει ήδη οδηγίες να ασκήσουν εντατικές προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών και την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη.” Αύριο κλείνει ο μήνας και δεν έχουμε ακόμα διαβάσει το παραμικρό για κάποια προσαγωγή υπόπτων. Αν συνεχίσουν έτσι, οι αστυνομικές αρχές θα δώσουν στα ναζιστικά καθίκια το ίδιο μήνυμα που τους είχαν δώσει και το 2009, μετά την τετραπλή βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου Ιωαννίνων: “Συνεχίστε”. Θυμίζουμε ότι και τότε δεν είχε γίνει η παραμικρή προσαγωγή υπόπτων.

Οι δημοσιογράφοι δεν θα πρέπει επιτέλους να διενεργήσουν έρευνα για να διαπιστώσουν αν οι αστυνομικές αρχές κάνουν πράγματι τη δουλειά τους; “Η Ελληνική Δημοκρατία, έγραφε χτες ο Αλέξης Παπαχελάς, χρωστάει την απάντηση σε τρία καίρια ερωτήματα: ποιος οργάνωσε την επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ποιοι ήταν αυτοί που έριξαν τις μολότοφ που έκαψαν τους τρεις υπαλλήλους της Marfin πριν από ένα χρόνο και τέλος ποιοι ήταν αυτοί που επετέθησαν με δολοφονικές διαθέσεις στον πρώην υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.” Ξεχάσατε κάτι, κύριε Παπαχελά. Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστάει την απάντηση και σ’ ένα τέταρτο ερώτημα: Ποιοι είναι αυτοί που βάσει οργανωμένου σχεδίου έχουν βαλθεί να κατακάψουν τις Συναγωγές και τα εβραϊκά κοιμητήρια της χώρας;

Την Κέρκυρα, που έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια από τις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά αφανισμού των Εβραίων κατοίκων της στο Ολοκαύτωμα, την πόλη που οι Εβραίοι έχουν μια ιστορική παρουσία αιώνων με συνεισφορά στη ζωή της και τον πολιτισμό της, τη γενέτειρα του συγγραφέα και φιλόσοφου Αλμπέρ Κοέν, επιλέγουν κάποιοι να χτυπήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι οπαδοί του Χίτλερ ξεκίνησαν την εφαρμογή του σχεδίου της «Τελικής Λύσης» του εβραϊκού προβλήματος: Με το κάψιμο βιβλίων και συναγωγών. Και θέλουν προφανώς να συνοδεύσουν και συμβολικά τις απαράδεκτες πράξεις τους, αφού επιλέγουν την ιερή ημέρα του εβραϊκού Πάσχα, την ημέρα που οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την απελευθέρωση των προγόνων τους από τον Αιγυπτιακό ζυγό, την ημέρα που συμβολίζει την ελευθερία, ο Αντισημιτισμός εκδηλώνεται με τον χειρότερο τρόπο για να εκφράσει το μίσος και το φανατισμό.

(Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου του ΚΙΣ)

Αξίζει να δείτε σχετικό απόσπασμα από την ταινία-σταθμό Shoah (1985) του Claude Lanzmann για τον εκτοπισμό των Εβραίων της Κέρκυρας στα στρατόπεδα του θανάτου:

 

Published by DiKra

Blogging on antisemitism and the memory of the Shoah in Greece & Europe

13 thoughts on “Ποιοι έκαψαν ιερά βιβλία στη Συναγωγή της Κέρκυρας; Θα το μάθουμε ποτέ;

  1. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν θέλουν ποτέ να δουν Ισραηλινούς και Έλληνες μαζί. Δυστυχώς, τόσο η Ελλάδα όσο και το Ισραήλ, δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, και δυστυχώς και στις δύο αυτές χώρες έχουν φτιάξει τους μηχανισμούς εθνικής ασφάλειας οι ίδιοι οι καταστροφείς των δύο αυτών λαών. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, χρήσιμοι ηλίθιοι Έλληνες και Εβραίοι υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι υπηρετούν λόγω αφέλειας τους ίδιους τους σφαγείς τους.

    1. Προσωπικά δεν έχω υπόψη μου οργανωμένες ομάδες στο Ισραήλ που να προωθούν το ανθελληνικό μίσος. Ενώ στην Ελλάδα, είναι “προοδευτικό” το να δηλώνεις αντισιωνιστής…

      1. Υπάρχει μεγάλη σύγχιση σχετικά με το τι σημαίνει σιωνισμός. Ναι υπάρχουν οργανωμένες ομάδες στην Ελλάδα που τη ρίζα τους έχουν μέσα στην καρδιά του τρίτου ράϊχ, και στην ουσία είναι κλώνοι του. Ίδιες οργανώσεις υπάρχουν σε πολλές χώρες.
        Όταν λέω ότι και στις δύο χώρες έχουν φτιάξει τα βαθιά κράτη, ενοώ ότι δεν ήταν κανείς άλλος παρά ο ναζιστής Γκέλεν και οι ανθρώποι του, που και στην Ελλάδα και στο Ισραήλ έστησε με δικές του ιδέες τις ανάλογες μυστικές υπηρεσίες. Σε αυτό το ζήτημα υπήρξαν αφελείς οι Ισραηλινοί. Ο Γκέλεν δεν έπρεπε να αλωνίζει ούτε στην Ελλάδα ούτε στο Ισραήλ, αυτή είναι η άποψή μου. Η σχολή της δικής του σκέψης σήμερα είναι η ισχυρότερη στο κόσμο, και έχει κάνει τον κόσμο άνω κάτω.

      2. Και να σου πω και κάτι ακόμα, και στισ ΗΠΑ ο Γκέλεν έφτιαξε την κεντρική υπηρεσία πληροφοριών, και στην σημερινή γερμανία την αντίστιχη “Ντι Ντι Ντι”. Δηλαδή, μέσα από το μυαλό ενός ναζιστή έχουν βγει οι δομές τόσο του Ισραηλινού, όσο και του Ελλαδικού, και του Αμερικανικού, και πολλών άλλων κρατών. Ο πρωτόγονος γερμανικός νόμος της ζούγκλας, του ισχυρού, δεσπόζει αγαπητέ μου μέσα στους βαθύς κρατικούς μηχανισμούς πολλών κρατών. Δεν σου λέω ότι το ισραήλ έχει ναζιστές, αλλά ήταν τεράστιο λάθος του να εμπιστευθεί ένα ναζιστή να του φτιάξει την μοσάντ. Ο Γκέλεν έφτιαξε τη μοσάντ, όπως έφτιαξε και τη σια.

    2. Σιδηρούντιε, νομίζω ότι ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα μας, που είναι η ατιμωρησία. Πιστεύεις πραγματικά ότι το “δίκτυο Γκελέν” ευθύνεται για το ότι η Ελληνική Αστυνομία “ψάχνεται” στην Κέρκυρα σαν να ήταν το νησί των Φαιάκων η Νέα Υόρκη; Καλό θα ήταν, επίσης, να είμαστε πολύ προσεκτικοί με γενικεύσεις του τύπου “ο Γκέλεν έφτιαξε τη μοσάντ, όπως έφτιαξε και τη σια”.

      1. Άλλο το δίκτυο γκέλεν, άλλο ο ίδιος και άλλο όλες οι υπηρεσίες που έχουν φτιαχτεί από γερμανούς. Η γερμανική σκέψη, η γερμανική στρατηγική έχει ποτίσει το σημερινό λεγόμενο δυτικό κόσμο, και αυτός που έφτιαξε τα υποσυνείδητα πολλών χωρών δεν είναι άλλος από τον γερμανικό τρόπο σκέψης. Παρακλάδι της γερμανικής σχολής είναι πίσω από τον εμπρησμο της συναγωγής, είτε αυτό είναι ελληνικό είτε όχι.
        μεγάλο λάθος των ηπα και του ισραήλ και της ελλάδος και της τουρκίας και πολλών άλλων που πάτησαν πάνω σε γερμανικά θεμέλια για να φτιάξουν τις υπηρεσίες τους, αυτό έχω να πω. γερμανοί είναι πίσω από τα θεμέλια πολλών κρατών και πατέρας όλων τους ο γκέλεν. τα θεμέλια αυτά θα γίνουν αιτία της καταστροφής πολλών από εμάς, διότι είναι πρωτόγονα. έτσι πιστεύω.

        πολύ προσεκτικοί πολύ είναι αυτοί που δεν λένε τίποτα, και δεν κάνουν τίποτα. εγώ είμαι απο τους απρόσεκτους.

      2. Καλά κάνεις που είσαι απρόσεκτος. Απλώς, πρόσθεσε και κανα λινκ (ή βιβλιογραφική παραπομπή) σε αυτά που λες (=φιλική και όχι “υπεράνω” συμβουλή). Καλό βράδυ.

      3. αγαπητέ, ο κόσμος την πάτησε αλα γερμανικά δύο φορές, και κατα την άποψή μου τώρα την πατάει και τρίτη, και θα είναι η τελευταία. τι λινκ να σου δώσω, ότι λέω και ότι κάνω σε όνειρα το έχω δει και δεν ζήτησα από κανέναν στα σοβαρά να με πάρει.
        καλό βράδυ, ή καλή μέρα, και όλα τα καλά γενικώς.

      4. να πάλι η απροσεξία. παραπάνω ήθελα να πω “και ΔΕΝ θα είναι η τελευταία” τον ΔΕΝ αφορά τον γερμανικό ρατσισμό που έιναι κάτι το οποίο ορίζει συνθέμελα ολόκληρους λαούς της βόρειας ευρώπης. από τη γέννα τους είναι βαμμένοι πολλοί βόρειοι στο χρώμα της ράτσας, και αυτό δεν θα αλλάξει αν δεν τους ταπεινώσει καποιος. το πιθανότερο είναι ό,τι πάλι αυτοί τον κόσμο άνω κάτω θα φέρουν, παρά το ό,τι κάποιος ένα μάθημα θα τους δώσει. είχα ελπίδα πως οι εβραίοι τουλάχιστον κάτι θα μπορουσαν να κάνουν, μα και αυτή την έχασα και τη μοίρα του κόσμου κλαίω.

  2. Κάντε αν μπορείτε ανάρτηση με τη λίστα, είναι από ουικι, καη ίσως η καλύτερη απάντηση για τους αρνητές:
    Country Estimated Pre-War Jewish population Estimated Jewish population annihilated Percent killed
    Poland 3,300,000 3,000,000 90%
    Baltic countries 253,000 228,000 90%
    Germany & Austria 240,000 210,000 90
    Bohemia & Moravia 90,000 80,000 89
    Slovakia 90,000 75,000 83
    Greece 70,000 54,000 77
    Netherlands 140,000 105,000 75
    Hungary 650,000 450,000 70
    Byelorussian SSR 375,000 245,000 65
    Ukrainian SSR 1,500,000 900,000 60
    Belgium 65,000 40,000 60
    Yugoslavia 43,000 26,000 60
    Romania 600,000 300,000 50
    Norway 2,173 890 41
    France 350,000 90,000 26
    Bulgaria 64,000 14,000 22
    Italy 40,000 8,000 20
    Luxembourg 5,000 1,000 20
    Russian SFSR 975,000 107,000 11
    Finland 2,000 22 1
    Denmark 8,000 52 <1
    Total 8,861,800 5,933,900 67%

  3. Ό,τι συνωμοσίες κι αν εφεύρει ή ανακαλύψει κανείς, αλλά ακόμα και αν είναι βάσιμες οι απόψεις αυτές, εδώ υπάρχει ένα βαθύτατο θέμα Δημοκρατίας και κυρίως Σεβασμού. Τίποτα άλλο!

Υποβολή σχολίου / Leave a comment